20 Януари, 2018 08:40 2 071 21

Меркел идва в София

  • ангела меркел-
  • бойко борисов-
  • посещение

Теми на разговорите ще бъдат миграцията, новата финансова рамка на ЕС и Западните Балкани

Меркел идва в София - 1
Снимка: БТА/АР

Министър-председателят Бойко Борисов посреща Ангела Меркел в София. Това е втората ѝ визита в София в качеството ѝ на федерален канцлер на Германия.

Меркел пристига в седмица на дипломатически совалки в Европа и часове преди решаващ ден за Германия.

Точно преди седмица в три европейски столици на фокус беше бъдещето на Европа. В София кацна цялата Европейска комисия, а в Париж – новият австрийски канцлер Себастиан Курц.

Същия ден от Берлин дойде новината, че има пробив в консултациите между големите партии за правителство. Обявиха, че искат да дадат нов импулс в Европа.

Меркел идва часове преди да стане ясно дали ще има ново правителство на Голяма коалиция. Лидерите на трите големи партии се обединиха, че ако отново съставят кабинет, Европа ще е приоритет.

Със сигурност теми на разговора днес в София ще бъдат спорните в Европа въпроси като Брекзит, миграцията, новата финансова рамка на ЕС и Западните Балкани, и много вероятно – и отношенията с Турция.

Срещата между премиера Борисов и канцлера Меркел е работна. Това е среща между двама лидери, които добре се познават и в момента са с най-дълъг управленски опит в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нов бардак

    21 4 Отговор
    ¨Обявиха, че искат да дадат нов импулс в Европа.¨- А до сега какъв импулс даваха? От тях зависи почти всяко решение в ЕС. Да не би новият импулс да се изразява в нови милион и половина мигранти от "демократизираните" страни на Африка?
  • 2 срам

    31 7 Отговор
    Тази е от групата на най-провалилите се политици в Европа и света. В тази група е и нашия Буда-ла. Не е желана тук, не идва за добро.

    Коментиран от #6

  • 3 Зелен либераст

    15 2 Отговор
    Местя си го в чест на стринката.
  • 4 Бесен Язовец

    16 3 Отговор
    Дъртата пакостница пристига дано да си носи и кесията
  • 5 Нерон

    15 1 Отговор
    Щом тая идва на крак при Боко
    нищо добро не ни чака!
  • 6 Хомофоб

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "срам":

    То е ясно. Ще ни натисне да поемем имигрантският поток. А Пуделът й мутра ще изпълнява.
  • 7 Компетентен

    3 1 Отговор
    ...И какво от това ?
  • 8 goni

    3 2 Отговор
    Бат Боби ще почерпи!:) Тия двамата са стари дружки!:) "Ангелчето и Мутрафона!":) Голяма чест да му дойде на крака!:) А, да не го привика "на спявка" при нея!:) И тоя път че я увапцаме, ама няма да ни е за сефте!:)
  • 9 6566

    8 1 Отговор
    САМО ДО ТОВА ПРАСЕ НИ Е В МОМЕНТА !!!СТОЙ СИ В КОЧИНАТА Е ЗАБРАДКО !!!
  • 10 Kcaniba

    8 1 Отговор
    Баце ще целува увисналите дърти бузи.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 The TRAPPER

    3 0 Отговор
    сама или със сирийците ?
  • 13 отговор

    1 6 Отговор
    Миличките ми простачета, колко много им се иска да лижат руски подметки! Мръсни, кални, но руски. Като обсебят страната ни, те почти са я обсебили, затова г-жа Нинова е толкова доволна, всичко що е крадец, престъпник ще остане съвършено безнаказан, ще изучаваме историята на КПСС, историята на БКП, всички стари учебници ще измъкнем от мазетата и започва една радост, едно щастие, носталгията по отминалите времена ще стане действителност, отново ще запеем руски песни, ще затанцуваме руски пляски, останалите държави ще вървят напред, а ние на рачешки ход назад. Радвайте се, радвайте се, не ни пречите! Това заслужаваме!

    Коментиран от #16

  • 14 Юбряяяяяя

    3 1 Отговор
    Нема ли некой талибанин да я гръмне най-после...?!
  • 15 Аааа

    5 0 Отговор
    Наште продажни политици , умират от кеф , когато се снимат със своите работодатели , или когато ги потупат по рамото ! Само ги вижте как се разтапят от кеф , защото изпълняват поставените задачки : затриване на собствения си народ !
  • 16 До #13

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "отговор":

    Никой нормален народ не ще да му натрапват талибани, а тая дърта маря точно това прави. Затова я намразиха всички нормални европейски граждани, даже и в нейния дойчланд не я искат вече. Ясно се видя на последните избори, защото на хората им писна да ги мачкат с коли и тирове, да ги ръгат с ножове, да ги изнасилват по площадите и още какви ли не евроатлантически ценности да им се стоварват на главите от либералнотолерастката хунта на сорос.
  • 17 Made in Bulgaria

    2 2 Отговор
    Това което ще иска госпожа Меркел от Бойко и от България е невъзможно да го направим,поне на Тиа обстоятелства,защото нито България нито службите нито народа е същия от преди 40 години,кога всяка една организация ДЕЙСТВАЩЕ .Сега нямаме тоя капацитет ,да спасим Европа от разпад.
    Да обясня всичко това защо:
    Ако има още конфликти в Азиа,ако нападнат Американците и компания Израел и дойде нов милионен наплив към Европа и Ердоган отвори вратите и на тия няколко милиона от настоящите лагери всички държави ще се уплашат и ще излезнат военните и ще настъпи разпад.Само България,Италия и Испания и Гърция ще останат толернтнни.Европа не може да разчита на Турция,и затова ще се моли на Бойко за нещо което България е на 25%от това което беше.И нека ми го оспори Хасан и който да е.
    Не съм за Социализма но несъмнено и против ,същото мога да кажа и за Капитализма.
    Защо не можем да бъдем интелигентни и вземем само хубавите неща и от двете .И не само дето се "джавкаме",сини,червени,бембени .
    Късмет му пожелавам на Бойко,сега ще види със какво требе да се нагърби ,но така се пораства и така се влиза в историята като направиш нещо голямо.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Plovdiv

    2 0 Отговор
    В Гърция нямаше да я пуснат да кацне, тук ще се разхожда като у тях си... А заслужава да се разходи в газова камера!
  • 20 аз проклетникът

    0 0 Отговор
    Да Германската помощ ние много добре е познавам/Е.!!!! Да ни кажат как УБИХА царя Български.?????????
  • 21 факт

    1 0 Отговор
    Предишното и посещение беше една година след идването на ББ на власт, а сега - една година преди отиването му от власт.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове