438 3

Протест в Сливен заради по-високите такси за детските градини

Родителите са недоволни от планираното увеличение, което ще надхвърли 50 лева месечно

Константин Карагьозов

Родители от Сливен протестират срещу планирано увеличение на таксите за ясли и детски градини. Сега родителите плащат 35 лева на дете, а с увеличението таксата ще надхвърли 50 лева месечно.

Предвидено е през летните месеци таксата да е 85 лв., колкото реално е издръжката на дете.

Според протестиращите родители новите такси ще са непосилни за семейства с две и три деца. Те протестират и срещу остарялата база в градините и яслите в града.

Увеличението от 16 лв. на месец е равно на 75 стотинки на ден, освен това е предвидено намаление на таксата за предучилищна възраст, обяви Пепа Чиликова, зам.-кмет с ресор „Хуманитарни дейности" в община Сливен. Намаление ще има и за второ и трето дете.

Тя уточни, че предложението за новите такси ще бъде подложено на обществено обсъждане.

Сливен / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Желко
  Отговор
  1 15:11  18.01.18
  Елате във В.Търново да видите остаряла база по градини,чсли иучилища! В училище има много случаи, когато родителите събират пари за ремонт на класната стая на децата си, говорим за суми около 100-150лв на дете!!! Безобразие и наглост от страна на директори и община!!! А всеки месец по един пакет салфетки и едно руло тоалетна хартия - задължително в детските градини и яслите!!! А после ще ме ЗАДЪЛЖАВАТ да си пращам детето на градина и предучилищна преди да е навършило 5г. !!!!
 • гост
  Отговор
  2 15:24  18.01.18
  Аз от много време апелирам секретарката, че е по-добре вместо да има намаления, да има увеличения, но парите да се инвестират в инфраструктурата на детската градина, а не да събираме пари за климатик, за телевизор, за консумативи, за учебни пособия и учителките да се чудят как да вържат двата края с 500лв на месец. Никъде по света обучението не е толкова евтино колкото у нас. Повечето родители идват с коли до градината, макар ид а са на 5мин пеша, пушат, ходят да пият кафе след като оставят детето, но иначе им е проблем да дадат 2,3лв повече месечно. Идиоти ли сме или не. Браво на Сливен, важното е да се разясни за какво ще се използват парите. И друго: когато имаш второ дете подаваш декларация и плащаш само постоянната такса от 16лв на второто, та не е като да е двойна такса.
 • чалма тв
  Отговор
  3 14:29  21.01.18
  Парите никога няма да стигат при това нарастващо циганско население, разберете-първо се превеждат парите за соц.помощи,ток и вода,мед.обслужване и други помощи за тази важна група.ПОСЛЕ остатъци за глупаци които бачкат и от своите заплати осигуряват цигани, чиновници, и всички мерзавци в тая най бедна държава в Европа.

Напиши коментар:


Публикувай