29 Януари, 2018 09:05 4 995 16

Петър Христов бил офицер от руския спецназ

  • петър христов-
  • евреи-
  • русия-
  • руски спецназ

ЦРУ е превеждало на йорданския крал Хюсеин по 1 млн. долара всяка година в продължение на 20 г.

Петър Христов бил офицер от руския спецназ - 1
Снимка: bTV

Показно разстреляният в София бизнесмен Петър Христов е споделял, че „кариерата” му е започнала като част от руския спецназ, където е бил с офицерски чин. Това разказа в ефира на bTV проф. Михаел Бар Зохар, журналист, бивш депутат в израелския Кнесет и изследовател на МОСАД.

Той определи Христов като „много добър приятел” и допълни, че е трябвало да му гостува в началото на тази година. Проф. Бар Зохар разказа за свой разговор с него, състоял се в Париж в Деня на Холокоста. „Петър ми разказа за своето минало като офицер в спецназ в Русия. Той започна своята кариера в Москва, в спецназа – това го чух за пръв път от него”, разказа професорът.

Професорът беше категоричен, че няма никакво обяснение защо Петър Христов е бил убит. Христов му разказал как живеел в Москва, участвал в операции на спецназа, после бил охранител на бар, купил бара: „Той не беше човек, който търси да се хвали, после разбрах, че с други хора не е говорил за това”.

Това не е единствената му връзка с нашата страна. Роден в България, той е пряк свидетел на спасяването на българските евреи. Определя двете години, прекарани в с. Горско Сливово като най-хубавите от живота си: „Бях едно разглезено хлапе от София, докараха ме там при селяните, истинските хора, животните, отнасяха се прекрасно”.

Той беше категоричен, че „всички слоеве от българския народ” са застанали зад каузата за спасяване на евреите. Това се е усетило даже в действията на профашисткото мнозинство в парламента: „Те казаха: „Ние обичаме Германия, съюзници сме, обаче не пипайте нашите евреи!”“.

„Понеже тези хора трябва да бъдат убити, понеже имате позволение да убивате, хората в МОСАД трябва да са най-моралните хора”, категоричен е професорът, който е бил биограф на Давид Бен Гурион и Шимон Перес. Именно с издирването и ареста на един от главните виновници за Холокоста – Адолф Айхман, МОСАД след войната прави една от най-успешните си операции. До нея проф. Бар Зохар поставя и друга – ликвидирането на „Черния септември”, групировката, отвлякла и убила израелски атлети по време на олимпиадата в Мюнхен.

Признава си, че е бил озадачен от информацията, че ЦРУ е превеждало на йорданския крал Хюсеин по 1 млн. долара всяка година в продължение на 20 г. „В тайния свят винаги има изненади”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кйби

    31 7 Отговор
    Чудя се кога е бил в СПЕЦНАЗ като до 1989 година е бил обикновен курсант в сержанското училище и от 1993 му започват мутренските му истории герберите са готови всякакви глупости да измислят.

    Коментиран от #5, #9

  • 2 Помнещ

    29 3 Отговор
    Комунизмът в България е заченат в грях- заграбваш труда на успелите. Капитализмът след 1989 също е заченат в грях- грабеж на национално богатство. Лошото е , че минаха много години и следите се заметоха. Извод- безобразията след 9-ти септември 1944 и безобразията след 10-ти ноември 1989, ги извършиха едни и същи хора. Хора, изповядвайки леви идеи.

    Коментиран от #8

  • 3 Глупак

    25 2 Отговор
    Измислици
    Обикновена мутра
    Но слуга на евреите е бил
    Със сигурност
  • 4 бегин

    14 0 Отговор
    Не малка част от хитлеристите след войната са били "спасени" от американците и изпратени да работят за тях. Но, политиката си е мръсна работа...
  • 5 Бесен Язовец

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "кйби":

    Бил е СПЕЦНАЗ в мечтите си сигуренсъм че и Бойко също е бил спецназ в мечтите си
  • 6 666666

    12 1 Отговор
    Пак търсим Руска връзка .
  • 7 Дреме ми

    13 1 Отговор
    На шушоните що са го отстреляли.
    Щом е гръмнат значи има защо.
    По високите етажи няма случайности.

    А щом е бил ватенка, нищо чудно от там да си го е получил.
    Както казах дреме ми на...
  • 8 Мунчо

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "Помнещ":

    Май имаш нужда от гинко билоба. Нищо не помниш. Тия, дето грабиха след 9-ти септември 1944 г. имаха съвсем различни идеи, нямащи нищо общо с лявото. Тези след 10 ноември пък съвсем, те просто си имаха идеята да се обогатят и още го правят. А вие с идеите и ние без идеите яко духаме супата, само че ние без идеите виждаме как вас ви баламосват, с червени, сини, зелени, герберски, истанбулски и всякакви други идеи и вие охотно се връзвате и сте готови на братята си очите да издерете.
    Така просто няма да стане, няма. Все ще си стоим разединени и ограбени ...

    Коментиран от #10

  • 9 един там

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "кйби":

    Сержантското го завършва 85-та, а военното училище във В. Търново 90-та. Най-благонадеждните курсанти един двама от рота ги пращаха след първата и втората година във военни училища в СССР и там завършваха и после ги връщаха у нас и тези офицери се издигаха най-много в йерархията. Най-вероятно по време на този престой да е вербуван от Спецназ и обучен от тях. Още във военното беше станал републикански шампион по джудо. А обикновена мутра не е бил никога. Още тогава си у беше с бяла якичка и всички силни на деня се съобразяваха с него. Явно е имал много силен гръб, но накрая са го хвърлили на кучетата. Предполагам е убит от тези, които го създадоха поради някаква тяхна причина за която можем само да гадаем. Най-вероятно за много пари става на въпрос...
  • 10 Помнещ

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "Мунчо":

    За това иде реч. Точно това имам предвид , че тези които се зоват леви, не са никакви леви, но умело заблуждават избирателите и по този начин още са в парламента.Затова нашата държава постоянно се лута назад-напред и затова народът ни е постоянно разделен по фундаменталните въпроси.Тъжно е!
  • 11 Зарко 13

    14 0 Отговор
    И аз бях портиер в мола и после го купих и ся съм мега бизнесмен....

    Коментиран от #12

  • 12 мирише ми на митри

    11 1 Отговор

    До коментар #11 от "Зарко 13":

    Може да ти е смешно, ама комунистическите бизнесмени под съветско командване точно така си купиха цялата България!
    Както си караха жигулито, след 1 седмица започнаха да купуват заводи и се качиха на S-класи.
    Тъжното е, че дори и сега много хора или не вярват, или все още се чудят, как са се появили олигарсите, има и друга категория, които пък им се възхищават и наистина ги мислят за бизнесмени.
  • 13 мирише ми на митри

    18 0 Отговор
    Едно време, когато се появиха групировките, обикновените хора се чудиха, от къде тия прости борчета имат пари за чисто нови БМВ-та и Мерцедеси, от къде имат пари да строят хотели, да купуват заводи, въобще, шах и мат с пешката.
    Хора без образование, интелект, с мозък на кокошка положиха основите на българската "икономика".
    Цялата демокрация е една пародия.
  • 14 истината и само истината

    3 2 Отговор
    Вижте физиономията на г-н Барзовар
  • 15 Стефан

    3 2 Отговор
    Този Бар Зохар е много голямо подмазваческо леке. Пише ли че Бен Гурион е убивал палестинци?
    Справка Дискавъри чанел.
  • 16 mediator37

    2 0 Отговор
    Те ако вземаха всякакви иностранни галоши в Спецназ (ГРУ)...
    Спецназ е висока топка за руснаци с доказано родословие и проверени през десет сита, та чакай наш Ганя да го пуснат там. Може. Като военната ни мисия в Афганистан- баняджии и химическите тоалетни. Теляк на Спецназ може да е бил, да е разпалвал банята и да премита после върбовите клонки.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове