1 083 2

Тридневна грипна ваканция в Брезово

Грипна епидемия върлува в няколко области в страната

Снимка: Марица
Снимка: Марица
Константин Карагьозов

Учениците в град Брезово излизат в тридневна грипна ваканция, считано от утре – 22 януари. Това съобщи за „Фокус“ кметът на Община Брезово - инж. Радньо Манолов. Причината за издадената заповед за прекратяване на учебните занятия са докладни от директорите на училищата, че 40 % от учениците отсъстват.

„В детската градина ситуацията е идентична – от 100 деца, записани в детското заведение, само 20 присъстват. Затова и в детската градина няма да се провеждат занимания и ще остане затворена за три дни“, посочи инж. Радньо Манолов. Грипната ваканция в Брезово ще продължи до 24 януари, включително.

„По-добре да си стоят вкъщи и да се лекуват, отколкото всеки ден да има повече болни“, коментира Манолов.

След като областите Перник и Пазарджик вече обявиха грипна епидемия, в петък такава беше обявена и за община Благоевград. Грипната епидемия в града влиза в сила от 22 януари. В последните дни в общината е регистрирано повишение на заболеваемостта от остри респираторни заболявания и грип, с което са достигнати епидемични стойности, но за момента в останалата част от Област Благоевград няма индикации, че ще се наложи обявяване на грипна епидемия.

Заради грипната епидемия учебните занятия в Община Благоевград ще бъдат преустановени от 22 до 24 януари. При грипна епидемия се прекратяват също женските и детски консултации, плановите операции и свижданията. Специалистите съветват затворените помещения да се проветряват възможно най-често, да се избягва събирането на много хора на едно място и при най-малки симптоми да се уведомява личния лекар.

До 23 януари включително ще продължи грипната епидемия в област Пазарджик. От областта са изпратени 10 проби в Националната референтна лаборатория, като от тях 7 са положителни за грипен щам „Ямагата“. Заболеваемостта в региона остава висока като по данни за миналата тя е 255 на 10 000 души. Данните за настоящата ще излязат в понеделник.

Пловдив / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 13:54  21.01.18
  УРААААААААААААААА!
 • Брезата
  Отговор
  2 12:18  22.01.18
  В това Брезово има 2 Българчета и те баш тях са снимале

Напиши коментар:


Публикувай