812 4

Мицов: Зелен билет трябва през цялата зима

Истината е, че трябва да се правят буферни паркинги, да се мият улиците по-често, заяви общинският съветник

Светослава Ингилизова

Големият проблем при замърсяването на въздуха идва от тези, които се отопляват с каквото им падне. Това прави въздуха ужасно мръсен. Това каза пред Канал 3 общинският съветник от "Глас народен" Венци Мицов.

"Предложих на старта на отоплителния сезон да въведем "зелен" билет за градския транспорт за целия сезон. Това предложение обаче беше посрещнато на нож от управляващите", заяви Мицов.

"Оказва се, че общината не може да направи нищо по въпроса, освен да инициира законодателни промени. Истината е, че трябва да се правят буферни паркинги, да се мият улиците по-често и да се реши проблема с отоплението. За това обаче трябва да има законодателни промени. Нещата трябва да се решат глобално и това е трябвало да започне да се случва преди много години", каза още Венци Мицов.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Българин
  Отговор
  1 10:05  28.01.18
  Решението е просто!Дойде ли момент за зимни гуми - 1 лев билетчето. В момента в който махаме зимните гуми - 1.60 ! Толкова ли е сложно???
 • Яшо кюмюрджията
  Отговор
  2 10:32  28.01.18
  Нищо няма да ви помогне "зеления билет", освен да отчетете някаква формална дейност! Защото замърсяването не е от леките автомобили и всички институции много добре знаят това! (Вижте измерванията през лятото, когато има много повече коли) Замърсяването е от кюмюра за отопление! Защото "демокрацията ни върна в 17-ти век и сега почти всички се отопляват с твърдо гориво. Колкото става по-скъпо електричеството, толкова ще става по-мръсен и въздуха в София( И не само в София - в Пловдив е много по-зле)
 • Билети и други
  Отговор
  3 11:06  28.01.18
  Билетчето през цялата година трябва да е 1 лев. И съдът отсъди да е така. Трябва да се мият улиците непрекъснато, ще крадат по-малко. Трябва да се контролира вкарването на земя по улиците. Има назначени хора за тази дейност. Но най-важното е да се намали населението в София. Да се намали строителството на какво и да е. Да се проведе политика на инвестиции в малките населени места, за да не местят хората по големите. София е на място където но магат да живеят 3 милиона души
 • Един
  Отговор
  4 01:12  29.01.18
  Тоя Вол на снимката доста "прахови частици "е погълнал като го гледам Ама и на свинското май е наблегнал .

Напиши коментар:


Публикувай