Last news in Fakti

26 Януари, 2018 09:34 1 100 12

Цветанов: БСП са правили акции „за“ Истанбулската конвенция

  • истанбулска конвенция-
  • бсп-
  • цветан цветанов-
  • герб
Цветанов: БСП са правили акции „за“ Истанбулската конвенция - 1
Снимка: Ладислав Цветков, bTV

Имаше усещане в Министерския съвет, че Истанбулската конвенцията не предизвика противоречие между основните политически сили.

Доказателство за това е всичко, което са правили като инициативи и кампании БСП. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред бТВ.

„В тази връзка, ето кампанията, която са правили БСП – „Чуй ме“, „Виж ме“, имали са кръгли маси за стартирането на процеса за Истанбулската конвенция. Това са официални документи. Това е и подписка точно в духа да се приеме по-бързо Истанбулската конвенция. Има парламентарно питане към министър Цецка Цачева кога и защо не се приема Истанбулската конвенция към края на 2017 г. от две народни представителки от БСП.

Има дори във вестник „Дума“ публикации за Истанбулската конвенция от края на 2017 г., където също говорят как инициативата на жени от БСП-Смолян, Пловдив искат действия за Истанбулската конвенция. Има дори във „Вестник Дума“, където се говори, че от 20 години има „джендър образование“. Пленумът на ПЕС, който се провежда в Лисабон на 1 и 2 декември има решение за Истанбулската конвенция, в което се казва, че трябва да бъдат инициирани действия, за да може да се приеме“, коментира Цветанов.

По думите му това е решение, което прави ПЕС и на което Корнелия Нинова участва в гласуване и представителите на БСП са гласували.

„Резултатът е 188 човека, без против, има само 13 въздържали са, като това е от делегацията на Швеция и други. Оттеглихме я, защото трябва да направим необходимото да информираме общественост. ЕС се присъединява към Истанбулската конвенция, всички държави членки я подписват и започва ратификация. В момента в 18 държави е приета Истанбулската конвенция.

Когато говорим за нея и се заиграваме със страховете на хората, замисляме ли се какво причиняваме на тези 1 милион жени, подложени на домашно насилие. Държави, които са много по-консервативни от България и които са извън ЕС, са я приели и там няма такъв проблем“, допълни Цветанов.

Той подчерта, че с „Обединени патриоти“ имат коалиционно споразумение и в него е разписано какви са действията и правилата при взимане на политическо решение. „В точка 9 пише, че всяка една от партиите може да има своето политическо решение, да гласува в пленарна зала. ОП имат своята позиция, изразили са я и в Европейския парламент с техния депутат Ангел Джамбазки, който е гласувал с „въздържал се“.

Европейските депутати от БСП, ГЕРБ и ДПС гласуват за Истанбулската конвенция. Не мога да си обясня поведението на колегите от БСП. Търси се политическо противопоставяне. Бойко Борисов не е изпращал смс-и, но имаме практика, когато има важно гласуване“, обясни Цветанов. Според него политическите семейства, в това число и ГЕРБ, са системна партия.

„Когато имаме поет ангажимент към привеждане на европейското законодателство, сме длъжни да подкрепим подобни мерки, които ще доведат до много по-голяма превантивност“, каза още Цветан Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    17 7 Отговор
    Цецо, изхабен си като политик и лице. Хората не те харесват и буташ рейтинга на ГЕРБ. Ако малко поне милееш за ГЕРБ трябва да се оттеглиш.
  • 2 Вуна

    14 7 Отговор
    Тоя па ПРАЗНОГЛАВЕЦ ТОЛКОВА Е ИЗЧЕРПАН ЧЕ КАТО ГО ВИДА ЧАК МЕ Е ГАД !!!
  • 3 Грую

    18 6 Отговор
    Не са изхабени. Те толкова явно си могат. Ако прочетете малко история ще забележите, че уважаваните в българската история политици са използвали външното влияние за да правят реформи вътре в държавата. За тях историците пишат текстове с положително съдържание. Те са били реформаторите. ГЕРБ дойдоха със заявки за реформи, но практически се окопаха във властта и тъпчейки на едно място тя се превърна в тяхна самоцел. Провалът и според мен историческото отхвърляне на това управление ще дойде от фактът, че министър председателят използва външно влияние за да поддържа статуквото, а това дори когато служи само за оправдание ще бъде краят. Хората искаха реформи и реални резултати, а не бюрократично окопаване на властта и подписване на педерастки конвенции!

    Коментиран от #6

  • 4 SAAB

    11 5 Отговор
    Гуменката прави други акции........с чували до ЦИК :)

    Коментиран от #5

  • 5 бау

    12 4 Отговор

    До коментар #4 от "SAAB":

    Незнам дали е гуменка но е СТРАШЕН НАЛЪМ
  • 6 Варна

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Грую":

    Добър коментар в няколко изречения
    .- Имаш един "+" от мен!
  • 7 Дионтей

    9 5 Отговор
    Стана вече ясно, че тази конвенция не е представена като директива за страните от ЕС, тоест не е задължително приемането й. Има пожелателен характер за всяка страна. Но тук искат да се изкарат по-големи трансджендъри от другите страни членки в ЕС.
  • 8 аве фюрер

    7 5 Отговор
    Скрий се бе Цветанка , толкова рядко се изтропахте на метеното с тая гейконвенцийка , че не знам кой вече иска да ви знае .

    Коментиран от #9

  • 9 Курнелий

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "аве фюрер":

    Курнелия се е подписала в Лисабон за конвенцията, а в България е против конвенцията. А бе тя шизофреничка ли е или просто гласоподавателите на БСП са дебили и тя на това разчита.
  • 10 Тодоров

    3 3 Отговор
    Предлагам на Цецо физкултурника, ако толкова милее за Истанбулската конвенция, във връзка с наближаващия м. март и българския символ мартеницата, освен с познатите Пижо и Пенда в бяло и червено, да предложи трети символ към мартеницата - ПЕНДЪР (евентуално в розово) и да раздаде тези мартеници на всички ПЕНДЪРИ в Брюксел. Най-голямата такава мартеница разбира се, трябва да е за Бойко Борисов.
  • 11 нещо Бойко почва да ми пада в очите

    1 1 Отговор
    Защо ни е конвенция, като и сега можеш да осъдиш някой за лека, средна или тежка телесна повреда????????????????????????????????? ?????????????????? ?????????? ??????????????? ?????????......... ???????????...Много моля за смислен и адекватен отговор, пред вид това да се помисли точно какъв въпрос задавам
  • 12 ГЕРБ лъже и ни мисли за наивници

    4 0 Отговор
    БСП не ни интересува. Този референдум е бесмислен, т.к народът показа, че не я иска тази конвенция. Но ГЕРБ си мислят, че като развечт знамето "ау колко са страшни от БСП" и ние веднага ше поискаме всички обратни на планетата да дойдат в България. Не искаме подводните камъни на конвенцията, а с тях е пълно. Борисов подай оставка и да мирясаме
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове