505 2

Генерално няма проблем с медиите у нас

Генерално няма проблем с медиите у нас
Снимка: БТА
Милена Богданова

Генералният директор на обществената Българска национална телевизия Константин Каменаров не вижда генерален проблем с медиите в България. Коментарът той направи в интервю за „Капитал", взето по повод обвиненията за намеса от страна на Емил Кошлуков в предаването "Денят започва с култура" и тревожните сигнали, които идват от БНТ, откак той назначи Кошлуков на поста програмен директор на БНТ1.

"Знаете ли, генерално смятам, че не. Защото, ако имаше проблем, нямаше да водим този разговор по този начин. В момента разсъждавам като Коко Каменаров, не като БНТ. Има медии нечии, има медии на други хора, трети, пети, осми, десети...", казва Каменаров в отговор на въпроса има ли проблем с българските медии по принцип. И добавя, че БНТ не е ничия и по философия не би могла да бъде, "защото нямаше да ни има тогава".

Генералният директор на БНТ гарантира, че в телевизията няма цензура и тя не е на път да се превърне в нов "Канал 3" под негово ръководство. Ако имаше схема за овладяване на обществената телевизия, тя щеше вече да е осъществена, смята Каменаров.

Българският телевизионен пазар не разполага с неограничен брой квалифицирани специалисти - така директорът обяснява назначението на хора, свързани с бившата "ТВ7", в ръководството и управителния съвет на БНТ. По думите му проблемът с "Денят започва с култура" е "комуникационен", а този с падането на темата за Банско от предаването "Референдум" - "чисто редакционен". На въпрос за внезапното напускане на шефа на новините Константин Кисимов, когото именно Каменаров върна в БНТ, директорът препраща към самия Кисимов; но подчертава, че то няма нищо общо с идването на Емил Кошлуков.

Съветът за електронни медии, сезиран от самото предаване, ще извърши мониторинг на темите и участниците в "Денят започва с култура" месец напред и месец назад, уточни Константин Каменаров.Още по темата

 • Кошлуков отговори на журналистите

  Кошлуков отговори на журналистите

  Програмният директор на БНТ Емил Кошлуков заяви, че журналистите от "Денят започва с култура" трябва да представят доказателства, че ги е ...
  22.01.2018
  1 183
  5
 • Протест в ефир срещу Кошлуков

  Протест в ефир срещу Кошлуков

  Журналисти от БНТ изказаха недоволството си от новото ръководство на държавната телевизия и по-конкретно от новия програмен директор - Емил Кошлуков. ...
  22.01.2018
  1 956
  6

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • соросоидни кърлежи
  Отговор
  1 14:52  27.01.18
  Проблем ли е в България да наречеш В.Левски с обидни думи пред голяма аудитория, да наречеш българска икона ла-но.Е разбира се думите бяха сложени в устата на деца, така е по лесно.И после този "историк" го канят във всички медии...На кого принадлежат тези медии,правете изводи в какво кочина живеем...никой не повдига този въпрос, освен Кошлуков, но за това нещо ще плати прескъпо...Няма ли българи който да застанат зад българщина..сигурно НЕ...ПОЗОР..

  Коментиран от #2

 • 2 20:16  27.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай