27 Януари, 2018 14:11 6 007 18

Директорът на Математическата гимназия в Русе: Трудът ни отиде на вятъра

  • митко кунчев-
  • директор-
  • гимназия-
  • "баба тонка"

Директорът на Математическа гимназия „Баба Тонка“ в Русе изрази свето възмущение от това, че на елитната гимназия са отпуснати 4 вместо 5 паралелки за учебната 2018 - 2019 година, въпреки неоспоримите доказателства, че гимназията постига високи резултати и всички работят усърдно, за да привлекат добри ученици.

Митко Кунчев недоумява и защо "се ремонтира сградата на гимназията за 3 500 000 лева, а общината предвижда да е празна до 2 – 3 години", пише dunavmost.com.

Ето какво още сподели Кунчев в социалната мрежа. Публикуваме коментарът му без редакторска намеса:

"Драги приятели на МГ „Баба Тонка“,

Нашият девиз е ИДЕИТЕ НАМИРАТ БЪДЕЩЕ! Ние работихме усърдно за да привличаме добриученици и за да постигаме високи резултати.

Таня Михайлова – заместник-министър на образованието и науката, изпрати писмо до колектива на гимназията, в което го поздравява за професионализма, във връзка с нареждането ни сред първите десет училища с най-високи резултати от проведените НВО в VII клас - май 2017 г. – пето място.
На ДЗИ по БЕЛ през май 2017 г. се класирахме на 15 място в страната /на първо място сред училищата в Русе/.

Мога да изброя още много доказателства за резултатите от труда ни.

Винаги съм смятал, че чрез упорита работа, постигайки високи резултати си осигуряваме 100% изпълнение на план-приема, при това по първо желание на учениците. За съжаление трудът ни отиде на вятъра! Днес, 26 януари 2018 г., Росица Георгиева, Началник на РУО – Русе обяви, че не приема предложението на гимназията за прием на 5 /пет/ паралелки за учебната 2018-2019 г. и че разрешава прием само на 4 /четири/ паралелки. По този начин ще бъде решен проблема с намаляващия брой ученици и с осигуряване на работна ръка в предприятията в Русе.

Не знам дали ще бъдат решени тези проблеми, но разбирам защо хората бягат от тази държава: най-мразените хора /училища/ са тези, които успяват. Те трябва да бъдат ограничавани и ако може съсипани.

Не разбирам защо се ремонтира сградата на гимназията за 3 500 000 лева, а общината предвижда да е празна до 2 – 3 години.

Бог да пази образованието в града ни, защото вече няма кой!"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МГ възпитаник

    21 1 Отговор
    Да, подготвят сградата за гето, както бившето училище в квартал Средна кула. На кой изобщо му дреме за образоване от всички управляващи и чиновници?
  • 2 соросоидни кърлежи

    20 2 Отговор
    Тъпите хора лесно се управляват. Какво е това нахалство, в Русе да има 5 паралелки в МГ. Не може така. Брей тези българи математика ще учат, а кой ще чисти кенефи в Европа.

    Коментиран от #11, #12

  • 3 ЕХА

    12 0 Отговор
    Сега господаря ББ, ще излезе и ще каже- Аве, ще има 5паралелка. АМИН. Или ще изпрати самолет в Русе с експерти, само че къде ли ще кацне, и ще решават този казус- да бъдем идиоти или не..
  • 4 чалма тв

    11 0 Отговор
    Е тази сграда много добра локация,може да стане един хубав хотел или лагер за бежанци,или за соц.слаби стаи ще раздават. Така бяха приватезирани веднага детски градини и после няма места...
  • 5 соросоидни кърлежи

    5 1 Отговор
    За такива дребни теми нпо въшки нямат време да произнасят, защото това им целта да затрият България. Тях ги интересува ПОЛ-ТРЕТИ ПОЛ.
  • 6 123

    3 0 Отговор
    Всяка власт със свойто отношение към подрастващото поколение; национал социализма-хитлерюнген; комунизма-чавдарчета и пионерчета;демокрацията по ЕС-джендър обучение.Така ,че нищо ново под слънцето и това ще мине.Е,че 1-2 поколения ще бъдат изгубени ще се приеме,като грешка в превода.
  • 7 загрижен

    8 4 Отговор
    Училищата на са предназначени да подготвят само ученици за износ, разбирай после да ходят в чужбина.Те трябва да подготвят и хора необходими за работа и реализация в Родината.
  • 8 Учител

    1 7 Отговор
    Не мога д аразбера откъде идва това самочувствие на МГ-то! Дай всички ученици да учат там, а другите училища - кучета ги яли. Нима учителите в другите у-ща не полагат усилия и не работят. Мнооого лесно се работи с отличници. Много лесно се прави прием, без да си мръднеш и ... малкия пръст. И после да се биеш в гърдите, че работиш. Така и баба знае. Я да дойде колектива на МГ-то в някое училище с по-посредствени ученици, да си направият сами приема и да ги видим как ще изкарат първи места на НВО и ДЗИ. Подло е да гледаш само в собствената си паничка и да не ти пука за останалите. Адмирации на РУО за решението. Крайно време беше да се погледне по-обхватно на образованието в Русе. И не само в МГ трябва да има орязване. При липса на ученици какви паралелки искате? Ми да ви дадат 10 паралелки и да закрият другите училища. Няма ли да се позадавите малко в МГ-то. Как спите г-н Кунчев? Срам ме е от подетата от Вас инициатива! Дано РУО и МОН успеят в начинанието си!

    Коментиран от #9, #15

  • 9 Възпитаник на МГ

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Учител":

    Учениците на МГ влизат след 5 клас с прием, но дори и да са "най-умните" в града, те много лесно могат да западнат ако не си поддържат образованието на ниво! МГ-то не обира най-умните, а тези, които са се постарали и опитали да влязат! Учителите най-добре знаят как да си свършат работата, а децата по интелект не се различават. Никой от тези в МГ не е вундеркинд, но почти всички са достатъчно амбициозни, за да постигат нещо повече от другите в този живот! Учителите биха се справили превъзходно и с един напълно посредствен ученик, стига детето да иска да постигне и научи нещо! Моите извинения, но тук не говорим за бъдещото на училищата, а за бъдещето на ДЕЦАТА! След като учениците от МГ постигат такива успехи, защо повече деца да нямат тази възможност???

    Коментиран от #14

  • 10 Asamqk

    4 0 Отговор
    #8 В кое училище преподавате?
  • 11 Павлина

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "соросоидни кърлежи":

    Е както те гледам Вие сте се наели за тази работа :)
  • 12 Павлина

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "соросоидни кърлежи":

    Е както те гледам Вие сте се наели за тази работа :)
  • 13 гост

    0 0 Отговор
    Навсякъде общинарите подготвят общинските сгради за някоя си тяхна сделка, усвояват парите с подходящата фирма и никога, ала никога не са фокусирани върху хората, които представляват. Това е просто поредната тъмна сделка на общинар, няма значение дали е образование, здравеопазване, енергетика или култура.
  • 14 Учител

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Възпитаник на МГ":

    Ако добри ученици останат за другите училища, защо си мислите, че там няма добри и по-добри учители от МГ, които могат да ги подготвят отлично. Подценявате голяма част от учителската колегия, което не ви прави чест. Не се самозабравяйте, в този град има много по-добри учители от вашите. Колеги, които подготвят учениците си с много труд, започват от нищото и постигат много. За разлика от вашите, които стъпват на вече научени ученици! Забележете, научени! От кого? Нима другите учители не могат да постигнат такива резултати? Природно интелигентни деца всеки може да научи! Образованието на ниво се прави НЕ САМО В МГ! И да ви осведомя, от години всяко СУ в града разчита в голяма степен на собствените си деца. С много труд и усилия, за да осигури работа на учителите си (нали г-н Кунчев се притеснява от съкращения). Без да взема наготово научени деца от други училища. Добре е и вие да приемате децата от 5 клас, които приемате, без да разчитате на другите. Добре е да се замислите и над думите на кмета, според който години наред РИО орязва всички останали, само МГ - не. Мисля, че е прав и че дойде и вашия ред.
  • 15 Друг възпитаник на ПМГ "Баба Тонка"

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Учител":

    Драги ми учителю, „МГ-то“ подготвя и обучава учениците си доста добре, като постига много високи резултати, доказвайки, че е добро училище! Как не разбирате от къде идва товащ, заслужено и отговарящо на успехите ни, самочувствие си е Ваш проблем. Също така никой не кара учениците да кандидатстват и да се местят в ПМГ „Баба Тонка“. Ако качеството на образванието в другите училища се повиши, то тогава и броят на учениците би се повишил, защото дори и броят на паралелките в ПМГ да бъде намален, когато един ученик иска да учи в учебно заведение, предлагащо му добро образование, той ще го направи, независимо дали това ще е точно нашето (ПМГ „Баба Тонка“ Русе). Този ученик няма да отиде в училище, неотговарящо на желанията му! Като горд възпитаник на гимназията (от 4 години, влязъл в 5 клас), искам да уточня, че една част от учениците, които идват да учат в нея, далеч не са отличници. Много от тях се задтрудняват да усвоят изучавания материал, но всеотдайните учители са винаги готови ,безвъзмездно, да отделят от личното си време и да помогнат на тези ученици, които имат амбицията и желанието да напредват. Както каза и съученикът ми по-горе, „защо повече деца да нямат тази възможност“? Много лошо за Вас, че Ви е срам от „подетата от нас инициатива“, която показва готовността ни да се борим за шанса за по-добро образование за тези желаещи, абмициозни, способни, трудолюбиви и интелигентни деца, които го заслужават!!!
  • 16 Asamqk

    2 0 Отговор
    До #8 и #14 (ако не е един и същи човек)
    Щом искате тези "природно интелигентни" деца да дойдат да учат във вашето училище, направете го тогава по-примамливо с нещо.. Не може да предлагате на едно такова дете набор от професии като шивач, дървар, готвач и т.н. Разбира се има хора за тези професии и те не са глупави, просто са се насочили в тези сфери или са се провалили да влязат в желаното училище. Напълно съм съгласен, че има добри начални учители, които също ни помагат да влезем в ПМГ - пример е моята бивша класна. Но нека не премълчаваме това, че има други, които само да разберат за желанието на някое дете от техния клас да влезе в Математическата, веднага започват да му пишат по-ниски оценки, за да го "спънат" по пътя му насам, намаляйки успеха или "бала" му. Та.. с какво смятате, че вашето училище би привлякло едно природно интелигентно дете?


    Очаквам отговор!
  • 17 Русенец

    2 0 Отговор
    Прав е Кунчев, прав е и Стоилов за новото райониране на БГ, но трябваше преди 6г. да възстанат срещу своите ментори от ГЕРБ, а не да са послушковци и феодали в Русе. Сега, когато към тях се отнасят несправедливо са недоволни, но когато те тъпчеха и мачкаха чуждото мнение от позицията на всезнайковци, тогава се наслаждаваха да силата си !
  • 18 MMK

    0 0 Отговор
    Не може да се случи нищо положително при кмет - бивш военен.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове