966 8

Вотът на недоверие постигнал повече от очакваното

Още преди вота се забеляза сериозно безпокойство в мнозинството, смята Велков

Светослава Ингилизова

С процедурни хватки беше направен опит да бъде осуетена същността на акта вот на недоверие, но той изигра своя роля. Това каза пред Канал 3 депутатът от БСП Славчо Велков.

"Още преди вота се забеляза сериозно безпокойство в мнозинството. Отеглянето на Истанбулската конвенция от парламента заради общественето разделение, идеята за референдум по темата и позицията на Българската православна църква подредиха нещата така, че вотът постигна по-големи резултати от очакваното", заяви Велков.

"Много хора в мнозинството не разбраха, че това е началото на края, защото антагонистичното противопоставяне между ГЕРБ и Обединените патриоти можеше да доведе до успешен вот. Една партия, мнозинство и правителство, които рискуват да бъдат обявени вкупом за безбожници, трябва да си зададат въпроса какво ги чака. Референдумът може да задълбочи нещата, и да се окаже, че не е само за Истанбулската конвенция, а за управляващите – "да", или "не"', подчерта социалистът.

Според Велков към момента сме премиерска република с много слабо парламентарно участие. Депутатът от БСП каза още, че не вижда нищо лошо в това президентът да споделя идеи с политическата сила, която го е издигнала.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • МММ
  Отговор
  1 09:55  28.01.18
  Премиерско -мутренска република, с парламент платени- кибици, унижаващи един народ.
 • Morgoth
  Отговор
  2 10:35  28.01.18
  Глупости на таткалета! На Бойко му припари за Истанбулската конвенция, защото целият народ застана срещу него - факт. Но за вашият вот на недоверие просто го премест от единия в другия крачол и дори не се яви на дебатите по вота. Показа ви пълно пренебрежение - точно толкова колкото заслужавате. Ако Патриотите някога решат да гласуват против правителството във вот на недоверие ще си направят собствен, нямат нужда от БСП да им задава посоката. Само че тогава може да се окаже, че изведнъж ДПС са преминали на другата страна - те имат този навик.

  Коментиран от #6

 • Gjagja
  Отговор
  3 10:58  28.01.18
  Този е един безсрамен фантазьор и нищо повече. като малък крадеше яйцата от комшиските курници.
 • жщг
  Отговор
  4 11:16  28.01.18
  Какви времена ? Какви нрави? Доживяхме Боже ,дърт комунист , стара разведка дето се е клел във вярност на марксизма ленинизма и е плюл по попове , църква и Господ да ни обвинява в БЕЗБОЖНИЦИ !!! Е тоя трябва да го кастрират пред руската църква без упойка!

 • МММ
  Отговор
  5 11:23  28.01.18
  На овцете им трябва овчар и не е необходимо да има образование. Просто да ги води, защото сами могат са мо да ядат и да изхвърлят фекалии.
 • впечатлен
  Отговор
  6 12:30  28.01.18

  До коментар #2 от "Morgoth":

  Глупостта в България е безгранична! Какво ще рече, че на Бойко му било припарило, защото "целият български народ застанал срещу Истанбулската конвенция"? Част от българският народ вече толкова е заслепен в злобата и желанието си да бъде контра на всичко, че ЗАСТАВА СРЕЩУ САМИЯ СЕБЕ СИ! Тази конвенция не е писана от Бойко, това е международно споразумение в името на това хората да живеят по-добре, да бъдат защитени правата им да не са тормозени психически и малтретирани физически! Спекулацията с религията ни, която се шири в средите на партията столетница по подобие на положението в Русия, също е грозно и няма да доведе до нищо добро. Колкото до споменатия дебелобузест Велко, великия арабист, просто нямам думи! Някак не мога да си представя как летецът генерал ще стане пълновластен господар на държавата, в ролята на марионетка и ще дърпат конците от БСП под диктата на товарищ Путин! Дежа вю! Жаме!
 • onq s konq
  Отговор
  7 15:33  28.01.18
  "Президентска република"-нема такова животно в световната политика.Това обаче не значи че БСП винаги може да извади от ръкава си поредното злъчно полит- словосъчетание-да са ми живи и здрави и все така нагло-хитрички!И никога няма да признаят че не политическата организация на държавата,А ЛИДЕРА Е ВАЖЕН...защото не им отърва.И ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА МОЖЕМ ДА СТАНЕМ ОТ РАЗ,но...С ПРЕЗИДЕНТ БОРИСОВ!Което и ще стане.Но не с орязаните сегашни права на Президент,а с ВСИЧКИ ПЪЛНОМОЩИЯ,КАКВИТО ИМА ПУТИН И ЕРДОГАН.И още Ленин/когото между другото много уважавам като теоретик/ е казал:"КАДРИТЕ РЕШАВАТ ВСИЧКО",а БСП не само нямат но и НИКОГА НЕ СА ИМАЛИ!
 • аве фюрер
  Отговор
  8 17:33  28.01.18
  Ей ,то и Боко не е стока , ама стига вече стая БСП-арска демагогия и реклама , жив резил сте вече .

Напиши коментар:


Публикувай