591 4

Контрольори под прикритие ще следят за мръсни автобуси

Близо половин милион лева са отделени за тази дейност

Светослава Ингилизова

Контрольори под прикритие ще следят за условията в столичния градски транспорт. Това става ясно от обществена поръчка на стойност близо 470 000 лева, която от Центъра за градска мобилност са обявили. Сред изискванията за кандидатите фирми са да имат поне 50 служители с административни познания, да могат да работят с класифицирана информация, както и реализиран минимален общ оборот в размер на поне 180 000 лева.

Заради честите оплаквания от нелюбезни шофьори и мръсни автобуси Столичният център за градска мобилност реши да пусне и външни инспектори, които да следят за качеството на услугата. В момента 22-ма проверяващи от дружеството изпълняват тази функция, но явно не са достатъчно и сега ще се търси фирма, която да осигури още 50 служители. Те ще обикалят обществените превозни средства и ще следят за това дали се спазват разписанията, дали е топло в салона, дали се продават билети на пътниците.

При неспазване на някои от изискванията ще бъдат санкционирани операторите, които обслужват дадена линия от градската мрежа, предаде Дарик. Стойността на обществената поръчка, която от ЦГМ са пуснали е 468 000 лева. Офертите ще бъдат отворени в края на януари.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бой за непослушните шофьори
  Отговор
  1 09:39  19.01.18
  Да гледат предимно как пушат шофьорите, щото при минус 10 градуса се качваш в топлият автобус а вътре шофьора е опушил като в бар, а автобуса претъпкан - майки с деца, пенсионери ..... всички пушат от цигарата на келеша
 • Stefko 88
  Отговор
  2 09:51  19.01.18
  Ето за това ходя пеша, а ако е лошо времето с колата. Пеша 5-6 км в едната посока не го смятам за причина да съм с колата ако съм сам. Слушам музика пия кафе пазарувам си на връщане и ми е екстра. Случвало ми се е да измина няколко спирки и автобус да не мине! В делничен ден.
 • незнайко
  Отговор
  3 12:13  21.01.18
  Вместо за мръсни автобуси да следят за ДЖБЧИЙКИТЕ !!!

  Коментиран от #4

 • незнайко
  Отговор
  4 12:15  21.01.18

  До коментар #3 от "незнайко":

  ДЖЕБЧИЙКИТЕ

Напиши коментар:


Публикувай