1 667 4

Бедствено положение в Карлово. Покрив на болница се срути върху линейка

Мартин Христов

Обявиха бедствено положение в Карлово, предаде TrafficNews.bg. Това решение бе взето след заседание на кризисния щаб. Част от покрива на болница МБАЛ "Киро Попов" е паднал върху линейка.

Силният вятър е откъртил част от ламарините и дървените греди. Вятърът е отнесъл и покрива на лечебницата в село Васил Левски. Десетки са смачканите коли в Карлово и областта. От пожарната съобщиха, че едва смогват със сигналите. Най-много те са от град Баня, където са регистрирани над 30 обаждания за паднали дървета. Данни за пострадали хора към момента няма. Силният вятър събори покрива на училище „Христо Проданов”.

Ламариненото покритие буквално е изкъртено и то само няколко месеца след ремонт. Само на греди е останала част от столовата, а децата не могат да излязат от школото. Металните листове са се стоварили пред входа на училището и са го блокирали.

В същото време между Карлово и село Васил Левски, камион се е обърнал край пътя. Няма данни за пострадали. По същото трасе има и изкоренени дървета.

Пловдив / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • АЗ ИСКАМ БОЙКО ДА Е ДОБРЕ
  Отговор
  1 16:04  18.01.18
  А Домусчиев от ЕС, казват че работел добре. ТОЙ Е ЕДИНСТРЕНИЯТ ДЕТО ГО ХВАЛЯТ ОТ ВЪН. ЩОТО У НАС сме на друго особено мнение.
 • ААА
  Отговор
  2 16:24  18.01.18
  Ламариненото покритие се е изкъртило няколко месеца след ремонт. Някой сериозно си е оставил ръцете. Нали търсите корупция , ето ви пример . Дава се Обществената Поръчка на някой безхаберник , той естествено свършва работата безхаберно , разделят се едни пари, резултата са големи щети и слава Богу без пострадал човек под ламарините. Всички по веригата на съд и да плащат от джоба си. Работата на добрият началник е да създава и работи с квалифицирани кадри. Да добавя , ако минавате през София , или някой от градовете станали символ на бурно развитие в следосвобожденска България , ще видите същите тези ламаринени мансардни покриви да си седят кротко повече от 100 години без да са мръднали или излетели , по църкви по , по банки , по сгради с висока архитектурна стойност. Сградата на земеделието и храните , Софийския Университет , и мн. други , преживяли хиляди бури, с една съществена подробност , правени са от истински майстори с мисъл за бъдещето.
 • Европредседателство
  Отговор
  3 17:16  18.01.18
  Европредседателството е в София, тези от провинцията да си траят. Бойко оправя Западните Балкани и Турция
 • Serj
  Отговор
  4 17:16  18.01.18
  Ако няма безхаберие, няма да има нови джипчета и гумени(силиконови) джуки да ги карат ;)

Напиши коментар:


Публикувай