1 247 2

"Тайни клиенти" откриха над 1000 литра нелегален алкохол

За алкохола не са представени никакви документи за произход или платен акциз

Светослава Ингилизова

1 010 литра нелегален етилов алкохол в туби и бидони откриха митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Бургас като „тайни клиенти", съобщиха от агенцията.

Алкохолът е иззет при митническа проверка в частен имот на територията на Сливен. Адресът е посетен от митническите служители на 19.01.2018 г., след събрана и анализирана оперативна информация за нерегламентирана търговия с акцизни стоки. Пристигайки на място, митническите служители са се представили за клиенти и собственикът на имота им е предложил наливна ракия по 8 лв. за литър.

При последвалата митническа проверка, митническите служители откриват складирана в различни помещения в имота в ПВЦ-туби и бидони общо 1010 литра алкохолна течност, с характеристики по цвят и мирис на ракия. Измереното на място с денситометър алкохолно съдържание на течността в различните съдове е от 48 до 57 об.%.

За алкохола не са представени никакви документи за произход или платен акциз, според Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.

Нелегалният алкохол е иззет. Взети са проби от него за лабораторен анализ. По случая ще бъде образувано производство.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 17:08  25.01.18
    Този коментар е премахнат от модератор
  • Гост
    Отговор
    2 17:38  25.01.18
    при все шмекерии да изкарат количество не бих си взел от подобен производител, освен ако не съм 100% сигурен в качеството... ПРоблема е че дори да им е платил акциза, ако ракията е менте, то пак е отровна, но държавата ще си е взела %-та...

Напиши коментар:


Публикувай