3 227 13

Психиатър: Българското семейство се разпада

В българското семейство не се говори, децата са обект на задоволяване на всевъзможни материални интереси, каза д-р Гълъбова

Светослава Ингилизова

Българското семейство като институция се разпада. Това каза психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова в коментар пред Дарик за агресията на деца спрямо клошар във Варна, която е довела до неговата смърт.

"Причините за агресията са много. И наистина те се коренят и в обществото, и в отделния човек, и в семейството, в което той е израсъл", коментира тя случая, при който деца пребиха до смърт клошар, трето момче снима, а четвърто гледа.

"За пореден път си помислих колко е болно нашето общество и колко много работа - лична и обществена, имаме да свършим, за да не се случват такива неща, или поне да се случват много рядко", заяви тя.

Тя акцентира, че по същото време излезе наяве и скандалът в дом "Хризантема" в Габрово. "И там отново имаше снимащи. Мен повече ме потресе снимането. Да седиш и да снимаш как се агресира върху някой. Естествената човешка реакция е да се помогне, да се прекрати тази сцена. А тук някакви хора седят и снимат, и едното от тях е дете", обясни д-р Гълъбова.

"При момчетата снимането е с цел да се похвалят. Тези деца са толкова неуки, и не говоря за образование, толкова не са научени от родителите си какво е редно и какво не е, че смятат, че вършат нещо, с което можеш да се похвалиш. Т.е. да нанесеш побой в техните глави е нещо за хвалба", изтъкна още тя.

"Гледах и родителите - те са толкова безкритични. Корените на детската агресия трябва да се търсят при родителите, да се търсят в семейството", категорична е д-р Гълъбова.

"В българското семейство се случва нещо страшно. Българското семейство като институция отдавна не е патриархалното семейство от нашето Възраждане. То, според мен, не се разпада, то се е разпаднало. Казвам това и по отношение на семействата, които още са заедно и ужким са цели. И там има много проблеми", заяви в ефира на Дарик тя.

"В българското семейство не се говори, децата са обект на задоволяване на всевъзможни материални интереси, марковите стоки трябва да ги имаме, всичко да ни е марково. А не се сяда с тези деца да се поговори какво ги интересува, какво се случва в училище, кои са ти приятели, с кои учител не се разбираш", посочи още д-р Гълъбова.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 18:51  28.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Няма оправия
  Отговор
  2 19:37  28.01.18
  В Русия бият,а на Запад се сипят!!
 • Няма оправия
  Отговор
  3 19:38  28.01.18
  ДУПЯТ
 • Бат Саше
  Отговор
  4 20:13  28.01.18
  Да, права е докторката! Много лична и обществена работа трябва да свършим, за да не допускаме подобни неща да се случват. Трябва да построим едни огромни затвори и трудови лагери и да натирим там всичката сган! Циганска, политическа, наркоманска...всякаква! Лично аз бих дарил средства, за подобна инициатива.

 • 5 20:25  28.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гост
  Отговор
  6 20:27  28.01.18
  Д-р гълабова за разстрел си
 • 7 20:30  28.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ХАН КРУМ
  Отговор
  8 21:08  28.01.18
  Когато престъпника се накаже подобаващо....а родителите му санкционирани...например с изпочупени крайници...тогава очаквайте възмездие и справедлива присъда.....
 • no name no face no number
  Отговор
  9 22:42  28.01.18
  Браво на модераторите, но благодарение на новите норми и правила семейството вече не е институция, а върховенството на жената го тласка към разруха. Мъжете сме роби в този ужасен сценарии.
 • НЯМА ДА СЕ ЧУДИТЕ
  Отговор
  10 23:07  28.01.18
  Ами правов ред , какво искате . Идете в съдилищата да видите търговия с право и с деца !!
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  11 00:29  29.01.18
  Само тежка ядрена авария в аеца може да оправи нещата завинаги хахахах
 • народ
  Отговор
  12 00:29  29.01.18
  Тези деца са повечето от цигански произход и не бъркай нещата.Трябва да се вземат мерки срещу циганската престъпност преди всичко.
 • Гост
  Отговор
  13 08:23  29.01.18
  Е как ще е патриархално семейството? Патриархът отдавна е сведен до съботно, неделен татко и плащане на издръжка, която матриарха така жадно попива. А е гъкнал патриарха, а е отнесъл я някое делце за домашно насилие, я някоя истанбулска конвенция. А що се отнася до децата те отдавна не са приоритет за държавата. Освен ако не поговорим за "приличните" суми за "осиновяване" на бяло дете.

Напиши коментар:


Публикувай