853 3

ГЕРБ: Президентът да каже за служебния кабинет

Венцислав Михайлов

Отчетът на президента Румен Радев по-скоро беше отчет на нашето управление, което ни изненада, коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Очаквахме да чуем какво е направил президента за тази една година, за която управляваше България, дори в рамките на 3-4 месеца през служебното правителство, посочи Тома Биков за първата година от мандата на президента Румен Радев.

"Президентът каза какво всички останали не са или са направили през последната година, докато е президент“, заяви Тома Биков.

"От това, че беше увлечен да коментира работата ни, президентът забрави да спомене, че правителството му удължи санкциите срещу Русия и подписа СЕТА“, каза още депутатът.

Искаме да подчертаем, че голяма част от срещите, които президентът проведе с международни фактори, бяха благодарение на премиера Бойко Борисов, отбеляза още Тома Биков.

По-рано по време на отчета на първата годишнина от встъпването си в длъжност, президентът Румен Радев съобщи, че през годината е приел покани и е осъществил 22 посещения зад граница. От февруари до май представлявах България на 4 заседание на Европейския съвет, посочи още Радев.

"Не мисля, че тази пунктуалност в отчитането на международната дейност говори за много широката такава. Без да даваме оценки на международната дейност на президента, просто споменаваме факта“, коментира Тома Биков.

"Това е добро за България. Правителството се опитва да работи в синхрон с президентската институция. Не знам дали от другата страна срещаме подобен подход“, каза още той. Борисов няма вина, че другите лидери от ЕС - и Меркел, и Туск, и Таяни искат да се срещнат с Ердоган, коментира Биков.

Изненадани сме от новата позиция на президента по отношение от отбраната и че не са увеличени средствата за отбрана с 2%.

По отношение на това, че възгледите му съвпадат с тези на БСП това за нас е притеснително, отбеляза депутатът от ГЕРБ, каза Биков.

Според него президентът трябва да бъде равноотдалечен от всички политически сили в противен случай той прави груба политическа грешка. Той практически подкрепи мотивите на БСП за вота, каза Биков.

"За мен вотът на недоверие е част от усилията, които полага обществото за справянето с корупцията. Оценявам всяко едно усилие в тази насока", каза президентът по-рано в коментар за вота на недоверие към кабинета.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 15:28  24.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Цинизъм
  Отговор
  2 15:50  24.01.18
  С какви очи ни чете морал срещу корупцията парашутист и марионетка именно на рубладжийската партия БСП, която създаде и наложи у нас сегашния руски корупционен модел ?

  Коментиран от #3

 • Патриот
  Отговор
  3 17:02  25.01.18

  До коментар #2 от "Цинизъм":

  руският корупционен модел, от който проевропейска партия ГУРБ граби с пълни шепи и с подкрепата на Европа и САЩ не мисли скоро да сдава властта.

Напиши коментар:


Публикувай