1 159 4

Пращат разградските лъвчета в Пазарджик вместо в Холандия

Проведе се и протест в защита на животните

Светослава Ингилизова

Лъвчетата Терез и Масуд ще бъдат прехвърлени в Пазарджик, вместо да заминат за спасителен център в Холандия. Това решиха общинските съветници в Разград.

След като областният управител на Разград върна решението на общинските съветници лъвчетата да заминат за Пазарджик заради липсата на документи за собственост, кметството се сдоби с нужните свидетелства и решението бе прегласувано с 21 гласа "за". Към него бе допълнено, че се дава разрешение на фондация "Четири лапи" да закара 3 от възрастните лъвове в Холандия, съобщи бТВ.

„Ако тя не ги желае може би трябва да се посочат причините защо, защо се желаят само малките лъвчета”, коментира Валентин Василев - кмет на община Разград.

От 5 месеца Терез и Масуд са в София, след като бяха спасени от зоокъта в Разград. Преди 3 месеца кметът на Валентин Василев сключи споразумение с международната организация "Четири лапи" да помогнат за намирането на нов дом на общо 5 лъва, защото в Разград нямат условия за тях. Малко по-късно обаче кметът на Пазарджик поиска малките да отидат в градския зоопарк.

На протест в защита на лъвчетата в София преди месец екоминистърът обеща, че животните все пак ще заминат за Холандия, защото в България няма подходящи условия за тях.

„Лъвчетата, за които сте се събрали конкретно днес няма да отидат в Пазарджик”, посочи Нено Димов - министър на околната среда и водите.

Във вторник се готви нов протест с искане Терез и Масуд да заминат за Холандия.

Разград / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бат Саше
  Отговор
  1 19:30  26.01.18
  Даже и лъвчето се казва Масуд, за да е в тон със съвременните евроатлантически ценности...

  Коментиран от #4

 • Патриот
  Отговор
  2 19:48  26.01.18
  Тоя Масуд да не е кръстен на израелският посланник в България?
 • Българка
  Отговор
  3 10:58  27.01.18
  Идиоти.
 • гост
  Отговор
  4 17:41  27.01.18

  До коментар #1 от "Бат Саше":

  Ти как педпочиташ, Иванчо и Марийка ли да се казват?

Напиши коментар:


Публикувай