24 Януари, 2018 09:26 1 807 16

Добрев: Йончева е свързана с източването на КТБ

  • делян добрев-
  • елена йончева-
  • кухи фирми-
  • офшорки-
  • ктб

Борисов не можел да загуби цял ден да виси в Народното събрание

Добрев: Йончева е свързана с източването на КТБ - 1
Снимка: Архив

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев заля с нова серия обвинения Елена Йончева. По думите му той разполага с данни, че тя е свързана с офшорни компании и кухи фирми, участвали в източването на КТБ.

Пред бТВ той посочи данни от търговския регистър, според които депутатката от БСП има своя фирма, която е в съдружие с офшорна компания.

Според информацията му, съгласно решението за учредяване на дружеството, капиталът е 10 000 лв. – разделен в 100 дяла по 100 лв. Съдружникът „Авторска телевизия” на Елена Йончева внася 5 хил. лв., а офшорката внася 315 хил. лв. за едни и същи дялове. Задължава се и да даде други 250 хил. евро, обясни Добрев и показа удостоверение от КТБ, показващо, че парите са преведени.

Според друг документ, който той цитира, упълномощеното лице е Зорница Пламенова Блъскова, която е съдружник в „Инвестмънт проджектс” АД и тази фирма фигурира във всички доклади за източване на КТБ - дължи близо 70 млн. лв. на фалиралата банка, посочи още депутатът.

„За дружеството се констатира, че е куха фирма, в която са били насочвани кредити от КТБ. Канал за финансиране, който не докладва оперативни приходи, а дългосрочен дълг”, цитира Добрев доклад, който по думите му е на одиторите на КТБ.

Последният въпрос, който той отправи към Йончева беше дали за периода 2004-2009 г., когато премиер е Сергей Станишев, тя е получила 696 172 лв., като по-голямата сума е от фирми с държавно участие – „Лукойл”, „Еон” и др.

По повод своите вземания и офшорни участия Добрев посочи, че е взел 250 хил. евро през 2006-а година и тези пари имат задължението да бъдат върнати, а ако не бъдат се плаща данък печалба. Той уточни, че от 2009-а година не е управител вече на фирмата и не знае изплатено ли е вземането, но добави, че ако не са върнати се дължи данък върху лихвата. „Теглени са от финансова институция, лицензирана от БНБ”, добави той. По думите му няма порочен кръг.

Вотът на недоверие на левицата Добрев определи като „фарс”. „Започнаха добре, но като стана дума за конкретика, аргументите им издишаха. Драгомир Стойнев каза, че 82 на сто смятат, че България е бедна и корумпирана, но в същото време този процент е бил 96 преди 10 години, но на тях не им отърва да го кажат”, посочи той.

Липсата на премиера Бойко Борисов при обсъжданията вчера той обясни с разговори и ангажименти с европредседателството и добави, че „няма как той да загуби цял ден да виси в Народното събрание”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Disappointed

    21 6 Отговор
    Ми.. то цялата цялата държава е замесена. ГерП, БКП, ДПС и т.н..
    Как си мислите, че един човек - Цветан Василев е способен да свие 4+ МИЛИАРДА (които всеки един данъкоплатец е ПЛАТИЛ от джоба си)
    САМ, без държавата да разбере, как става това ???
    Прост народ - слаба държава. Последния напуснал Терминал 2 да загаси лампите. Накрая ще останат само мутрите - Боко и компанията му от ДС агенти, цигани и пенсионери..

    Коментиран от #14

  • 2 буба

    30 18 Отговор
    безсилие и злоба срещу фактите на Йончева,голям мрънкащ тъпанар
  • 3 Гроб

    24 15 Отговор
    Нагъл долен крадлив третополов герберистете.Хората няма да ви простят измамата.
  • 4 Вълков

    22 23 Отговор
    Фактите ги предостави Добрев.
    Йончева само приказва. Нека сега да отговаря за какво са и изплатени тези пари.
  • 5 Истината винаги боли

    19 2 Отговор
    Крали,Крали че се и на -рали!!То всички маймуни се облажили от КТБ и затова един виновен няма за фалита на банката.Виновен е пак Българският народ,че продължава да си отглежда с последните си парички,дебелог-зите търтей в държавната зоологическа градина!!!!
  • 6 Читател

    11 3 Отговор
    "Златото на Партията"-Игор Бунич. Издателство "Прозорец" от 20 г. я издава. Има я и в Интернет. Последната глава е "Бягство с плячката".Вълнуващ разказ как в Русия червената номенклатура ограби с партийни поръчения собствения си народ в началото на прехода. И тук е същото и няма край...
  • 7 крадци долни

    12 5 Отговор
    Момчето с филърите и онзи БОКО с мишето сърце, дето вчера се наака в гащите, колко още си мислят, че ще могат да се измъкват, колко още си мислят, че ще могат да манипулират с резултатите, колко още си мислят, че ще могат да ни крадат, да ни разпродават, да ни унищожават и пр.?

    КОЛКО?
  • 8 ЛОЩ

    13 0 Отговор
    Абе какво ни занимават с безнаказаността в БГ (за която е пример и това, че не е даден на прокурор ни един министър във връзка с КТБ).......ПИРИН ПИРИН ПИРИН нали това е важно. Като убииците и крадците избият и изгонят младите от БГ да остане тук една хубава планина за братята да ходят на ски.......Идиоти
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 един

    8 1 Отговор
    Народните представители, наречени още депутати, вместо да работят в интерес на избирателите си, за правосъдие, справяне с престъпността, която залива страната, със социалните проблеми, които никак не са малко, по цял ден се заяждат, обвиняват се във всички смъртни грехове, най-крадливите и с най-нечиста съвест са най-активни в обвиненията си, по цял ден слушаме как крадците викат, дръжте крадците, обиди, евтини заяждания и други неща, за които щедро биваме информирани по сайтова, телевизии и по всякакъв възможен начин. Не гледам нашите тв канали, не издържам тази пошлост, криминалната злокобна атмосфера, труповете, събирани от магистрали, села и градове, за които биваме информирани щедро и със садистично удоволствие, превърнахме се в държава морга, в която кой знае защо депутати и други представители на една всеизвестна стогодишна партия всекидневно поднасят и рият подобно на биволи. Все пак да не забравяме, че когато биволът рие, голяма част от пръстта пада върху гърба му! Колкото повече рият, толкова по-непоносими стават!
  • 11 Справедлив

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "Чичо":

    Тя е Ингилизова, не е Рускова, но по-добре Темзин, отколкото Волгин.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бате Б

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Disappointed":

    НЕ, НЕ цялата държава а Василев, Пееевски, ТВ7, БСП и ДПС, тогава бяха обединени срещу ББ и сред като социолозите предвещаха идване на ГЕРБ ограбиха банката
  • 15 бай село

    5 3 Отговор
    Делянчо , докажи своята невинност , ако можеш, недей да прехвъляш топката , в чуждата градина!Йончева , че не е китка се знае , но едва ли тя е фалирала КТБ банка. Отговаряй за твоите далавери , Йончева я остави на прокуратурата. Но какви ги пиша и аз , за прокуратурата , то ако имаше , съд и прокуратура нямаше да сме на този хал.
  • 16 Ломброзо

    4 2 Отговор
    Тоя е доказателство, че в Булгаристан всичко е възможно, дори един КАУНЬ да стане министър.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове