1 445 1

Ето къде обявиха грипна епидемия

Област Видин не дава основания за обявяване на грипна ваканция

Светослава Ингилизова

На територията на областите Видин и Стара Загора се обявява грипна епидемия от сряда, 24 януари 2018 г. Грипна епидемия е обявена и в община Бобов дол, считано от 24 януари 2018 г. , съобщиха от здравното министерство.

От утре (24.01.2018 г.) до 26.01.2018 дните са обявени и за неучебни в област Стара Загора и община Бобов дол, а поради висока заболяемост от грип е предписано да не се провеждат учебни занятия за същия период и в две учебни заведения в Дупница, едно учебно заведение в с. Невестино, община Невестино, както и в учебно заведение в с. Раждавица, община Кюстендил. Към настоящия момент информацията за отсъстващи поради заболяване ученици на територията на област Видин не дава основания за обявяване на грипна ваканция.

Считано от 24.01.2018 г. е взето решение за възобновяване на учебните занятия на територията на област Пазарджик. Другите противоепидемични мерки остават в сила.

До второ нареждане в общините, с обявена грипна епидемия, се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Картината е динамична като Регионалните здравни инспекции следят епидемичните показатели и предприемат незабавни мерки.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Затвор
    Отговор
    1 20:27  23.01.18
    Току що прокурор от Варна каза че са Цигани "момчетата" на 13 и 14 години които убиха бездомник във Варна - нападнали са го където спи в междублоково пространство и са му счупили всичките ребра и главата

Напиши коментар:


Публикувай