467 2

С 800 000 лева Велинград ще реновира училищна детска градина

Антония Стефанова

На 12 януари 2018 г. кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев, подписа Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на проект "Ремонт, реконструкция и обновяване на детска градина в град Велинград" по Оперативна програма “Региони в растеж”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. Общата стойност на проекта е 802 156.88 лева.

Общата цел на проекта е увеличаване броя на обучаваните деца и подобряване качеството на предлаганите образователни услуги в Полудневна детска градина към СУ "Св. Св. Кирил и Методий" чрез разширение и обновление на материално техническата база на учебното заведение.

Проектът предвижда повишаване капацитета на Полудневна детска градина към СУ "Св. Св. Кирил и Методий" от 26 на 78 деца чрез изпълнение на строително монтажни работи за реконструкция на детската градина състояща се в пристрояване и/или надстрояване на съществуващата сграда с още два етажа. Ще бъде обновено дворното пространство на учебното заведение. Ще бъде изградена и достъпна архитектурна среда за хора с увреждания. Ще бъде закупено, доставено и монтирано нужното за реконструираната и обновена материална база оборудване и обзавеждане.

Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Думи
  Отговор
  1 10:05  19.01.18
  След като проектът се казва: "Ремонт, реконструкция и обновяване ..." защо е необходимо да се използва чуждицата "реновира"? Какво й е на думата "обновявам"
 • Иванчо
  Отговор
  2 13:59  19.01.18
  Ха сега да видим кой ще лапне поръчката ! 8-)

Напиши коментар:


Публикувай