2 702 5

Замесен в "Черния Великден" вече е на свобода

Мартин Христов

"Много е нагъл този Живко! Бил се разкаял затова го пуснали предсрочно. И как си представя той разкаянието? Като ходи да се кълчи по дискотеки и не изтрезнява ли? Ето, полежа няма и 4 години в затворническо общежитие и сега си живее живота. А нашите деца изгниха в гробищата!" Такова възмущение изразиха роднините на убитите 6 деца в Черния Великден на 2011 година пред "Телеграф".

На 27.09 м.г. влиза в сила съдебното решение за предсрочно освобождаване на Живко Желев. Това е момчето, което даде ключовете на колата убиец на братовчед си Даниел Георгиев малко преди трагедията, която зачерни целия Симеоновград. Живко излиза от затвора предсрочно, след като търка наровете 44 месеца и 10 дни. Остатъкът от наказанието му е заменен с 2 -годишна условна присъда. Назначени са му и пробационни мерки.

На 3.05. 2012 година на 12 години в затворническо общежитие от затворен тип бе осъден Даниел Георгиев. Именно той е шофьорът на опела, когото съда призна за виновен, че е причинил по непредпазливост смъртта на повече от едно лице и средна телесна повреда на повече от едно лице в нетрезво състояние, като случаят е особено тежък. 15 г. лишаване от свидетелство за управление на МПС постанови още съдът, както и да заплати 2504 лева разноски по делото.

Същия ден на 10 г. лишаване от свобода при същите условия и 13 г. без книжка беше осъден братовчед му Живко Желев по обвинението, че е предоставил ключовете за колата, с която във фаталната вечер бяха прегазени 6-те деца. 1454 лева за разноските трябва да заплати той според решението на съда. На 17.01 2014 година в 9 часа сутринта двамата осъдени са арестувани и закарани в затвора в Стара Загора.

Същия ден обаче темида е проявила благосклонност към Живко. Живко ще лежи 7 вместо 10 години. Няма да има право да сяда законно зад волана на автомобил 10 вместо първоначалните 13 години. "Живко не е в града. Няма работа тука, пък и момчето се страхува от отмъщение. Установи се някъде из София, работи, има квартира. Крои планове да замине в чужбина, но за това трябва да събере някой лев", разказват близки на Живко.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 15:02  26.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гост
  Отговор
  2 15:18  26.01.18
  Извън темата - Чакаме си днеска новата доза драматизъм, катастрофи, убийства, ужаси, съдене и правене от мухата слон точно в 19:00 по ЛОША ТВ, тамън докато хапваме, защото е важно журналиста да печели пари, а това че обикновенният зрител ще паранояса, ще се самоубие и ще му се развали хубавото настроение не е важно

  Коментиран от #3

 • Я изкарай Гано
  Отговор
  3 16:17  26.01.18

  До коментар #2 от "Гост":

  Те и за една велика партия ще ни напомнят, един пожарникар ще се изкаже как е събирал жаби да храни щъркелите, ще дадат бъдещия омбашия да ни пограца в дует за да го припознаем като един от нас... и ей го времето се изтъркаляло. Лягаме, че утре бизнеса ще ни разкатае майките отново, плащали ни 30% прослужено време, давали ни не по-малко от 700лв, кожата ни ще свалят, от глад умират...
 • Смърта!
  Отговор
  4 17:30  26.01.18
  Щях и двамата да ги убия ако беше убил моито дете!!! Ще чакам умрелия съд с умрелите съдий да го накажат, а те алчни само за пари!!
 • Сляпата Темида
  Отговор
  5 15:04  27.01.18
  Отечество любезно, как хубаво си ти!

Напиши коментар:


Публикувай