2 187 6

Доберман нападна мъж в Бургас

Става дума за непредизвикана агресия

Светослава Ингилизова

Със 100 лева глобиха стопанин на доберман, захапал мъж пред жилищен блок в Бургас, съобщи "БургасИнфо". Случаят е от 2 август м.г., от тогава е и наказателното постановление, издадено от общината, но решението на магистратите, с което се потвърждава санкцията срещу собственика на кучето, излезе сега.

Пострадалият твърди, че бил с приятелката си навън, когато неочаквано четириногото скочило върху гърба му и впило зъбите си в него. Кучето се разхождало свободно, без намордник, разказал той и посочил, че с нищо не е провокирал агресията на животното.

„Това безспорно е довело до стрес и притеснение за пострадалия, който пред съда заяви, че е „ходил да му леят куршум” и е имал нарушения в съня за около седмица. Безспорно може да се заключи, че поради неполагане на достатъчно грижи и надзор по отношение на домашното животно, то е проявило непредизвикана агресия по отношение на случаен минувач.

Нещо повече, касае се за неосигуряване сигурността на хората и неглижиране на грижите във връзка с изключително голямо и опасно животно, каквото безспорно се явяват кучетата порода доберман. Субект на така посоченото законово задължение е собственикът на животно – компаньон”, пише в протокола от заседанието на магистратите.

Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано.

Бургас / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кучето шаро
  Отговор
  1 12:58  28.01.18
  Доберман ще нахапе човек през 2020 год.
 • кучето шаро
  Отговор
  2 13:37  28.01.18
  Псето да се приспи и готово
 • Пипи
  Отговор
  3 13:47  28.01.18
  Трябва да приспят безотговорният му стопанин,а не кучето...
 • Голям прос
  Отговор
  4 18:55  28.01.18
  Искам един такъв помияр да захапе шефа на защитниците на животните. Ама да си отръфне едно парче от задните му части. Ще се изкефя максимално
 • гост
  Отговор
  5 16:35  29.01.18
  Ами колко е лесно да се промени закона и големи и опасни кучета да имат право да се разхождат само с наморник и на къс повод. Толкова е просто, в развитите страни не може да си размножаваш опасни породи кучета и си има строги изисквания за тяхното гледане. У нас нищо не става половин година, а накрая глоба 100лв, която този няма да плати никога и тя ще отпадне по давност.
 • БЕЦАЛЕН
  Отговор
  6 12:29  30.01.18
  Тоя ще му предявя граждански иск за няколко бона веднага ! 100 лв е глобата ами травмите(физически и психически) причинени на човека ,кой ще му плати ? Затова един адвокат и оня ръБ да си плаща като ПОП !

Напиши коментар:


Публикувай