3 826 5

Йотова с откровения за убийството на баща й

Мартин Христов

Властта не го промени, може би защото преди това не се е занимавал с политика. Той е стабилен човек. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова по повод държавния глава Румен Радев и изминалата една година на тази позиция. Президентът сам взима решенията. Чува различни мнения, но последната дума е негова“, посочи още тя в ефира на bTV.

Йотова коментира и скандалната Истанбулска конвенция.

„Знаете ли нека бъдем точни. Аз няма да коментирам г-н Константинов, не съм го назначила за говорител, за да изопачава думите ми. Така става, когато един такъв важен документ не се подлага на никаква дискусия“, смята още тя. „Тази конвенция е срещу насилието. Аз няма да говоря за нея като Истанбулска конвенция, а ще говоря с правилното ѝ име – Конвенция срещу насилието.

Подкрепям предложението на БСП. Нека има референдум За себе си мога да ви кажа, че нито за секунда нямам двоен стандарт“, заяви тя и намекна, че има такъв при нейни колеги.

„Кой е в парламентарната делегация от съвета на Европа и кой как гласува. Направете проверка знае се кой е в състава на нашата парламентарна делегация към асамблеята на съвета на Европа“, заяви вицепрезидентът.

По думите ѝ всички държави, които са подкрепили конвенцията имат своите резерви. Тя даде за пример Полша.

„В Полша вече действа тази конвенция, но в рамките на полската конституция“. Тя направи изповед и какво се е случило, когато милост от нея е поискал убиецът на баща ѝ. Опитах се, но в първите страници прочетох някои неща, и затова помолих президента да се занимае с тоя случай по изключение.

„Всъщност прочетох последните думи на баща ми, които никога не съм виждала преди това. С ясното съзнание, че живота му завършва неговото посланието към мен и и сестра ми“, разкри Йотова.

Припомняме, че преди 15 години през 2003 г., бащата на Йотова - кмета на Сливница д-р Марин Тодоров беше нападнат с нож във влака София - Драгоман от 74-годишния Илия Стоянов от Сливница. Той го пробол неколкократно с нож и избягал, след издирване полицията го залови. Кметът бе настанен в "Пирогов" с тежки рани в гърдите и корема, сърцето му не издържа продължилата над 3 ч операция.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Петър
  Отговор
  1 15:30  27.01.18
  Циганка
 • Славянин
  Отговор
  2 17:14  27.01.18
  Марш в преизподнята от където сте се пръкнали мерзавци! Сволач! Предадохте Кюрдите фашистка соц. измет! Кой после бил предавал евреи, отряди и ятаци ... Хаааа, Крушата не пада по-далече от дървото!
 • Йотов
  Отговор
  3 17:15  27.01.18
  Първанов,Първанов,какво мислихме а какво излезе. Храни куче да те лае.
 • 4 17:18  27.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Шаран БГ
  Отговор
  5 06:56  28.01.18
  Г-жа Йотова може да поиска "референдум" за всичко - тя е вице-президент на Велика България !! Но никога няма да поиска референдум за намаляване на партийните субсидии от държавния бюджет , които са 11,2 лева на гласоподавател годишно. От това по-перверзно и гадно насилие срещу всичко що се нарича български гражданин /мъжко, женско или хермафродит/,НЯМА !!!

Напиши коментар:


Публикувай