951 5

Няма задържани за побоя на лекаря в Свищов

За побоя се води досъдебно производство

Няма задържани за побоя на лекаря в Свищов
Светослава Ингилизова

Все още няма задържани за побоя над д-р Иво Караджов от общинската болница в Свищов. Нападението стана вчера около 19,40 ч., малко преди специалистът по вътрешни болести да застъпи за нощна смяна в болницата.

Д-р Караджов е минавал през източния вход на болницата, когато качвайки се по стъпалата, неизвестно лице го удря с юмрук, той пада и губи съзнание.

След смъртта на пациент в лечебното заведение са започнали разпри между неговите близки и лекаря. Преди побоя е имало инцидент, при който са нарязани гумите на автомобила на д-р Караджов, каза пред бТВ кметът на Свищов Генчо Генчев, който временно представлява болницата поради липса на управител. Тогава докторът се е обърнал се към полицията и е подаден сигнал.

За побоя се води досъдебно производство, уведомена е Районната прокуратура, заяви Генчев.

По думите му преди да застъпи на смяна снощи, пострадалият лекар се е засякъл в магазин с близка на починалия. Д-р Караджов не е разпознал извършителя, но е младеж, който го е съборил на земята, посочи още Генчо Генчев.

Д-р Караджов е настанен в отделението по неврология в болницата и здравословното му състояние е стабилно, заяви началникът на отделението д-р Хака Сарачев. "Трудно се работи в такива условия, посегателствата станаха почти ежедневие. Такива лица трябва да бъдат наказвани", категоричен беше той.

Велико Търново / България


Още по темата

 • Пребиха лекар в Свищов

  Пребиха лекар в Свищов

  Доктор от общинската болница в Свищов е бил нападнат и пребит снощи. Пострадалият е д-р Иво Караджов. Той е специалист "Вътрешни ...
  28.01.2018
  2 131
  14

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Голям прос
  Отговор
  1 17:46  28.01.18
  Яд ме е на лекарите(някои), за нечовешкото отношение. Като че ли аме длъжни да се разболяваме, а те да не ни обръщат внимание. За боя срещу тях не съм съгласен, трябва да ума някакъв независима държавна агенция да им проверява работата в такива случаи и да раздава наказания. Тогава ще си имат едно наум. Мен как периодично ме проверяват. И при тях да е така. Да не би да са всички съвършени специалисти?
 • Патриот
  Отговор
  2 17:50  28.01.18
  Е как да има задържани като от БХК веднага ще ни издърпат ушите за расизъм?
 • Бой
  Отговор
  3 19:56  28.01.18
  Добре са го набили! Дано и др .да си вземат поука!
 • няма вече лекъри
  Отговор
  4 20:02  28.01.18
  Само бой
 • Plovdiv
  Отговор
  5 23:11  28.01.18
  В Конституцията на България спешно трябва да се добави нов текст: Да не дава Господ на човек да се наложи да разчита на здравеопазването в България...

Напиши коментар:


Публикувай