24 Януари, 2018 18:29 1 733 8

Нинова: Борисов притиска депутатите си с есемеси

  • корнелия нинова-
  • истанбулска конвенция-
  • есемес

Вярно ли е, че днес депутатите от ГЕРБ са получили есемес с „поръка” от премиера Бойко Борисов да ратифицират Истанбулската конвенция, защото „няма мърдане”? Този въпрос зададе в студиото на „Лице в лице” лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Откакто управлява ГЕРБ и Бойко Борисов е министър-председател, парламентът е превърнат в изпълнител на едноличните му решения”, заяви тя и отново повтори, че социалистите искат референдум за документа срещу домашното насилие, в който консервативни кръгове у нас видяха риск от признаване на третия пол и еднополовите бракове.

„Скъпи български жени, имам усещането, че някой ни използва, употребява. Слагат ни отпред жените и отзад посягат на най-скъпото ни – на детето”, заяви Нинова. Тя обвърза позицията си с отхвърлената идея на БСП всяко българско дете да получава „културен чек” от 200 лв за български книги, филми и театър. Според нея е вредна идеята, че „на тия деца няма да им дадем да четат български писатели, тия пари ще ги дадем на НПО-та”, за да правят програми за нестандартната роля на пола.

Тя призна, че нестандартна може да бъде и ролята на жена, която кара трактор, но според нея е трудно разбираемо: „Най-лошото в един закон е когато е написан неясно и дава възможност да има различно тълкуване”.

Нинова атакува последователно по темата ГЕРБ, Партията на европейските социалисти и омбудсмана и бивш депутат от БСП Мая Манолова, които поддържат конвенцията.

Според лидера на социалистите документът е подписан от външния министър Екатерина Захариева без никой у нас да разбере, минал е през Министерския съвет без достатъчно данни за ефектите и сега Бойко Борисов се опитва да го прекара през парламента с натиск.

По адрес на ПЕС тя коментира: „Щеше ми се със същата сила тия леви партии да си говорим и един-друг да се притискаме за безработицата, за бедността, неравенствата и хората с увреждания (…) Българските социалисти смятат така (против конвенцията – б.р.), това е тяхното мнение и ще го отстоявам (…) Това да не е конгрес на ГЕРБ – 100 от 100 за единствения кандидат за председател?!”.

Мая Манолова пък била „надпартиен човек по длъжност и по дейност, да не се меси във вътрешните работи на БСП, това не е нейна работа”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антон

    12 6 Отговор
    Какво ни занимаваш с глупости на фона на държавния разпад и корупцията . Всички в институциите сте замесени пряко в геноцида срещу народа .
  • 2 Марадона

    6 6 Отговор
    Той ако не ги притиска знайш каква работа ше свършат ? А Нинова .... български депутат ако не му седи по един Бойко на главата знаеш ли какво върши ? Занимава се с частен бизнес през повечето време като твоите мърлячи, щот тухла върху тухла не сте сложили
  • 3 БУДНАТА СЪВЕСТ

    7 13 Отговор
    Тая Нинова е като оня смърф който мрази всичко и даже казваше-"Мразя да мразя".Ей да му се не види и старата лелка,само хули от нейната уста.Нито едно приемливо и конструктивно предложение.
  • 4 Милен

    9 3 Отговор
    Язък за работата на Мая Манолова само за миг се изака на метеното с подкрепата си за Конвенцията и надали по вече българите ще и вярват ! Те с баба Цеца уж са "юристки" а в залата техни колеги ги направиха на салата с аргументи против и двете мигаха на парцали ! Надали не знаят и двете какво се крие в Конвенцията и какви подводни камъни има ?!
  • 5 onq s konq

    3 3 Отговор
    Не е редно/а и доста странно/ Борисов докато води задлбочени и ВАЖНИ ЗА ДЪРЖАВАТА НИ РАЗГОВОРИ с политически лидери от Европа,СЛУШАЙКИ ГИ С ПОЛОВИН УХО ДА ДРАСКА "ПРИТИСКАЩИ" ЕСЕМЕСИ НА ДЕПУТАТИТЕ ОТ ГЕРБ.А те хич не са малко.А най-куриозното ще е,ако една Меркел примерно забележи "въпросната дейност" на ББ да се втурне да му помага в писането,щото ДРУГИТЕ И ВАЖНИ ЗАДАЧИ НЕ ЧАКАТ!

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Володя

    1 1 Отговор
    България се управлява от комунистически призраци трансформирани в различни партии пълно копие на олихсрщинста н а Русив
  • 8 незнайко

    0 0 Отговор
    БСП - Българска социалистическа партия !!!От 28 години няма СОЦИАЛИЗЪМ, каква е тази партия ??? Станишев, а сега и Нинова я погубиха .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове