1 898 8

Момчето, обвинено за убийство на клошар, пребивало и други възрастни

Наложена му е мярка "задържане под стража"

Светослава Ингилизова

Искам да видя майка си и баща си. Това бяха единствените думи в съда на 14-годишното момче, обвинено за убийството на клошаря във Варна, съобщи "Варна24".

По време на обвинението прокурор Диян Душев заяви, че 14-годишният Денис Живков е пребивал и друг път предимно възрастни хора, но до момента няма подадена жалба.

Според държавния обвинител престъплението на Денис е извършено с агресивност, бруталност, жестокост и цинизъм, които са потресаващи за неговата крехка възраст.

"Въпреки, че има данни да се оказва контрол от страна на неговите родители, той очевидно не е достатъчен. Той е слаб ученик със занижена дисциплина. Изправени сме пред изключителни обстоятелства и настоявам за най-тежката мярка - "Задържане под стража", каза прокурора.

Според защитата на Денис момчето нямало регистрация в детска педагогическа стая и не е попадал досега в полезрението на органите на реда. Той е признал вината си и има родители, които се грижат за него. Защитата подчерта, че не можело да се съди по лошия успех на един ученик затова, че е опасен.

"Престъплението е извършено в съучастие. Тепърва ще става ясно кой каква вина носи. Денис е млад и не мисля, че мястото му е в ареста. Затова настоявам за домашен арест", каза адвокатът.

Стана ясно обаче, че законът не предвижда мярка домашен арест за непълнолетни лица.

Така на финала на 14-годишният убиец бе наложена мярката "Задържане под стража".

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 17:49  24.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • МВР
  Отговор
  2 18:54  24.01.18
  Вече почти всеки ден имаме новина за циганско криминално престъпление, А ЛОШОТО е че те са доста повече, Ромите са живеели като неандерталци по време на прехода, трябва да има полицейски звена на всяко населено място а ако не достигат кадри то армейски части или СОТ-ове - каквото може, НАЙ-ВАЖНОТО е да спасим хората от тези неандирталци
 • бай село
  Отговор
  3 19:58  24.01.18
  Пуснете детето , то не е виновно , какво ,че е убило човек! Насочете го към родителите на защитата , да изкорми някой от тях , да видим тогава каква песен ще пеят тия ненаситни адвокати! Няма пълнолетен или малолетен , тука става въпрос за хладнокръвен убиец , закона трябва да стовари цялата си строгост към него. Но едва ли , сега ще бъде помилван , и след години ще си имаме сериен убиец. Нима някой си мисли , че този олигофрен , ще бъде превъзпитан , и ще стане пълноценен гражданин? Такива изроди , колкото по рано биват изтребени , толкова по добре за обществото! Едно е ясно , той ще бъде пуснат , но се молете следващата жертва да не е невинно дете!
 • Адолф
  Отговор
  4 21:31  24.01.18
  Трябва да се регистрира в детска педагогическа фурна!!!!

  Коментиран от #6


 • Пешо келешо
  Отговор
  5 21:54  24.01.18
  Горкичкото то, иска при мама и тати. А когато убиваше човек не търсеше майка си и баща си. Изрод долен!
 • Sieg Heil
  Отговор
  6 22:51  24.01.18

  До коментар #4 от "Адолф":

  ПОКЛОН
 • джони
  Отговор
  7 09:34  25.01.18
  КАКВО ЗНАЧИ МАЛОЛЕТЕН.И КАКВО КАТО ЧОВЕКА Е КЛОШАР.ТОВА ИЗРОДЧЕ ПРЕБИВА ДО СМЪРТ ЧОВЕКА И СЛЕД ДВА ДНИ ГО ДОВЪРШВА НАЙ-ХЛАДНОКРЪВНО.АМА ДА ХВАНАТ АДВОКАТА ,КЪДЕТО ГО ЗАЩИТАВА,ЧЕ БИЛ МАЛЪК И ДА МУ БЪДЕ НАЛОЖЕНА МЯРКА-ДОМАШЕН АРЕСТ.АКО УБИЕ НЕГОВОТО ДЕТЕ СЕ СЪМНЯВАМ ЧЕ ЩЕ ИСКА ДОМАШЕН АРЕСТ.ПРАВО В ЗАНДАНА И ДОКАТО Е ЖИВ ДА НЕ ИЗЛЕЗЕ И АДВОКАТЧЕТО С НЕГО ДА ГО ВАРДИ ВЪТРЕ.
 • факт
  Отговор
  8 18:11  25.01.18
  ТЕЗИ НЯМАТ ГЕН ЗА ЖАЛОСТ

Напиши коментар:


Публикувай