727 1

Валентин Радев посети бежанския център Мория

Вътрешният ни министър е на визита в Гърция

Валентин Радев посети бежанския център Мория
Константин Карагьозов

В рамките на работната си визита в Гърция, министърът на вътрешните работи Валентин Радев се срещна с гръцкия министър по миграционната политика Йоанис Музалас и с комисаря по миграция, вътрешни работи и гражданство Димитрис Аврамопулос. Българският вътрешен министър посети транзитния център Мория на остров Лесбос, където се запозна с обстановката и проблемите в центъра. В него са настанени 5190 лица, от които 166 непълнолетни.

Гърция е направила много за подобряване на условията за прием и настаняване на пристигащите лица каза министър Радев и увери домакините, че ще сподели техния опит по време на председателството на Европейския съвет с другите засегнати страни от мигрантската криза. Отбелязано беше, че изявлението ЕС - Турция за връщането на емигранти и бежанци, които нямат право на пребиваване, дава своите резултати и помощта на ЕК и ЕС трябва да продължи.

„Основен приоритет на Българското председателство в областта на вътрешните работи е постигане на по-ефективно управление на миграцията и убежището и за баланса между отговорност и солидарност“, подчерта министър Радев.

Реформата в областта на убежището ще бъде основна тема на предстоящата неформална среща на министрите на вътрешните работи в София на 25 януари, уведоми домакините министърът.

В българската делегация участваха директорът на Дирекция „Миграция“ ст. комисар Николай Николов и Анжелина Тотева – началник на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи.

Гърция


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • соросоидни кърлежи
    Отговор
    1 16:13  19.01.18
    "по-ефективно управление на миграцията" за какво управление говорите, просто затворете границата, давате последните стотинки за тези алахакбаровци, а дигате вой до небесата, когато трябва да дигнете пенсии с лев,два. Позор.

Напиши коментар:


Публикувай