664 3

В средата на зимата: Десетки семейства в Дуловско останаха без дърва за огрев

Има забавяне на фирмите, които извозват дървесината

Снимка: bTV
Снимка: bTV
Стефанаки Йоанис

Десетки семейства в Дуловско останаха без дърва за огрев в средата на зимата, съобщава бТВ.

Леля Селяме е намерила малко дърва, с които да стопли дома си и да сготви нещо. Семейството ѝ е платило преди няколко месеца, но все още те не са доставени.

Подобно е положението и с трудноподвижните родители на Мустафа Салиф, за които той специално се е завърнал от Турция.

„През ноември платихме по 8 кубика дърва и не ни докараха. Имам от миналата година запас и използвам тях”, казва Мустафа.

Откъде тръгва проблемът? Кметовете на няколко съседни дуловски села решават да направят организирано доставяне на дърва за хората. Подготвят списъци още през ноември, събират парите и плащат на горското стопанство. Зимата започва, а от 77-те записани семейства в с. Боил 25 не получават дървата си.

Според кмета на Боил Мехмет Юмер причината е забавяне на фирмите, които извозват дървата.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дай пари и чакай
  Отговор
  1 09:05  26.01.18
  Охохохо в България да дадеш пари без нещо насреща Те платили през ноември а сега е края на Януари а им обещават до 2 седмици т с 3-4 седмици реално ми то ше пукне пролет бе честито
 • гост
  Отговор
  2 09:13  26.01.18
  Дърва се поръчват лятото, съхнат и прибират на есен и се използват зимата. Нормално е зимно време да не ти доставят навреме дървата и то става дума за месец. Все пак са доставили на 2/3 от хората. Селяме би платила за 8 кубика 400-500лв лятото и 700-800лв зимата. Мустафа да отиде и да и купи един китайски климатик за 500лв, който ще й топли една стая за частица от парите за дърва поръчани през зимата.
 • Борис
  Отговор
  3 09:50  26.01.18
  Едно време имаше дърва по тарифа на корен ,и хората които можеха си ги добиваха сами.Но понеже всичко беше точно и ясно неможеше да се прибират пари под масата.Затова раздадоха гората на наши фирми а те съответно си плащат за това.В момента горския е като гостенин в гората ,и ако стане пакост го използват за бушон.

Напиши коментар:


Публикувай