460 6

Нинова: Радев спести думата противоборство между институции

Венцислав Михайлов

Няма просто разминаване между институциите, а противоборство, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод думите на президента, че няма война.

По време на отчета си една година от встъпването му в длъжност държавният глава каза, че има само ценностни разминавания между институциите.

Според Нинова обаче той се е въздържал от по-остри думи.

„На мен ми изглежда много повече от разминаване. Понеже имам информация от Консултативните съвети, от комисията, която беше създадена в Народното събрание да работи срещу него, за мен просто разминаване между институциите е слабо изречение, правилното е противоборство. Управляващото мнозинство и президентът Радев имат абсолютно различни позиции по важни за държавата теми, като например борбата с корупцията. Това не е просто разминаване. Това е битка на концепции по този въпрос, съществена битка“, коментира тя пред журналисти.

Във връзка с лошата оценка на президента за Народното събрание и това, че парламентарната република атрофира, председателката на левицата заяви, че я приема с тъга.

„Но е вярна. Виждате какво прави мнозинството с парламентарната република. ГЕРБ години наред, Бойко Борисов лично, три мандата превърна парламента в това, което каза г-н Радев – нотариат, който му заверява подписа. Вчера се убедихте. Може ли да има вот на недоверие към правителство и да не дойде министър-председателят? От месеци не е идвал на парламентарен контрол. Това е основен проблем на демокрацията и на парламентарната република в България. Това не е личностен проблем. Това е системно и последователно погазване на Конституцията и на институциите. Споделят мнението на президента Радев по този въпрос“, каза Нинова.

По отношение на свободата на словото, която също беше засегната в отчета на държавния глава, тя също каза, че го подкрепя.

„Имаме нужда от свобода на словото. Ще дам примера с изгонването на председателя на опозицията от парламента. Това е тежко посегателство върху свободата на различното мнение и словото. Щом се случва тук в парламента, в парламентарна република, представете си как е навън?“, попита лидерът на БСП.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кадров
  Отговор
  1 14:36  24.01.18
  Институциите в които има БСП кадри или правят малко или нищо или спъват работата на другите институции
 • aaaaaaaaaa
  Отговор
  2 14:40  24.01.18
  кърнелия не може да живее без бойко. цял ден къде е бойко? защо го няма бойко? това е основен проблем, че го няма бойко.
 • Рпг
  Отговор
  3 14:43  24.01.18
  Курнелке искам ти задния двор
 • goni
  Отговор
  4 14:48  24.01.18
  Абе, вие се майтапите с Нина, ама тя е опасна!:) Няма шега! Не ви пожелавам да си легнете с тая жена!:)
 • аве фюрер
  Отговор
  5 19:10  24.01.18
  Е как няма да знае Курнела ,че Радев е спестил по-остри думи , като тя самата му е писала речта .
 • Петкан
  Отговор
  6 13:42  26.01.18
  Няма ли да се прежали някои да го изклати това чудо, че да миряса най-после...

Напиши коментар:


Публикувай