777 8

Вълчев: Няма да има джендър обучение в българските училища

Мартин Христов

Няма да има промени в учебните програми във връзка с Истанбулската конвенция, категорично заяви министърът на образованието Красимир Вълчев. Това означава, че няма да има джендър обучение в българските училища.

"Всичко, което се изисква от нас като страна, която има стратегия за равнопоставеност на половете, е направено в учебните програми", потвърди Вълчев, съобщи "Дарик".

По думите му, няма нужда от промени и самата конвенция не ни задължава да бъдат предприети такива.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • нещо Бойко почва да ми пада в очите
  Отговор
  1 17:53  26.01.18
  Защо ни е конвенция, като и сега можеш да осъдиш някой за лека, средна или тежка телесна повреда????????????????????????????????? ?????????????????? ?????????? ??????????????? ?????????......... ???????????...Много моля да се помисли внимателно върху логичният въпрос, които задавам! Просто ние в България сме добри хора и жените ни са добри хора и не искат да съдят мъжете си, ами искат да си оправят семействата! Слава Богу тук в България бесният феминизъм все още не се вихри с пълна сила, както вече е в целият свят. Винаги съм бил за ГЕРБ, обаче Бойко не знам колко е религиозен и колко казва че е, и дали е чел в библията Исус какво казва - "Жената да слуша и да се подчинява за всичко на мъжа, а пък мъжа да я люби и обича, както Господ възлюби нас и даде Синът си за нас"
 • Истината винаги боли
  Отговор
  2 18:08  26.01.18
  Красимира си е получила SMS и сега си заработва сребърниците,който щедро ще бъдат раздавани,на добре представилите се лакей.....
 • Вън от България
  Отговор
  3 18:11  26.01.18
  Вие не разбрахте ли, че е настъпило времето на безвъзвратното ви отлагане в утайката на историята?!
 • ели
  Отговор
  4 21:01  26.01.18
  И тоя като всички останали е дебил!.>>- задължително изучаване в училищата (забележете - "на всички образователни равнища"!) на въпроси като "нестереотипни роли на пола" (чл. 14); - задължително предоставяне на статут на "бежанец" "основано на пола", без право на връщане (чл. 60); Глава I. Член 3. Подточка В: "„пол“ означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете;" Глава I. Член 4. Точка 3: "Прилагането на разпоредбите на настоящата Конвенция от страните, по-специално мерките за защита на правата на жертвите, трябва да бъде осигурено без всякаква дискриминация, основана на пол, социален пол, раса, цвят на кожата, език, религия, политически или други убеждения, национален или социален произход, принадлежност към национално малцинство, имуществено състояние, рождение, сексуална ориентация, идентичност, основана на пола, възраст, здравословно състояние, увреждания, семейно положение, статут на мигрант или на бежанец, или друг статут."

 • един
  Отговор
  5 21:45  26.01.18
  Не, няма да има конвенция - изчезни!
 • аве фюрер
  Отговор
  6 19:22  27.01.18
  Дадоха ви заповед, и веднага всички Боко - лакеи взехте да се плюнчите под строй за тая конвенцийка . След ,като всичко което се изисква е направено , за чии чеп за зеленце ни е тая гейщина бе ,умньо ???
 • Гръка
  Отговор
  7 22:24  27.01.18
  Ние нормално/редовно обучение нямаме, после ще мислим за джендър...
 • Илиев
  Отговор
  8 02:32  28.01.18
  Не му трябва БСП, Бойко сам ще се свали от влас. Дано да е по-скоро, че Аман от простотиите му, да си дава гъза на който му го поиска

Напиши коментар:


Публикувай