762 2

140 години свободен Котел

Жителите на града почетоха местните опълченци, участвали в Руско-турската освободителна война

Снимка: Община Котел
Снимка: Община Котел
Константин Карагьозов

Старопланинският град Котел отбеляза 140 години от освобождението си от османско владичество, съобщиха от местния пресцентър.

Пред паметната плоча на котленските опълченци, участвали в Руско-турската освободителна война (1877 - 1878 г.), кметът Коста Каранашев, общински съветници, представители от Исторически музей- Котел, ученици от Клуб "Млад възрожденец" към СУ "Георги Ст. Раковски" и граждани, са поднесли цветя в знак на признателност.

По повод 140-та годишнина от Освобождението на града, архиерейският наместник на Котленска духовна околия Димитър Сотиров е отслужил благодарствен молебен.

Във фоайето на музейна експозиция "Котленски възрожденци" е била представена мултимедийна презентация, посветена на 140-ата годишнина от Освобождението на Котел. Организатори на честването са община Котел и Исторически музей - Котел.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Стадото на слепите пастири
    Отговор
    1 16:36  21.01.18
    Свободата е най-главната ценност в живота! Изгуби ли я човек, губи се и смисъла на живота. Вечна признателност на Българските и Руските Герои! Подвигът се помни, паметта трудно може да бъде изтрита!
  • 2 20:34  21.01.18
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай