1 071 7

Няма да се добива газ в Добруджа

Мартин Христов

Добив на газ в Добруджа няма да има. Това бе решено на заседание на експертния екологичен съвет в РИОСВ Варна. В полза на инвеститора са гласували само трима от общо 36 екоексперти, съобщава Нова телевизия.

В доклада за въздействието върху околната среда имало сериозни пропуски, които не гарантират, че няма да се допусне замърсяване на водата и почвата в Добруджа, посочват експертите.

До извънредното свикване на експертния съвет се стигна след множество протести на местното население срещу намерението на инвеститора да изгради 8 площадки за добив на газ с 41 сонди. Решението на екоинспекцията може да се обжалва в съда.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Аспарухово
  Отговор
  1 20:34  25.01.18
  Браво за решението - от къде на къде руска фирма ще дупчи в Добруджа. Тея глупаци ще о..рат земята и водата за нула време. Да дупчат в масква.
 • Борис
  Отговор
  2 21:17  25.01.18
  А наистина ли са руски фирмите?
 • onq s konq
  Отговор
  3 21:20  25.01.18
  Руската фирма която иска да прави сондажи в Добруджа изобщо не се интересува от това дали има там газ,щото Русия си го има в изобилие.Тя просто изпълнява заповедта на Путин да се провери ДАЛИ НЯМА ПОД ПОВЪРХНОСТТА НА БЪЛГАРИЯ ЗАТРУПАНИ РУСОФИЛИ,КОИТО ДА АКТИВИЗИРА ЗА ХИБРИДНАТА СИ ВОЙНА!

  Коментиран от #4, #5

 • на коня под опашката
  Отговор
  4 22:28  25.01.18

  До коментар #3 от "onq s konq":

  Собственикът на „Овергаз” Сашо Дончев е хвърлил око на Житницата на България за добив на шистов газ. За целта той е пускал искане през фирмата „Русгеоком” за 41 сондажа на дълбочина от 2000 до 5600 метра за добив на газ от Добруджанския въглищен басейн. Самото дружество, чието име навява асоциации с руски инвестиции, пък е семейна собственост. Проверка в Търговския регистър показва, че „Русгеоком БГ“ е регистрирана на същия адрес като „Овергаз“ – ул. „Филип Кутев“ 5 в Лозенец,
 • на коня под опашката
  Отговор
  5 22:30  25.01.18

  До коментар #3 от "onq s konq":

  Смешко, да няма нещо да започва с Рус...и първосигналната ти ситема започна слюноотделяне! Виждаш ли колко ти е акъла!
 • Анонимен
  Отговор
  6 04:58  26.01.18
  Ще я търсите Русия, както търсите сега бай Тошо. Ама нямаа! Като покрият държавицата с 50см фекалии, а не като сега само опръскана. Преди като се правеше нещо, се мислеше и за въздействието върху природата. А сега се мисли само за печалбата. Къде са например поясите от дърветата в Добруджа? Вижте за ползите от тях

  Коментиран от #7

 • Да да
  Отговор
  7 22:59  27.01.18

  До коментар #6 от "Анонимен":

  Представям си как са мислили за природата и хората при строежа на Кремиковци,на КЦМ-то,на ТЕЦ-цовете и Брикел-а!А бай Тошо и Русия ги търсят само умствено изостанали лица! Такива които още не са проумяли че комунизма фалира и света се движи напред, а не настрани.

Напиши коментар:


Публикувай