1 356 7

Пиян полицай, размахвал пищов на парти, се размина с глобата

Стефанаки Йоанис

Полицай, позволил си да носи пиян оръжие и да го размахва пред гостите на коледен купон, се размина с наложената му глоба от 500 лева. Районният съд във Велинград отмени наказателното постановление на началника на Районното управление в курорта комисар Йовчо Йовчев.

На 28 декември 2016 година младши инспектор Цанко Альошов Банцов от участъка в Ракитово отишъл пиян до безпаметност на купон в къща в съседния град Костандово. Там пил още. Започнал да буйства, вдигнал скандал, накрая извадил пистолет, заплашил присъстващите и им наредил „да се строят по красота“. Един от мъжете реагирал адекватно и успял да му отнеме оръжието. После го предал в полицията. Междувременно Банцов сам се обадил на тел. 112 и съобщил, че са му взели пистолета.

След като се върнал в Ракитово, безчинствалият служител на реда бил потърсен от свои колеги, които искали да го тестват за алкохол. Той отказал с мотива, че е в отпуск и това не е необходимо. Не му е издаден талон за лабораторно изследване на кръв, както признава един от проверяващите го.

Актът обаче му бил съставен едва на 25 юли 2017 година, а наказателното постановление е с дата 15 август 2017 година. Именно това става и причина съдът да отмени санкцията – тя е наложена след изтичане на 3-месечния срок, предвиден в Закона за административните нарушения и наказания. Освен това в наказателното постановление няма описание на нарушението и обстоятелствата, при които е извършено. В нито един от двата документа не се сочи в какво се състои отказът да бъде проверен за алкохол, липсват и други реквизити.

Скандалният случай се разчу в първите дни на 2017 година, но не от полицейската сводка, а от сигнал на един от присъствалите на купона в Костандово до медии. Авторът още тогава изказва съмнения, че нещата ще се потулят и на виновника ще му се размине. В официална позиция от Областната дирекция на МВР се заканиха на Банцов с дисциплинарно наказание при доказана вина, но до момента не е известно дали е наложено такова.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дедо
  Отговор
  1 15:09  25.01.18
  Бойко,веднага да му вдигнеш персонално заплатата!
 • Майски бръмбар
  Отговор
  2 15:17  25.01.18
  На тоа 30 заплати...и два коВбойски пищова да си пуца кат му стане кеф.... Как не съм бил там да ме "строи мен по красота".....щеха фа му вадят ръждивия Макаров от задния вход.... Заптиета умирисани!

  Коментиран от #5, #6

 • Vaskoni
  Отговор
  3 16:08  25.01.18
  Браво само 500 лв.А зареден ли е бил?
 • Stefko 88
  Отговор
  4 17:07  25.01.18
  Е как щом е Ушев може странно ако аз изляза да размахва оръжие какво ще кажат.
 • pompev
  Отговор
  5 19:16  25.01.18

  До коментар #2 от "Майски бръмбар":

  Строявай се по красота И не мрънкай,новобранец ! :)
 • моя страна моя България
  Отговор
  6 10:38  26.01.18

  До коментар #2 от "Майски бръмбар":

  по принцип за подобен случай трябва да има уволнение.......а дори глоба и някво порицание не му е наложено официално и по надлежния ред, чакали са половин година и тогаз. Такива говеда ги оправя само здравия тупаник, ама да е на по-скатано място и без свидетели.
 • БОКО
  Отговор
  7 21:23  26.01.18
  Ми като няма какво друга да размахва!

Напиши коментар:


Публикувай