884 10

Психолог: Децата днес губят връзката между добро и лошо

Подобно убийство е неразбираемо за много хора

Венцислав Михайлов

В един момент съвременните деца започват да губят връзката между добро и лошо, каза детският психолог Иван Игов.

Проблем е и агресивната среда, в която живеят. Една трета от семействата, когато има проблем, се справят агресивно помежду си, изтъкна пред „Здравей, България“ по Нова телевизия психологът.

Коментарът му е по повод поредния случай на детска агресия, този път завършил трагично. Две момчета на 13 и 14 г. пребиха до смърт бездомен мъж във Варна.

Подобно убийство е неразбираемо за много хора. В социалните мрежи повечето го свързват с етническата принадлежност на децата. За съжаление обаче има и други случаи. Това донякъде е загуба на реалност, загуба от децата днес на връзката между добро и лошо, отбеляза Иван Игов.

Логично е децата да виждат, че тази агресия означава, че ти си човек, който се справя, обясни психологът.

За двете момчета не са установени досегашни техни противообществени прояви. 14-годишното момче ходи на училище, а другото - не.

Прокуратурата ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо 14-годишния ученик.

13-годишният му съучастник не може да носи наказателна отговорност по закон. Момчето е настанено в дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни извършители на престъпления.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • СНВ
  Отговор
  1 09:14  23.01.18
  Не връзката между добро и лошо бе бай х... Не правят разлика между добро и зло.
 • ТАСС
  Отговор
  2 09:18  23.01.18
  Сигани сър.
 • 3 09:18  23.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • SSS
  Отговор
  4 09:32  23.01.18
  Господин психолог, НЕ ЗАЩИТАВАЙ тези деца, като казваш пред хората, че нямат друга противообществена проява, защото те са УБИЙЦИ! Ще си останат такива за цял живот! Едно провалено поколение, по-бетер и от животните, язък!

 • Гост
  Отговор
  5 09:37  23.01.18
  Какви 1/3та? Половината деца живетя без поне един родител. Или са на гурбет или "държавата" е изолирала единия родител през първи и трети уикенд със Съдебно решение, което най-често не се спазва. Да не си дете днешно време в "държавата". Мое лично мнение е, че който иска деца най-добре да планира това в чужбина - България е за биричка с приятели. Работа, здравеоопазване, деца - навън. Вижте показателите на раждаемостта и ще се убедите сами - просто е почти невъзможно да отгледаш дете в т. нар. държава.
 • индиецът
  Отговор
  6 09:40  23.01.18
  К'ви деца, бе? В циганския етнос тези са бащи вече. И четиримата трябва да носят отговорност- и убиеца, и този, който е стоял до него и онези двамата, които са снимали. Всичките са съучастници в брутална агресия. На циганин откраднал, ударил, пребил, нагрубил, извършил каквато и да е протибообществена проява, трябва на цялата му рода до девето коляно да се спират помощите. Щом държавата отказва по друг начин да се справи с циганската огромна язва, това е начина.
 • Bahti
  Отговор
  7 10:47  23.01.18
  Логичният въпрос е, кога ги пускат тия Сиганчета?
 • впечатлен
  Отговор
  8 10:51  23.01.18
  Абе хора, стига с тия цигани, бе! Хайде да не се оправдаваме с тях! А ние - ангелчета небесни! Да не ви припомням колко от най-гнусните престъпления са извършени от нашего брата. Дразнещо е да се говори така, особено като по всичко личи, че това са си нашенци. Кой е този циганин, който ще тръгне да снима отвратителното престъпление?! Всичките тези са за най-строго наказание! И извършителите, и съучастниците! Няма нищо по-долно от това да злоупотребиш с безсилието на човека! Доказателство за изключителна низост! Възпитанието в много семейства е, че не всички са хора, някои спокойно могат да бъдат убивани! Много тягостно и чудовищно! А най-страшното е, че едва ли съжаляват синковците, а родителите им ще ги бранят с нокти и зъби, за да извършат след време пак някое престъпление! Хайде сега да видим как действа нашето правосъдие. Деца, та деца. Не, това не са деца, а чудовища!
 • Темида
  Отговор
  9 12:39  23.01.18
  Безнаказаността в коктора ни ще води до все повече подобни изпълнения, дори и доста по-грозни. Все пак ако бях на 12 и виждам, че осъждат хора за 3но убииство пиян без книжка на пешеходна на 2 години ще си кажа...........хммммммммммм то тогава за клошар няма даже да лежа....и сигурни и няма и да лежат де...... Темида е сляпа в БГ ама както е казал народа важен е лифта ПИРИН ПИРИН ПИРИН
 • Ядеитн
  Отговор
  10 12:16  26.01.18
  Утепали човеко, отишли си у кащата, намаали са и легнали да спят чаветата. Все едно, че нищо не е станало. По мое време шеха да ги запрат в Бойчиновци, па кога пораснат - да си доизлежат в затворо. Родителите - минимум изселване.

Напиши коментар:


Публикувай