1 075 1

Задържаха над 3 тона гориво

Венцислав Михайлов

3 736 литра дизелово гориво задържаха при съвместна проверка за спазване на акцизното законодателство митничари и данъчни от Пловдив.

На 16.01.2018 г. при проверка на бензиностанция в Хасковско село пред митническите и данъчни служители за горивото са представени документи за платен акциз. При последващите контролни действия за сравняване на данните, измерване с денситометър на горивото, показва разлика от четири единици, сравнено с плътността, описана в представените документи.

В хода на проверката е извършено и замерване с мерителна лента и калибровъчна таблица, в резервоара с дизелово гориво, при което се установява разлика от близо един тон, сравнено с показанията на нивомерната система.

При огледа е констатирана и липса на пломба на сондата, което е предпоставка за манипулиране на данните, отчитащи доставките и продажбите на горива в обекта.

Горивото е задържано в склад на Митница Пловдив и са взети проби за лабораторен анализ. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство срещу отговорното лице.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Темида
    Отговор
    1 12:18  19.01.18
    Жокер...наказани няма да има.....ама да беше лифт да протестираме, а то само бъдещето на БГ.

Напиши коментар:


Публикувай