824 9

Каролев: Купени партийни членове протестират за Пирин

Венцислав Михайлов

Няма протест в защита на Пирин. Тези хора, които ги виждаме, болшинството са партийни членове и не съм ги виждал на Пирин.

Има увеличение на хабитата на всички животни, няма да има сечене на вековните мури.

Това заяви Владимир Каролев в студиото на "България он ер". Той обаче пропусна да спомене от коя партия точно са протестиращите. Изказването му идва в контекста на продължаващите акции в защита на Национален парк "Пирин".

Исканията на недоволните остават непроменени - отмяна на решението на правителството за застрояване на парка, оставка на екоминистъра Нено Димов и отговор на въпроса кой е реалният собственик на ски зоната в Банско.

Владимир Каролев не се ограничи до "партийните членове". Той откри и международни организации, които плащали на български "зелени" организации, за да няма ски туризъм в България, а да има такъв в други държави.

Това негово мнение бе оспорено от Иван Бакалов.

"Каролев политизира напълно протестите, а на улиците излизат хора, които виждат опасност за планината. Непрекъснато представят нещата, че това са интересчии, които протестират за Пирин. Проблемът на Банско вече е нерешим - има 20 хил. легла и още 4 лифта не могат да осигурят това качване на скиори", посочи той.

Бакалов цитира данни, според които в австрийските и швейцарските курорти има много по-малка леглова база в сравнение с тази в Банско. Журналистът бе категоричен, че планината не може да понесе постоянното увеличение на легловата база.

Владимир Каролев нарече тезата му абсурдна и отбеляза, че по тази логика на Витоша не трябва да има нищо, защото в София има толкова много хотели.

"Това са бакалски сметки и всеки, който се е занимавал с урбанизация, може да прочете как се прави планирането на ски зоните. Няма никаква промяна в концесионната зона. Единствено се позволява зоната да се уплътнява с нов кабинков лифт. В момента процесът е предимно политически", настоя Каролев.

"Не съм от "Зелените", нито от някаква организация. В България има много планини, които не са природни паркове и може да се развива ски туризъм. Защо трябва да е в Банско?", отговори Иван Бакалов, Той подчерта, че управлението раздава природа и по думите му това е лобизъм.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 12:42  29.01.18
  Брейй, ти не си намери място. Обиколи все що има партии само келепир да пада.
 • Бесен Язовец
  Отговор
  2 12:44  29.01.18
  Просте му на дребното човече и то лобира на хонораче горкото
 • Фофо
  Отговор
  3 13:19  29.01.18
  От ден втори им лъсна играта на протестиращите!
 • Шабиха
  Отговор
  4 13:20  29.01.18
  Агент Камен (ака Каролев) реве като вдовица за х..й. Няма да го огрее. Светът се променя, идотино, искаш или не искаш.

 • Валентин
  Отговор
  5 14:08  29.01.18
  eстествено, че най-големите протестъри си гонят интереса и не им пука за кабини, природа и т.н.
 • Желев
  Отговор
  6 17:10  29.01.18
  Прав е, Каролев. Протестите са политически и целят легитимирането на "Зелените" и "Да, България"!
 • Атанас
  Отговор
  7 18:49  29.01.18
  Прекалено много хора с добра репутация казаха, че има зелен рекет, за да се съмняваме, че няма такъв и че се пречи на Банско нарочно.
 • гилотин
  Отговор
  8 08:34  31.01.18
  парвеню!
 • SDEЧЕВ
  Отговор
  9 12:41  01.02.18
  Лифта няма да съсипе толкова планината ,колкото монополното поведение на Юлен и сие. Народа е прав да не допуска тези комуняги да си развяват байрака в Пирин.Кои са тези за да забраняват хората да се обучават на пистите да карат ски сами. Трябва да си платиш учителска карта или ти спират картата ако те снимат да обучаваш друг човек. Да се пусне лифта но да се орежат правомощията на Юлен. Едно единствено нещо -закупиш ли си карта да не могат да я спрат и да не те притесняват ако учиш друг човек. За това става въпрос - комунягите се правят на полицаи в Пирин и замърсяват моралния пейзаж с отношението си към хората. Трябва да се писка против Монопола а не против лифта.

Напиши коментар:


Публикувай