4 756 9

Компанията на Ружа Игнатова: Очернят репутацията ни

Компанията ни никога не се е занимавала с незаконна дейност, твърдят от “Уан Нетуърк Сървисис“

Константин Карагьозов

Компанията “Уан Нетуърк Сървисис“ излезе с официална позиция до медиите относно разразилия се скандал за съществуването на международна схема за измами с криптовалута.

От ГДБОП и ДАНС нахлуха в офисите на ръководената от българката Ружа Игнатова мрежа от компании за криптовалута OneCoin в София, Варна и Велико Търново. Иззети са сървърите, множество документи и са разпитани над 50 свидетели. Шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев потвърди, че Игнатова е обвиняема в Германия, а от наша страна е поискано съдействие по разследването срещу нея.

Според германското обвинение става дума за „пирамидална структура за измама с търговска цел, прогресивно набиране на клиенти и пране на пари“. Немските власти имат съмнения, че със средствата са финансирани международни престъпни групи и терористични организации.

Ето и становището на „Уан Нетуърк Сървисис“:

Компанията “Уан Нетуърк Сървисис“ ЕООД би желала да изкаже официалното си становище по повод многобройните публикации в медиите относно това, че е разбита престъпна групировка, занимавала се с пране на пари чрез виртуалната валута OneCoin. Бихме искали ясно да заявим, че компанията никога не се е занимавала с незаконна дейност както на територията на Република България, така и в другите държави, в които оперира. Компанията “Уан Нетуърк Сървисес“ ЕООД и партниращите ѝ дружества винаги открито са декларирали своите желание и готовност да съдействат на съответните органи, институции и медии с каквато информация е необходима с цел максимална прозрачност и изчистване на всякакви съмнения относно дейността на компанията. Искаме също така да изразим искреното си учудване от факта, че никой от представителите на компанията не беше потърсен за мнение от представители на медиите, както би било редно да се случи в една правова държава и каквато, поне ние силно вярваме, е Република България.

Това, което наблюдаваме, обаче, ни кара да вярваме, че става въпрос за показна акция срещу “Уан Нетуърк Сървисис“ ЕООД, виртуалната валута OneCoin и нейния създател д-р Ружа Игнатова.

Виждаме целенасочена медийна кампания с цел очерняне репутацията на гореизброените и преднамерено укриване на важни характеристики от дейността на компанията, която ни представя в изцяло негативна светлина. Важно е да се отбележи, че към момента, от известната на адвокатите на дружеството информация, е налице текущо разследване, което в правния мир означава само едно – няма официално приключил съдебен процес, обективно доказващ основание за повдигане на обвинение нито срещу фирма, нито срещу физическо лице. По време на проверката на органите на реда, при запитване от страна на служители на “Уан Нетуърк Сървисес“ ЕООД каква е причината за тази акция, има ли повдигнато обвинение и в какво, такава информация не беше предоставена.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дикембе Мутомбо
  Отговор
  1 17:25  20.01.18
  В такива случаи разбирам тези, които обвиняват "държавата", че не им позволява да се развиват... Къде е Спас от Кочериново и къде-къде по-напред е Ружа от Билефелд!
 • НЕразбирач
  Отговор
  2 17:28  20.01.18
  Ало?! Последно кое е точното име на фирмата: “Уан Нетуърк Сървисес“ ЕООД ИЛИ “Уан Нетуърк Сървисис“ ЕООД ?! Ако не знаете - може д е една буква разлика, но ще става дума за съвсем друга фирма! Тая не знае ли как се казва фирмата й ИЛИ списвачът на текста не знае?
 • Рамбо Силек
  Отговор
  3 18:20  20.01.18
  Milf-а спретнала пирамидата...с'я невинна го раздава...
 • Гост
  Отговор
  4 19:30  20.01.18
  Сливенския!

 • Хомофоб
  Отговор
  5 00:48  21.01.18
  И мен ме зарибява преди около 2 години. Чиста проба измама е според мен onecoin-a.

  Коментиран от #6

 • Антон 1
  Отговор
  6 01:18  21.01.18

  До коментар #5 от "Хомофоб":

  А , добро утро !
 • НОВ ДОМ 1
  Отговор
  7 06:40  21.01.18
  Има една агенция за недвижими имоти в България, нарича се "Нов Дом 1" - те работят с ONE COIN и можеш да купуваш имоти с нея. И те ли са измамници? Лесно можете да проверите думите ми - отивате на тяхна обява и срещу цената в лева/евро има и написана стойност в One Coin. Надявам се журналистите да си направят труда и да натиснат нещата, за да разберем истината...

  Коментиран от #8

 • Патриот
  Отговор
  8 11:54  21.01.18

  До коментар #7 от "НОВ ДОМ 1":

  "И те ли са измамници". Имах нещастието да работя с тях. Ама чакай те са посредници, как може да продават имот в такива койни. Купувама идва с парите, продавача с имота. Те не са никакви да казват кой иска onecoin кой не. Работата ми с тях беше пълна трагедия - предлагаха ми магазин като апартамент, дори не беше в търсеният квартал, нито нищо. От малкото ми работа с тях роман мога да напиша. Всичко плащам аз - взимам ги от офисите, разкарвам ги до имотите, връщам ги и после дължа такса. За какво?
 • 9 22:59  21.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай