449 4

Нено Димов: Протестите срещу Пирин са на партии с по 20-30 гласа

Мария Атанасова

Политически са протестите за разрешението за строителство на втория лифт в Природен парк „Пирин“, заяви категорично министърът на околната среда и водите Нено Димов в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия.

Припомняме ви, че вчера за шести пореден път граждани излязоха на протест в защита на Национален парк "Пирин". Шествия се проведоха в общо 11 държави.

„Лидерите на тези протести са хора от партии, които не успяха да влязат в парламента и получиха по 20 – 30 гласа. Политически протести е имало и е нормално да има такива. Има начин да се решат обаче нещата – с избори. Печелят се изборите и се променят законите“, каза той. „Зимният туризъм е блокиран от години в България“, обясни Димов и отново разясни какво всъщност разрешава изменението на плана за „Пирин“.

Министърът заяви, че дори сега не се използват нормалните правови методи като обжалване в съда. „Ние много добре си гледаме околната среда и Международният индекс го показва това“, каза Нено Димов.

Относно кой е собственикът на „Юлен“, той каза, че това не е негова работа. „Ако има проблем, той не е свързан с околната среда. Не знам кой е реалният собственик и това не е моя работа, пак казвам. Със сигурност властите в България знаят, но моята работа е да съблюдавам екологичното законодателство“, заяви министър Димов.

„Лидерите на протестите си служат с манипулации, с неистини и с откровени лъжи. Целите на протестите нямат нищо общо с опазване на околната среда“, допълни той. Според него е редно да се говори за реалните проблеми, а такъв по думите му е мръсният въздух, който влияя пряко на здравето на всички ни.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Лесно
  Отговор
  1 11:31  26.01.18
  Такава тъпня е лесно да се каже, но това е само едно оправдание защо Пирин се подарява на неизвестен собственик, без контрол и без яснота какво ще се прави. Но доста протести има за партии с 20-30 гласа. Че даже в чужбина
 • аве фюрер
  Отговор
  2 11:44  26.01.18
  В грешка си Димов ,протестите са на партии платили по 20 - 30 лева на човек за участие в протестите им за самореклама .
 • Гуньо Простия
  Отговор
  3 11:58  26.01.18
  Какви протести какъв Пирин,та само в Пирин ли има гора???Тировете пълни с дърва защо не ги спират протестиращите?Изрязаха България за няма нищо те Пирин та Пирин.
 • пореден гост
  Отговор
  4 09:38  29.01.18
  А какво става с ветрогенераторите на Калиакра?Министърът замаза протестите с голи обещания но нищо не се е променило.Ветропаркът на Митцубиши в Калиакра беше построен след като лично президентът Първанов и министър Плевналиев връчиха сертификат за инвеститор първи клас.По късно Б.Борисов откри парка.След като умишлено държавата наруши изисквания на Е.С. защо сега са потърпевщи хората? П.С. Всички предатели от ДСБ си уредиха животеца.

Напиши коментар:


Публикувай