1 075 3

Изтича срокът за 5% отстъпка от НАП

Венцислав Михайлов

174 000 клиенти на НАП получиха на електронната си поща напомняне, че срокът за ползване на 5% отстъпка за подаване на декларация за облагането на доходите изтича след една седмица – на 31 януари.

Това съобщиха от НАП.

В имейлите приходната агенция уведомява гражданите и за променения ред за ползването на отстъпката при подаване на годишната данъчна декларация за облагане на доходите на физическите лица през тази година. Електронни писма получиха всички клиенти на администрацията, които са декларирали електронен адрес пред НАП и са подали декларации за облагане на доходи през миналата година.

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2018 г., физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация, но не повече от 500 лв.

Допълнително условие за ползване на отстъпката е гражданите да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне до 31 януари 2018 г. Най-бързо и лесно по интернет декларация се подава с персонален идентификационен код.

Срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите e 30 април 2018 г.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Засегнат
  Отговор
  1 08:15  26.01.18
  Очевидно е желанието на НАП да не дава отстъпки, а иначе кааак само мислят за нас!!! Както се мисли за прасето на Коледа! За целта догодина могат да съкратят срока за подаване на деклар. до 01.01, а този на плащане - до 02.01. А, и подаването да става само с телепорт!

  Коментиран от #2

 • НеКой
  Отговор
  2 08:50  26.01.18

  До коментар #1 от "Засегнат":

  Е, не си прав! Прасето се угоява преди Коледа, докато НАП те щави до последно!
 • Парадокс
  Отговор
  3 09:55  26.01.18
  Живея в чужбина от над 20 години, продал съм всичко в БГ, но съм си оставил едно място в село Кичево (Варненско) за старини. От община Аксаково ВИНАГИ МИ КАЗВАТ, ЧЕ ДАНЪЦИТЕ СЕ ПРАВЕЛИ МАРТ МЕСЕЦ!!! За какви отстъпки говорите въобще??? Имам желание и възможност да платя веднага, но няма кой да ми го позволи!!!

Напиши коментар:


Публикувай