1 424 7

Дете даде на измамници 5000 лева и злато

Казаха, че мама е блъсната от кола, разказа детето

Светослава Ингилизова

Ало мафията започна да атакува и деца. 8-годишно момиченце от Плевен стана жертва на телефонни измамници. Детето било принудено да даде голяма сума пари и златни накити, мислейки, че спасява живота на майка си.

„Казаха, че мама е блъсната от кола и се нуждае от операция и че тате пътува, за да даде кръв. И ми казаха да търся навсякъде в апартамента пари, злато”, разказва измаменото дете.

Този път жертвата е 8-годишно момиче. Преди два дни, докато е сама вкъщи, домашният телефон иззвънял. Детето дава на измамниците близо 5000 лева и златни накити.

„Плачеше! Бяха изтеглени да се купува нещо и заминаха. Златото го е намерила като изпадна долу на земята. Не съм я разпитвал, защото всеки един разговор я травмира, има епилепсия”, разказва бащата на измаменото дете.

С детето работят психолози.А случая е предаден на прокуратурата.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Като гост
  Отговор
  1 20:42  26.01.18
  Не е ли противозаконно 8 годишно дете да седи само вкъщи! За някой страни в Европа това е престъпление! Не обвинявам родителите, защото предполагам, че и те са претиснати до стената, да работят от сутрин до вечер!А тия боклуци ще ги хванат, няма къде да избяга тая измет!
 • проблем
  Отговор
  2 20:44  26.01.18
  Кога ще се вземат ефективни мерки за да спрат тези престъпления??? Трябва да стане някой инцидент с дете ли? Сурови наказания за извършителите и конфискация на имуществото!А за магистратите наложили условни присъди на извършителите-проверка на доходи ,имущество,конфискация.

  Коментиран от #3

 • Патриот
  Отговор
  3 20:48  26.01.18

  До коментар #2 от "проблем":

  конфискация на имуществата и на родата. Щото на тяхно име не се води нищо, на децата на 18-19 години са вече милионери. После вече затвор, където да бачката за 510лв и да си плащат ток, наем за килията, вода, храна като цените на пазара.
 • Истината винаги боли
  Отговор
  4 21:54  26.01.18
  Престъпниците,се чувстват всемогъщи.След като няма наказани,те нямат никакъв страх от властите.Те знаят че адвокатите на беззаконието, винаги ще им помогнат да продължат да безчинстват над овчето стадо...
 • До родителите умни
  Отговор
  5 22:39  26.01.18
  Другия път пак му кажете къде си криете парите и златото че има още гладни циганчета :)
 • Бай Курти
  Отговор
  6 06:19  27.01.18
  Искам да ми ги дадат тия щейм отсека ръцете после нека взема пари.
 • БОКО
  Отговор
  7 17:05  27.01.18
  Извинявам се за коментара!Глупави родители ,детето не е виновно!От къде знае ,че има толкова пари та даже има и достъп до тях?Добре ,че е малко и след време тази травма ще отшуми!

Напиши коментар:


Публикувай