823 8

Опасни дупки дебнат на Околовръстното

Установиха липсата на почти 100 решетки в района

Светослава Ингилизова

За опасни дълбоки шахти, които стоят необезопасени на западната дъга на Околовръстното шосе на София, сигнализираха от "Спаси София".

По всяка вероятност капаците на отводнителните съоръжения са откраднати.

Околовръстният път край ж.к. "Люлин" е сред най-натоварените в София. Малко след пътния възел за границата обаче влизаме в локалното шосе, където край бордюра зеят опасни дупки. Мястото е такова, че от Околовръстното шосе колите влизат с висока скорост в локалното. Ако с 60 км/ч. например една кола премине през тези шахти, би могла да остане без колела.

За разстоянието от 200 метра липсват металните решетки на 14 шахти. Най-вероятно са грижливо прибрани за скрап. Хора в района, които се изхранват с продажба на вторични суровини обаче отричат. Рискът от инциденти е сериозен. Особено в тъмната част на денонощието.

„Обикновено, когато има проблем с некачествена инфраструктура, се казва, че е виновен шофьорът, който бил карал с несъобразена скорост. В такива случаи, когато държавата и институциите, които са призвани да гарантират, че инфраструктурата е безопасна не са си свършили работата, тогава те носят отговорност. А не клетият шофьор”, каза за Нова тв Борис Бонев от „Спаси София”.

От Столична община установиха липсата на почти 100 решетки в района. Изпратен е сигнал към Агенция "Пътна инфраструктура" и към полицията.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 10:09  24.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Коментар
  Отговор
  2 10:13  24.01.18
  ВНИМАНИЕ ! ОПАСНИ ДУПКИ ДЕБНАТ ПО ЦЯЛАТА СТРАНА ПЪТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА СЕ ПРЕВРЪЩА В ОФРОУД ТРАСЕ А НА МЕСТА ПО СЕЛАТА Е ВЕЧЕ,ТЪЖЕК ПРЕСЕЧЕН ТЕРЕН.ШОФИРАЙТЕ С НАМАЛЕНА СКОРОСТ.НИКОЙ АВТОМОБИЛ С КАКВИТО И ДА СИСТЕМИ ЗА СИГУРНОСТ НА ПЪТЯ НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРЕДПАЗИ ОТ ИЗЛИЗАНЕ КОНТРОЛ НА АВТОМОБИЛА ПРИ ПРОООПАДАНЕ В ДУПКА.ЕДИНСТВЕНО ТОВА Е НИСКАТА СКОРОСТ.

  Коментиран от #6

 • незнайко
  Отговор
  3 10:21  24.01.18
  В габровския край решетките са от пластмаса и никой не ги пипа !!!
 • Гост
  Отговор
  4 11:26  24.01.18
  отдавна не слагат метални решетки, но въпреки това се крадат! и това ще продължава докато не хванат един и не му счупят ръчичките и го заврат в шахтата с главата надолу!

 • гост
  Отговор
  5 14:45  24.01.18
  Затворете пунктовете за вторични суровини и няма да има зейнали дупки и откраднати капаци на шахти.
 • Ни съ прави на интерйесен
  Отговор
  6 19:07  24.01.18

  До коментар #2 от "Коментар":

  Глупако, това на снимките е срещу Филиповци - цигански квартал, за една нощ са ги откраднали всичките
 • гост
  Отговор
  7 09:54  26.01.18
  Ами да започнат да ги правят от ПВЦ, за да не са примамливи за "добрите" човеци, които ги предават за скрап. В някои градове монтират решетки и капаци от бетонни отливки и никой не ги маха. Малко да мислят. Един капак от арматура и пвц дори ще е по-евтин, може да се направи и в цвят, с който да е по-добре маркиран, по-лек е и е по-лесен за монтаж, но най-важното е, че няма за какво да се краде.
 • Гого
  Отговор
  8 10:19  26.01.18
  Дупки не е възможно тихо че ще разсърдите селянина от Банкя той ни казваше че караме по пътища слънце.

Напиши коментар:


Публикувай