3 007 7

Цветан Василев раздавал пари на социолози, политици и журналисти

Поредна мистерия около фалита на КТБ

Стефанаки Йоанис

Журналистът Люба Кулезич гостува в „Просто Диков“ със скандален документ, в чиято автентичност е убедена на 100%. Съдържанието му представлява информация от разпита на Бисер Лазов – главен свидетел на обвинението срещу мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев и счетоводителката Юлия Илиева, която също е свидетел по делото.

Според свидетелските показания на двамата, по нареждане на Цветан Василев, за определени периоди от време, широк кръг от хора са получавали големи парични суми от КТБ. Някои от посочените лица са известни личности от обществено-политическия живот.

„Просто Диков“ дава възможност на всеки, споменат в разговора с Люба Кулезич да направи коментар по казаното и право на отговор относно цитирания документ на Бисер Лазов.

От документа става ясно, че едни от най-известните социолози у нас – Кънчо Стойчев и Андрей Райчев са получили на два пъти по 500 000 евро в брой без подписване на документи. При Стойчев това е станало на 13 август 2013 г., а при Райчев на 20 септември 2013 г. Социолозите са били доведени от адвокат Божидар Миладинов и поискали да им се даде касета в банката, за да съхраняват огромните суми.

Друго от споменатите лица е Стоян Мавродиев, началник на Българската банка за развитие, който получил 50 000 евро, които били предназначени за Божидар Лукарски от СДС – нещо като „партийна индулгенция“, по думите на самия Цветан Василев.

Пред „Просто Диков“ Лукарски заяви, че до него не са стигали никакви пари. Стоян Мавродиев отговори с писмена позиция, заявявайки, че „това твърдение е толкова нелепо, че не подлежи на коментар“. „Не познавам Бисер Лазов и не съм се срещал с него“, категоричен е финансистът.

500 000 лв били дадени за кампанията на Меглена Кунева за президентските избори. Абсурд и пълен абсурд, писна ми разни корумпета да ми разнасят името. Никога не съм виждала Цветан Василев, никакви пари не съм взимала. От тук нататък ще съдя всеки, който клевети името ми, коментира в отговор Кунева.

Сред другите имена и суми в документа са Стефан Гамизов – 200 000 евро, Димитър Абаджиев – 9000 лв и по 25 000 евро два пъти в месеца. Мирослав Иванов – по 10 000 – 15 000 лв, Димитър Куцаров – 2 милиона лева за президентската му кампания, Митко Димитров – Каратиста – по 10 000 лв, в последствие увеличени на 15 000 лв на месец, Росен Карадимов – по 10 000 евро на месец.

Любопитен момент е, че в показанията си Юлия Илиева твърди, че част от архива й бил изгубен при местенето на офиса от бул. „Цар Борис III”. Освен това, почти всички засегнати в показанията лица категорично отричат истинността на твърденията на Бисер Лазов.

Ако тези информации са фалшиви, ще се окаже, че делото за КТБ се базира на лъжесвидетелства и е колос на глинени крака. Въпросът е средство за злепоставяне и разбиване на съдби ли е сагата КТБ, попита риторично Люба Кулезич. Всеки, който иска да провери автентичността на документа, може да се обърне към следствения отдел на Софийска градска прокуратура, обясни Кулезич.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • СЕРГЕЙ
  Отговор
  1 12:18  29.01.18
  ЕДИН АГЕНТ НА БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ,КОЯТО Е ТЯСНО СВЪРЗАНА СЪС СЪВЕТСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ,КОЯТО ИЗИСКВА ОТ БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ, ДА БЪДЕ ВЯРНА НА СЪВЕТСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ, С ЦЕЛ СЪВЕТСКАТА И БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ ДА ПРЕБЪДАТ В БЪДЕЩЕТО.
 • Темида
  Отговор
  2 12:51  29.01.18
  По улиците чувам само ПИРИН ПИРИН ПИРИН...........Изкуствено се фалира голяма банка в държавата...улиците пусти.....тишина........ Ще строят 2ри лифт в Пирин............40 града всеки по 20 000 човека на протест ПИРИН ПИРИН ПИРИН
 • гост
  Отговор
  3 12:55  29.01.18
  Прочетете статията във фрог нюз и ще видите други имена като ББ ДП АД
 • аве фюрер
  Отговор
  4 14:20  29.01.18
  Е ,това не е чудно ,след като и децата знаят , че българската мафия от политико - магистратски тип си има собствена държава .
 • Компетентен
  Отговор
  5 14:55  29.01.18
  Ами той не е прост човек ! Напротив : раздавал е пари точно на когото трябва в продължение на години и затова сега няма как да го върнат в БГ ! Ако го върнат , ще вземе да говори неща , които не трябва да казва и доста от тези , които са били на хранилка , ще излязат наяве ! Просто ги е оплел както трябва ! Добре си е свършил работата !
 • Рики
  Отговор
  6 12:50  30.01.18
  Ма и определени хора до ден днешен получават големи пари от този бе, не ви ли е ясно?!
 • СИАНА
  Отговор
  7 14:31  30.01.18
  КТБ продължи да съществува и източва милиони от сметките на хората именно заради много тлъсти подкупи към кой ли не в държавата

Напиши коментар:


Публикувай