24 Януари, 2018 15:21 165 927 154

Глоба, ако не кажеш на КАТ, че си с газово

  • газова уредба-
  • кат-
  • глоба

Към този момент само 160 000 водачи официално са уведомили КАТ

Глоба да се налага на собственици, "забравили" да съобщят на КАТ, че са си инсталирали нефабрична газова уредба. Това са част от мерките, които се обсъждат в транспортното министерство, след като през миналата седмица от прокуратурата поискаха от ведомството програма за справяне с нередностите при газовите уредби. Това съобщава в. "Телеграф".

Министър Ивайло Московски трябва да представи предложените от него мерки в прокуратурата до 19 февруари. Мерките касаят автомобилите с уредба за втечнен нефтен газ (метан). Писмото в отговор на прокуратурата вече се изготвя, съобщиха официално от ведомството. Сред обсъжданите промени е срокът, в който собствениците на автомобили са длъжни да информират КАТ, че допълнително са си поставили пропанова или метанова уредба, да се намали от 3 години, колкото е сега, на 1 година.

Срокът започва да тече от първоначалната проверка на газовата уредба без значение кога тя е монтирана на автомобила. Идеята е не само да се скъси срокът, но да има и санкция, ако собственикът не обяви газовата си уредба пред КАТ. Сега такава няма и процедурата е на практика пожелателна.

Към този момент само 160 000 водачи официално са уведомили КАТ, че са поставили нефабрична газова уредба. Близо 34 хил. автомобила с допълнително монтирана газова уредба са регистрирани до средата на миналата година в страната. По неофициални данни минимум още толкова са автомобилите в страната, които карат на газ, без това да е отбелязано в свидетелството им за регистрация.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поздрави

    551 34 Отговор
    Еми така се пълни хазната и после 1 милиард излишък за саниране, пари отиващи към всички фирми на народните представители.И всички мерки за спиране на войната по пътищата са с глоби, вместо да взимат книжки, няма проблеми, нали си плаща.

    Ние сме малък, но много прост народ

    Коментиран от #124

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 бббббб

    292 19 Отговор
    На кой телефон да им звънна?!?!?Имат ли гореща линия???

    Коментиран от #100

  • 5 Голям прос

    583 14 Отговор
    Това да не е митница, че да обявявам. Нали има прегледи, да си проверяват там. Няма да ходим на преглед на 10 места и да плащаме по 20 пъти. Те турците навремето така не са драли. Мародери!

    Коментиран от #152

  • 6 Газова урудба

    425 19 Отговор
    Полемиката за газовите уредби е предизвикана изкуствено.
    Май истината е, че средствата в бюджета не достигат и се търсят всячески начини за допълване.
    Да уведомиш КАТ означава да си направиш пререгистрация на автомобила, т.е. да си платиш пререгистрацията.
    И за какво да го правим това, след като газовата уредба се узаконява в лицензирани сервизи. Това означава, че водачът е спазил закона и има официален документ за това. Повече не може и не трябва да се иска от него.
    Много по-лесно е от МВР да си изискат данните по електронен път от сервизите и да не занимават повече водачите с този проблем.
    А иначе си спомнете как в близкото минало ни караха да сменяме номерата на автомобилите: първо бяха черни с бели букви, после станаха жълти, след това бели и най накрая - европейски тип. И за всеки нов номер трябваше да плащаме.

    Коментиран от #80, #119, #125

  • 7 777777

    374 13 Отговор
    Защо не изискат информацията от пунктовете за прегледи.Нали системата вече е единна с данъчните?При прегледа се отбелязва ,че автомобила има АГУ .Проверява се ,за което се взима допълнителна такса при прегледа.Ама да еб-ват хората и да пълнят фалиралата хазна .На уж стабилна и растяща икономика.
  • 8 Само минавам

    287 17 Отговор
    Ами кво става ако си пререгистрирам колата с газова , и вземе че се повреди газовата пък аз продължа да си я карам на бензин.
    В пследствие ще мина ли успешно преглед с неработеща газова уредба , или пак трябва да пререгистрирам колата , този път че е саямо на бензин, а..?
  • 9 Скоро

    470 10 Отговор
    Очакваме скоро КАТ да иска да ги уведомяваме като си сменим гумите, след това и гащите и т.н. :)

    Коментиран от #86

  • 10 dsadsa

    156 7 Отговор
    Скоро - патрул спира двойка за проверка - свалят прозореца и пасажера възкликва "Аз съм веган!", а шофера "Аз съм веган и имам газово".
  • 11 метан

    157 11 Отговор
    Нещо сте объркАли двата щата - втечнен нефтен газ е пропан-бутана /LPG/, а метанът е природен газ /CNG/. Та последно кои уредби ще обявяваме - газовите /LPG/ или метановите /CNG/?

    Коментиран от #14, #16

  • 12 Петър

    90 12 Отговор
    Доволен съм от мене си че един единствен път съм гласувал за човек от ГЕРБ,това беше през 2011г за футболист на годината и аз дадох своя вот,човека от ГЕРБ спечели убедително пред Димитър Бербатов с 3 501 гласа срещу 1955 гласа на Бербатов
  • 13 Мдааа

    36 390 Отговор
    Е голяма работа. Като си сложиш уредбата, носиш си документите в КАТ и ти сменят талона само. Дори колата не минава през канала за преглед, а е само по документи цялата работа. Еднократно е - единствено се вписва бензин/газ. 12 - 13 лв. плащаш за новия талон. Какво виете сякаш зъб ще ви вадят.

    Коментиран от #15, #47, #64, #74, #82, #87, #120, #122, #149

  • 14 onq s konq

    89 26 Отговор

    До коментар #11 от "метан":

    Обявява се всичко що е ГАЗ,дори и бензиновите изпарения в резервоара.
  • 15 Петър

    249 8 Отговор

    До коментар #13 от "Мдааа":

    Ама за какво трябва да ги даваш тия 20лв,по горе са писали колегите как 28 години държавата щави бедния народ, ти за лудо сменявал ли си паспорта с лична карта, черни с бели номера, касови апарати, жълти таксита и още куп простотии мога да ти изброя

    Коментиран от #18, #76

  • 16 Анонимен

    37 8 Отговор

    До коментар #11 от "метан":

    И двете. Те се намират на един и също място в талона.
  • 17 читател

    53 5 Отговор
    Та какво значи "газово" на журналистически жаргон?

    Коментиран от #43

  • 18 законен

    29 131 Отговор

    До коментар #15 от "Петър":

    В Германия като сложиш гуми друг размер от фабричния или теглич , минаваш TUV , да не говорим за газова и смяната на талона ще ти е най-малкия проблем , може да си отвориш разправия с месеци !

    Коментиран от #19, #89, #139

  • 19 Петър

    281 14 Отговор

    До коментар #18 от "законен":

    За ФРГ не ми говори,там няма дупки по пътищата,хората не се чудят как да си платят сметките и лекарствата,проститутките са на трудов договор-на колко часа ги водят не знам,ако изтеглиш 40 000 евро трябва да върнеш 42 000, та идеята ми е да се мерим със себеподобни на икономическо ниво

    Коментиран от #28, #51, #53, #140

  • 20 клоун

    127 14 Отговор
    16-та руска република станала европейска държава, ама със сталинските поряки...мафия
  • 21 Къртев

    161 6 Отговор
    Тая, политика не ми харесва. Ама тия 100 000 000 за полицаите, от къде. Аз се чудя, защо са наизлезли на всеки ъгъл, а те заплатите си изкарват. Все си мисля, че ще тръгнем напред, ама нейсе. Нещат да спрат да крадат, а слагат само такси, глоби и какви ли не магарии, че да им остане постата. На такива власт не трябва да им се дава.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Мемфис

    163 7 Отговор
    Така е другари, в милиционерската държава скоро ще трябва да си регистрираме и газовите запалки!
    Трябва по някакъв начин дебело.ерковците да им се намира работа!
    Палиш цигара, ако не ти е регистрирана запалката, глоба, ако е на непозволено място-още една!
    Ами трябва да се увеличават заплатите на милиционерите.
  • 24 Иван

    161 13 Отговор
    Това вече е чиста проба тирания и потисничество . Само се чудят как да вземат парите на хората и разбира се ползват еничарите от МВР . Това ще свърши с кръв повярвайте . То не се търпи вече , а ония продължават да рекетират и рекетират .

    Коментиран от #37

  • 25 Коментар

    97 5 Отговор
    Шъ ИЗВИНЯВАТЕ ЗА АПОСТРОФИТЕ НО БИТИЕТО МИ Е НА ПРЕДЕЛА ЗА ОТЦЕЛЯВАНЕ И СЪМ УПОТРЕБИЛ РЕЗИСТЕНТНОСТ от 0.500мл 60° греяна РАКИЯ ОТ СЕВЕРОЗОПАДНА БЪЛГАРИЯ.ТА ОБРЪЩИНИЕТО МИ Е КЪМ Контрола на Автомобния Транспорт ша ми "ФАНЕТЕ ........."ОТ ДЕКА € ЗА БЕНЗИН БРЕ??? ЗА КАКВО ЧЕ ВИ КАЖЕМ ДА МИ ЗЕМЕТЕ И ПОСЛЕДНИТЕ ПАРИ ЛИ? ЗА "ТАКСИЧКИ"
  • 26 Попръцко

    149 14 Отговор
    А ве ставате вече смешни........Глоба глоба глоба..........Вземете сложете глоба и на тея дет пърдят.......Белкем го напълним тоя бюджет.
  • 27 hahah

    70 2 Отговор
    ВТЕЧНЕН НЕФТЕН ГАЗ Е ПРОПАН БУТАН, А МЕТАН Е ПРИРОДЕН ГАЗ
  • 28 Янко

    30 57 Отговор

    До коментар #19 от "Петър":

    Петре,ти в кой град в германия живееш.Кажи да отида и аз да видя,къде няма дупки.Или си говорим на изуст !!!!!

    Коментиран от #35

  • 29 СМЪРТ ЗА ГЕРБ

    130 22 Отговор
    СМЪРТ НА МАФИЯТА И ГЕРБ - СМЪРТ СМЪРТ СМЪРТ СМЪРТ СМЪРТ СМЪРТ СМЪРТ......................................................................................................................................................................................................................................................................................................СМЪРТ

    Коментиран от #39

  • 30 Ьяао

    65 3 Отговор
    що да не ги уведомява който ги поставя и който прави гтп. са и данъчно задължени трябва да имат софтуер свързан с кат.
  • 31 Ьяао

    71 4 Отговор
    що да не ги уведомява който ги поставя и който прави гтп. са и данъчно задължени трябва да имат софтуер свързан с катПОСЛЕ КОЙТО КАРА НАЙ-ЧИСТОТО ГОРИВО ЩО ДА НЕ Е С ПРЕФЕРЕНЦИИ А ДА МУ СЕ ПРАВЯТ ПРОБЛЕМИ И ТЯЖЕСТИ.
  • 32 сталин

    125 4 Отговор
    кога ще има намаляване на данъците за това че караме на екологично гориво кога. докога гавра с нас
  • 33 Къвтунь

    98 1 Отговор
    И така ,ревем че ни е мръсен въздуха а искаме да се вземат и последните стотинки на все по-обедняващия народ , който вместо да го стимулират че кара на някакъв вид газ и е по-чисто къде от недоимък къде от друго.В последно време и с фабрична газ не се предлагат-то поръчки то доставки то условия стимул никакъв.Пълнене на дупки мина с лични карти и паспорти на които и кучетата се смеят на снимките им,номера-черни,жълти бели и всякакви,сега пък газовите......
  • 34 Шаран БГ

    112 9 Отговор
    Когато един гражданин на тази страна си взема автомобил, това го прави единствено с цел, да си подобри живота: по лесно и по-бързо да отиде на работа, да си закара детето /и да го вземе /от училище или детска градина, да отиде на почивка където и както иска..........
    Ама много им стана "сладък" живота на тези българи, дайте сега да им го вгорчим. Колкото се може по-тежко да им е !!!
    Парите, които харчи по една кола българина, имат ли аналог в Европа.
    И ако парите някакси българина успява / къде ще ходи на майната си/ да плати, дали някой чиновник пресмята /осчетоводява/ загубеното време в национален мащаб на гражданите ????
    Хайде бе, капиталисти, нали времето е пари ? Аман ,мислете с главите си! Направете нещо , че да облекчите малко до малко данъкоплатците си. Какви са тези недомислия ?
    Правилно казват хората - минава се технически преглед на колата, минава се преглед на газовата уредба!! Нали за тези прегледи се дават пари, губи се ценно време Защо е нужно да ходя сега и в КАТ и да я заявявам? Някой чиновник го мързи да си надигне дебелия задник.
    Каква е вината на водача, че не е отбелязано някъде, че кара и на газ. Ами утре изискайте да уведомим КАТ, че нямаме калобрани на задните гуми........
  • 35 Петър

    38 3 Отговор

    До коментар #28 от "Янко":

    Мани ги дупките, за другото изброено от мен какво ще кажеш?

    Коментиран от #54, #62

  • 36 ШОПА

    75 3 Отговор
    Нема па да уведома - КАТ да го дуат
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Унуфри

    77 2 Отговор
    Кога ще се регистрираме че отделяме газове , все пак околната среда е важна ,на куките да дадат и по един пърдомер и да действат.Яко глоби и това е.
  • 39 Вуна

    89 17 Отговор

    До коментар #29 от "СМЪРТ ЗА ГЕРБ":

    СМЪРТ НА МАФИЯТА И ГЕРБ
    ТОВА Е ИСТИНСКИЯТ ПЪТ ЗА ОПРАВИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #102

  • 40 Бай Тошо

    44 5 Отговор
    Хора без работа
  • 41 Случаен

    58 8 Отговор
    До 2011 година АГУ- автомобилните газови уредби бяха поднадзорни!Контролът се извършваше от ИДТН- Инспекция за държавен технически надзор.Водеха се регистри и се се знаеше какво става!След това ръководството на ИДТН и МС, решиха да се снемат от надзор и.....настана хаос!!!!Изводите си правете сами!!!!
  • 42 Plovdiv

    105 8 Отговор
    Е, зарадвайте се поне малко де! Това да ни е проблемът! Важното е, че явно вече са решени проблемите с бягащото население на Територията и измирането на малкото останали хора тук... С геноцида (даже престъпност не мога да го нарека) срещу хората в селата... С практически несъществуващата здравна система... С адвокатурата на Мафията и бандитите, наречена Съд... С циганите, които масово карат коли, без да плащат винетки, застраховки и данъци! Всичко в България вече е цъфнало и вързало, КПСС-БКП... Пардон, ГЕРБ-ЕС! Газовите уредби останаха единствения проблем, като "уведомим" Гестапо (КАТ) за тях и вече ще сме с единия крак в комунизЪма! Урааааааааааа!
  • 43 НагаЗаки

    39 3 Отговор

    До коментар #17 от "читател":

    Само във Варна имат " газово" и като питаш " Какво значи?" ти отговарят, че е газова уредба....
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 iii

    27 3 Отговор
    и какво ще стане като обяви?
  • 46 Дългия

    37 1 Отговор
    Или сега преглед за газта преглед за колата.Като направи бурилката 8 години нова, защото в Европа е така.ЧЕСТИТО двата преглед 60 лв.
  • 47 Различен

    56 4 Отговор

    До коментар #13 от "Мдааа":

    На приказки е лесно!
    А ако имаш примерно 15 коли???
    И ако чакаш за всяка, по един ден в КАТ, както се чака при нас??
    Ко праИШ тогава? Или викаш КО ма Интересува това???
    А мен КО ма интересуват простотиите на КАТ и държавата??
    Или то вече държава няма, а само територия, на която всеки си решава нещо си, за чужда сметка и в свой интерес!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 селянин от обеля

    19 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: втечнен нефтен газ (метан) е тва чудо какво е? Да разбираме че е природен газ метан или нефтен газ пропан бутан или някаква обединена формула на факти.бг
  • 50 ААА

    109 3 Отговор
    Една от колите ми е на газ. Газовото ми е слагано в голям лицензиран сервиз за монтаж на газови уредби. Един път годишно минавам през тях на профилактика. Сменят ми филтрите , минават около тръбите и снадките с една пошибалка с електронен дисплей да проверяват за пропуски и др. дребни неща. Казват - Всичко е наред , карай. Е не може ли майка му да е.. в тази откачена държава, с този касов бон, които получавам от сервиза да послужи пред проверяващите лица , че газовото е изправно и обгрижвано ,от специалисти редовно. От КАТ ли ще ми кажат , дали е изправно , или на годишният технически преглед са по-големи специалисти. Бактън от тази всепоглъщаща и безхаберна бюрокрация , мислеща само за пари.

    Коментиран от #92

  • 51 законен

    11 67 Отговор

    До коментар #19 от "Петър":

    А ти докога смяташ да я караш на рефрена "бедни сме и всичко ни е позволено , не ни закачайте " ??? Да ти припомня ли , че това е типично за мургавите братя ??? И най-вече , бедните не карат коли , а ти като се правиш на тарикат , ще си плащаш по закон !

    Коментиран от #105

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 законен

    13 28 Отговор

    До коментар #19 от "Петър":

    А искаш ли да ти покажа 40 000 обяви за работа във "безпроблемното" ФРГ , що не си там ?? Тъкмо ще имаш всичко дето си го написал !
  • 54 законен

    2 11 Отговор

    До коментар #35 от "Петър":

    казвам коментар 53 !!
  • 55 БАЙ ГАН4О

    88 11 Отговор
    Гледам вече много хора поглеждат към оръжието и май това ще се окаже верния избор,дотам ни докараха другарите от ГЕРБ,начело с Тиквата проста
  • 56 иван

    89 6 Отговор
    КАТ И ПОЛИЦИЯТА СА МАША В РЪЦЕТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ ИЗПОЛЗВАТ ГИ СРЕЩУ НАС ОБИКНОВЕННИТЕ ГРАЖДАНИ
  • 57 Патриот

    50 3 Отговор
    Нали имам стикер на задното стъкло. Какво повече?
    Защо ги въвеждаха тези стикери едно време?

    Да не стане така: ако не декларираш - глоба, а да декларираш никой не знае как, къде и какви документи се изготвят. Ясни са само таксите за плащане - 15лв такса и 10 лева такса превод на банката.
  • 58 777

    56 3 Отговор
    E, aко това безумие все пак бъде приеуто, всички с АГУ, в това число такситата, излизаме с колите си на улицата и блокираме Мафиотския дьовлет!
  • 59 гощо

    5 50 Отговор
    ГАЗ? НИКОГА!!!

    Коментиран от #88

  • 60 Гербераси долни

    58 2 Отговор
    Няма лошо ,но аз преди година закупих автомобил и преди регистрацията и поставих газова уредба с идеята да я запиша по талон ,в КАТ ми казаха че не е задължително да се регистрира при тях (попитах понеже на другите ми коли на талона пишеше ГАЗ -БЕНЗИН) и сега какво излиза изведнъж се сетили да ни задължават е няма лошо но защо да е за моя сметка не е въпроса в парите просто си губим времето заради техните бюрократични решения идващи когато се "обърне каруцата".
  • 61 _he_

    22 6 Отговор
    Ехооо? Писарчето ако обича да си поправи статийката, пък иэда си провери информашията дали не въвежда в заблуждение народа!
    1) "Втечнен нефтен газ" техническо и търговско означение LPG, НЕ Е метан, а е ПРОПАН-БУТАН. Той се втечнява при компресия, той е отпадния продукт при преработката на нефт!
    2) Метан или "природин газ", с техническо и търговско означение CNG не се втечнява при компресия и затова бутилките са по-големи и по-тежки.
    3) И двата вида уредби обаче се водят АГУ и от години има официална информация, че при монтаж се изисква да се смени талона и да бъде вписана като вид употребявано гориво.
    Проблема при регистрацията е, че се изисква документ/гаранционна карта от оторизирания сервиз извършил монтажа. Ако си я поставиш сам с комшията е проблем. Моята е метан, поставена в сервиз и смених талона още преди 3-4 години с единствения проблем чакане на опашка в КАТ и едни излишни според мен пари.
  • 62 Иван

    10 2 Отговор

    До коментар #35 от "Петър":

    Където в Германия правиш TÜV там ти монтират и теглич и други неща дори и гумите ти сменят.Т.е. в сервиза/магазина от кадет си си закупил колата/ дори всяка година там ти правят техническото обслужване на масла,филтри и т.н.Поне аз тека процедирам
  • 63 The TRAPPER

    40 2 Отговор
    Аз комшийката я рендосвам по 3 пъти на ден, и ще го декларирам, защото не ми се ядат глоби.
  • 64 До знаещият

    13 3 Отговор

    До коментар #13 от "Мдааа":

    23 лева и 3-4 часа е смяната на талони на автомобил в КАТ София

    Коментиран от #154

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Skk

    36 2 Отговор
    Сега да им кажа на КАТ, като почнат те да изпълняват закона тогава да го искат от нас. Аз като сложих поята им носих протокола за монтаж и им се молих да я впишат, а те отказаха. Трябвало им протокол от преглед. А в закона и в инструкцията пише, протокол или др. Документ за монтаж. Чак до шефа на КАТ кюстендил стигнах, той чете инструкцията на вътрешния им министар и казва да така е ама трябва преглед. Е сега той да плати смяната на талона.
  • 68 кръц

    16 3 Отговор
    Не се казва газово, а газова!
  • 69 ггггг

    31 4 Отговор
    Аз пък имам точно обратния случай - сложих газ, минах през КАТ и смених талона и след 6 месеца на ГТП ми казаха че трябвало да мина преди кат на Първоначален преглед на газова уредба.

    Смятайте в КАТ колко са напред с материала
  • 70 Оня с гоуфа

    31 3 Отговор
    Скоро прехвърлих кола с АГУ. Исках в талона да пише Газ-Бензин но уви несъм познал. В КАТ Пловдив не признават фактура за поставена АГУ, също така непризнават и документите за съответствие от сервиза поставил АГУ-то. Искат някакъв жълт документ от някакъв друг сервиз. По тъпа система от тази няма. Аз им нося оригинални документи доказващи наличието на АГУ в автомобила, а те ми казват че без някакъв си жълт документ от някой си сервиз немогат да ми я регистрират.
  • 71 мимо

    22 2 Отговор
    ДРУГАТА ГОДИНА ЗАПОЧВА СМЯНАТА НА ВСИЧКИ НОМЕРА И ТАЛОНИ ЗАРАДИ СМЯНА НА НОМЕРАТА.

    Коментиран от #138

  • 72 Гост

    1 0 Отговор
    50%
  • 73 Бай хой

    10 1 Отговор
    Яз пък жа си маркирам радиото и гумите и джантите ,оти някой може да ги тафне и ша ида да ги регистрирам та да ми земат някой лев .
  • 74 От боковче гнездо

    33 1 Отговор

    До коментар #13 от "Мдааа":

    Главо проста ами нали едно ходене до КАТ е през работно време това означава губене на надница за човека а в глобален план това са стотици хиляди работни дни с, който се намалява обществения продукт.После защо сме бедна държава от висене по КАТ , общини и др учреждения не ни остсва време да работим..
  • 75 Те т'ва е

    22 1 Отговор
    Дойните крави на Родината
  • 76 _he_

    36 2 Отговор

    До коментар #15 от "Петър":

    Защото не си знаете интереса! Ами обявете си газовите уредби и после всички да "скочим" и да им напомним какво излиза през ауспусите на такива автомобили! Вода и въглероден диоксид! Същото, което издиша човек! Без замърсители, без финни прахови частици! А тогава на какво основание ще ни вдигат данъка, щом сега основанието е екология, чистота на въздуха?
    Ама не! Пищите и си натискате задниците, защото ви е стах някой да не ви вкара като едно време "данък газова уредба". Ами ако се държите като агнета на заколение ще ви го вкарат ...
  • 77 Trikove

    39 2 Отговор
    Пак си избирайте полицай за премиер, още в началото казах че неговият мозък ще стига само до късане на фишове и писане на актове, полицията не е абсолютно нищо друго освен държавно учредена организация за рекет.
  • 78 Я по лека с глобите

    3 7 Отговор
    Глоби че какво му е на газовата. Като ми свърши бензина минавам на газ.
  • 79 Гази

    6 5 Отговор
    Газ по евтино. Ние най евтината стока гледаме.
  • 80 Димитър Кънев

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "Газова урудба":

    Не средства не че не достигат а просто искат да ни съдерат още една ако не още една кожа.
  • 81 Гост

    18 3 Отговор
    Ако му е на тоя народ .... само натискане за българина щото е прост....що не излезоха всички шофьори на протести а се крият и чекат друг да им свърши работата....нема кой друг сами си се е..м.....ако ни е
  • 82 Българин

    10 5 Отговор

    До коментар #13 от "Мдааа":

    нова пресна информация 23 лева и 5 часа чакане.
  • 83 Бо ко

    21 5 Отговор
    Тиквииии, ненакраднахтесе отрепки.
    Требе си тепанйе, другото е вратар и мъгла.
  • 84 Таралясников

    9 5 Отговор
    Моята по талон е " бифюл". Ще ми намалят ли данъка, защото е Е9? И какво е това " газово"? А е АГУ! Само на варналии У е газово...
  • 85 Красимир Славов

    35 1 Отговор
    Недейте да драскате тука, ами всички с ГАЗОВИ уредби пред парламента. Ако идем 100000 и затапим София ще ни чуят. И не само за това, за много други неща. Всичко друго, да си пишем тук е бла бла.

    Коментиран от #118

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Гаргов

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "гощо":

    Що не се гръмнеш ?
  • 89 ааааайййййй

    12 4 Отговор

    До коментар #18 от "законен":

    ами ходи живей в германия .ние искаме в българия да не ни шибат като животни
  • 90 никси

    15 0 Отговор
    тия още по големи глипости няма ли да измислят та да ебават народа всеки ден
  • 91 Нов Съм

    2 3 Отговор
    само питам:
    К'во е това ”газово”?
  • 92 Митко Киткин

    9 2 Отговор

    До коментар #50 от "ААА":

    За какво ти е този касов бон, след като имаш стикер на задното стъкло и паспорт на бутилката в жабката?
  • 93 НОВА ИДЕЯ ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО ОТ БАЙ ШИЛЕ

    34 2 Отговор
    В италианските и немските талони е вписан размера на гумите.А в българските не.Срам и позор пред чужденците.ДА СЕ СМЕНЯТ ТАЛОНИТЕ НА ВСИЧКИ АВТОМОБИЛИ. Да се пусне слух,че това е европейска директива т.е. "а бе няма как,трябва да ги сменяме." 2 000 000 талона Х 30 лева = ? Освен това,да се помисли за броя на "СИГНАЛНИТЕ ЖИЛЕТКИ".Защо само една,като почти няма едноместни коли? ФАРОВЕТЕ да светят и когато колата е паркирана.Така ще се вижда по добре и ще спасим човешки живот.И на дечица също.ЗИМНИ ГУМИ през ноември.Няма сняг,ама ако падне?АПТЕЧКИТЕ да се сменят на една година,т.к. кислородната вода има срок на годност.Да продължавам ли? ДЕРЗАЙТЕ ДЕПУТАТИ ! СЕГА ВИ Е ПАДНАЛО.

    Коментиран от #126

  • 94 Чук и пук

    2 0 Отговор
    Оди покрай но се обади!
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Бай ПЕШО

    14 0 Отговор
    Това вписване е уловка за поредния ДАНЪК неразумни Уроде
  • 97 Въй

    14 1 Отговор
    Пунктовете за ГТП нямат ли връзка с КАТ когато минаваш преглед на автомобил с монтирана газова уредба?
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 бате Мире

    21 0 Отговор
    Ако намалят пътния данък на всички автомобили с газ невярвам някой да пропусне да си регистрира газовата

    Коментиран от #108

  • 100 112 брато

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "бббббб":

    112 от вътре гори ми
  • 101 Онзий

    12 0 Отговор
    Не лъжете стига глупости .Скоро си купих нов внос автомобил ,монтирах АГУ и отидох в КАТ да я регистрирам ,дори ине поискаха да я видят.!!!!!!
  • 102 Добър

    7 5 Отговор

    До коментар #39 от "Вуна":

    Досега като нямаше ГЕРБ , по-добре ли беше?

    Коментиран от #111

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Rifle

    18 0 Отговор
    Време е КАТ да бъде закрит , да махнем тая комунистическа структура , че се излагаме пред чужденците!
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Българин

    5 0 Отговор

    До коментар #99 от "бате Мире":

    Не може, газовите не замърсяват толкова ! Как и ще ни изнудват за замърсяването ?
  • 109 Без коментар

    7 0 Отговор
    Като хапна бобец се въоражавам газово и ще ходя в кат
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Стрелата

    4 0 Отговор

    До коментар #102 от "Добър":

    Еми чети коментарите преди да задаваш индиански въпроси минимално 100 на 13 подкрепа за ТИКВУНА.
  • 112 Абра Кадабра

    9 0 Отговор
    Отиваме, гласуваме, махаме ги и готово.
  • 113 Бачо Киро

    13 0 Отговор
    С министър на вътрешните работи - рабфак Баба Яга, дето и за чеп за зеле не става въобще не се чудете на всички глупости които измислят.... Оня пуяк пък, дето цитира TÜV и Германия - продукти с Е знак, че се допускат и са тествани дори не се регистрират, носиш си документа и толкова. Имаш документи на АГУ и документ за монтажа, че е от лицензиран сервиз, отбелязва се при преглед, какъв хОй още мислиш, че е нужен? Никакъв, просто още едни такси или съответно глоби искат да съберат. Всички с АГУ, които са минали преглед са отбелязани, на хората по света системите са свързани, само у нас крайното лице трябва да виси като идиот и да плаща за всяка запетая...
  • 114 анонимин

    10 0 Отговор
    Какво толкова мислят?Нали те изумуваха ,че ако на мпс е монтирана газова или метанова уредба след 2014г,трябваше в регистрационния талон да е отбелязано,за уредби монтирани в по-ранен период не се изискваше!Освен това пунктовете за ГТП не пропускат за вземат повече пари за преглед и на уредбата!
  • 115 ttt

    23 0 Отговор
    Ако бяхте приели данъка за колите с ГАЗ да е 50 %, всички щяха да се регистрират за да ползват отстъпката. Сега не стига, че данъка ти е нормален, ами и допълнителна такса. И какво като си направил колата си по-екологична, никакъв стимул от държавата. Каква Европа, какъв ЕС, то си е бананова република, само да плащат черните......

    Коментиран от #117

  • 116 ttt

    2 1 Отговор
    То не може да се изтъпанят по ТВ хората които коват законите и да обвиняват народа, че си монтират ГАЗ нарочно, за да ползват отстъпката и накрая нищо не приеха..........
  • 117 че то фатката

    7 1 Отговор

    До коментар #115 от "ttt":

    не е в екологията,а в това че ще трябва да се плащат самолети /морално остарели/ без да са произведени!
  • 118 СТАРОТО

    3 0 Отговор

    До коментар #85 от "Красимир Славов":

    ти смяташ,ли че няма в бг 100 000 коли с редовни газови уредби ?
  • 119 Segapik bez bukvi pak plashtadh

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Газова урудба":

    Strajna rabota
  • 120 Минчо

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Мдааа":

    Ти нормален ли си закво да даваме тия пари ами с ходенето до там стават 50 и косур то се силата таз оредба чее по евтино не виждаш ли че нямаме пари кви са тия разсъждения кво е туй то такива като теб ни сасипват.... Я си вземи думите назад
  • 121 Негазофициран

    7 1 Отговор
    Това оня чвор Алекси Стратиев ли го снесе? Щото такава дивотия може да се пръкне само в побелела катаджииска кратуна, освен ако "бисера" не го е избрал някой каунь от МФ.
  • 122 СКолев

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Мдааа":

    Струва 23лв. и около 4часа чакане
  • 123 1122

    6 2 Отговор
    Всяка година колите минават годишен преглед .Проверяващите пишат с какво гориво караме гледат колата ,тя газовата уретба си има документи,попълват ги редовно,остава КАТ да ги искат като те спрат на пътя,да не си бъркат в носа и да се чудят какво да ти търсят кусури.Наслагали сте едни неграмотници дето пишат толкова неграмотно,че по грозно от докторско писане.Сами не могат да си го прочетат после.
  • 124 Пустиняци

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Поздрави":

    Ама ного просто.
  • 125 Зайко Байко многознайко

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "Газова урудба":

    Тези трътляци в Парламента са много активни в посока узаконяване на рекета върху гражданите със всякакви закони, правила и предписания. В повечето случаи противоречащи , ефектът обаче е важен , дране по 10 кожи и послушание. Роби сме и такива ще си останем. Гледах филма за Васил Левски и се убеждавам, че една птичка пролет не прави и няма да се оправим в близкото бъдеще.
  • 126 Зайко Байко многознайко

    4 1 Отговор

    До коментар #93 от "НОВА ИДЕЯ ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО ОТ БАЙ ШИЛЕ":

    Това за гумите е вярно, така ядох писаната немска хурка през 1990. Купих си бегачка и и лепнах едни 195 х 60 х 14 Pirelli. По талон бяха 185х60х14. Дойчовците на TUV Bayern ме върнаха и платих 850 марки за нови гуми, отделно загуба на време. Ганю най-добре се учи, като му бръкнат в джоба!

    Коментиран от #129

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 странно

    3 0 Отговор

    До коментар #126 от "Зайко Байко многознайко":

    Аз си купувам каквито ми е казал производителят и немам проблеми. За тойотата са дадени различни размери, но за витарата е само един. Защо ми е да го пише в талона - пише си го в книжката на колата. бойко да ми изпишат в талона накрая - дееба и катила банкянски
  • 130 Бай Нуй

    6 1 Отговор
    Газова уредба, не "газово"!
  • 131 Някой

    6 0 Отговор
    То в тази държава само глоби и данаци,
  • 132 Стига вече

    4 0 Отговор
    Ма вие не разбрахте ли че държавата отдавна е фалирала.Сега има едни пари в БНБ като резерв на международния валутен фонд,затова драгите управляващи със зъби и нокти искат да въведем еврото а кво ще се случи с този резерв сами се сетите................
    И в България с 280€ сте си живеем екстра!
  • 133 Гочу

    3 1 Отговор
    Кой туй газову уа?
  • 134 Пепи

    3 2 Отговор
    "Газово"...? Абе от кое село сте бе "журналя"? Авто Газова Уредба се нарича.
  • 135 Bike

    3 1 Отговор
    Ще продам автомобилите и ще си купя велосипед, няма газова, винетка, данък, преглед. Монтирам един двутактов 80 сс на рамката и ще си джъткам из града.

    Коментиран от #148

  • 136 q2z

    1 0 Отговор
    Вече година ,а някой глобен ли е?!
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Като домакин

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "мимо":

    Няма да има смяна на номерата!
  • 139 Зайко Байко многознайко

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "законен":

    Абсолютно прав си 1990 на една кола сложих 195/60/14 ,вместо 185/60/14. На TUV Bayern веднага ме разкриха и смяната с гумите, които са описани в талона ми струваше 1250 DM. Там няма пропуск.
  • 140 Некой

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Петър":

    Браво Петре от мен!
  • 141 Отчаян от реалността

    6 0 Отговор
    А не е ли по-добре да назначите грамотни полицаи, които както всеки обикновен драйвър като погледнат колата и да виждат дали е с газ. Защо слагате неграмотни и после променяте закона спрямо тях,. А г-н МИНИСТРЕ.Отговори, нали ние ти плащаме заплатата, имаме право да ти задаваме и въпроси. Или ще приемете закон-на министър да не се задават въпроси-иначе глоба.....
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 бай хой

    7 1 Отговор
    на талона за технически преглед си пише-колата е с газова уредба.така че ако КАТ не може да чете да бъде осъден че неграмотни работят на такава отговорна службица тип хранилка
  • 144 Tomi Tomov

    0 4 Отговор
    НАЙ- ПОСЛЕ ДА СЛОЖАТ В ПРАВИЛАТА ТОЗИ ЕЛЕМЕНТ.БРАВО!.KAKBA Е ТАЗИ АНАРХИЯ.
  • 145 Мн е лесно

    0 0 Отговор
    Пича дето ми сложи газовата каза , регистрирай я в КАТ . Регистрирах и готово , само дето после на прегледа ми казаха ,че я няма в системата , та я вкараха!
  • 146 Дядо Ачо

    4 0 Отговор
    След като е в талона за ГТП , значи е в системата - целта е да ти вземат пари и ти сменят талона , има и такива де мислят какво още могат да вземат от Българина , ами вземете му и ч .....а...тия !? Вдигнал се ВБП , заплатите и жизнения стандарт - дигнал се един гол.... , дигна се мизата на не наялите се ,,големци,, !? ДИПМ
  • 147 ВиК

    1 0 Отговор
    Междувременно да не забравите да си регистрирате кладенците.
  • 148 Токал

    2 0 Отговор

    До коментар #135 от "Bike":

    Велосипеда не е за дълъг път и дъжд, сняг. Не е проблем да си регистрираш газовата. Проблем е Гражданска отговорност. Тя е нарушение и на Конституция и НПК.
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Ставрю

    1 0 Отговор
    Тя работата е тръгнала натам че пари требват постояно. Предлагам така КАТ да е като тотото спират те и веднага плащаш 100 кинта с това следващите 6 месеца караш свободно. Ако не те спрът си късметлия. Що да си хабим нервите имаш ли газова имаш ли аспуф и какво ли не. Боко строи магистрали та това да нее без пари, острови вили мъщи любовници и прочее
  • 151 Емо

    4 1 Отговор
    Какъв Кат?Тия трябва да ги закрият!8 год не могат да ми сменят книжката,защото са ми загубили досието!Омръзна ми да се разправям с тях.Пълно е с некомпетентни служители!!
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Кико

    1 0 Отговор
    За да си обявиш АГУ-то първо трябва да минеш преглед в лицензиран сервиз, ако бутилката е по стара от 10г. я сменяш и тогава след цялостен преглед, срещу 35 лв. , а вече може и да е повече, получаваш протокол за КАТ, и тогава срещу 20 лв. сменяш голям и малък талон. Хай да ви е честито. 35+20+100 за бут.евентуално + ? монтаж/демонтаж нс бутилката и аидее у киреча пак!
  • 154 Имам документ от лицензиран сервиз

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "До знаещият":

    Имам документ от лицензиран сервиз, други документи нужни ли са, първоначалния преглед е направен
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове