1 213 5

Глобяват заснелите насилието над деца в "Хризантема"

Мартин Христов

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) е съставила 5 акта за административно нарушение на работещи в центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания "Хризантема" в Габрово, информира Actualno.com.

Пред Нова телевизия Галя Атанасова от ДАЗД уточни, че 2 от актовете са връчени на вече бившата директорка на "Хризантема" Маринела Лазарова, а други 2 са за социалния работник Йорданка Милчева – защото са разбрали, че деца имат нужда от закрила, но не са сигнализирали органите за закрила на детето в България.

Именно Милчева е авторът на зловещите клипове, показващи насилието и тормоза от страна на персонала към деца в дома. Актовете започват от минимум 1000 лева единият. Общината в Габрово изглежда големият виновник за насилието над деца с увреждания.

Според доклада на инспекторите от Държавната агенция за закрила на детето в дома е било извършвано и прикривано насилие. От ДАЗД казват, че от 13 работещи в "Хризантема", почти никой не счита вербалното насилие и раздаването на шамари за нещо смущаващо.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • синя трева
  Отговор
  1 13:07  27.01.18
  Така е в Абсурдистан. А пък някой ако посмее да заснеме нарушение от "богопомазаните управляващи", може и затвор да получи.

  Коментиран от #2

 • Конвенция
  Отговор
  2 13:39  27.01.18

  До коментар #1 от "синя трева":

  Така ще се спазва и конвенцията. Никаква защита, но проникване на изродите в законодателството на България.
 • потресен
  Отговор
  3 13:49  27.01.18
  "Общината в Габрово изглежда големият виновник за насилието над деца с увреждания." Така ли? Извършителите нямат ли си имена че ги криете зад общината?
 • Сенко
  Отговор
  4 15:06  27.01.18
  А за малтертиращите затвор или само уволнение
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  5 01:02  28.01.18
  не народ а мърша

Напиши коментар:


Публикувай