6 060 5

Уволниха шефа в ДАИ, разкрил корупцията вътре

Къчно Димитров

Константин Карагьозов

Минути преди 14.00 часа днес е бил уволнен началникът на областния отдел на ДАИ в София заради това, че е подал сигнали за корупция. Това обяви депутатът от БСП Георги Свиленски в присъствието на уволнения Кънчо Димитров, цитиран от "Канал 3". В тази връзка от БСП поискаха оставката на разследвания за измама зам.-министър на транспорта Ангел Попов от квотата на "Обединени патриоти".

Димитров си отива, защото написал писма със сигнали за търговия с шофьорски книжки в писма до президента и премиера.

Самият Димитров споделя, че възмущението му било предизвикано от факта, че шестимата от задържаните 12 изпитващи от ДАИ, които бяха разследвани и обвинени миналата година за търговия с шофьорски книжки, и в момента работят в автомобилната инспекция и продължават да изпитват младите шофьори.

В същото време уволняват него дисциплинарно с аргумент, че не се справя с работата си.

Димитров разкри, че разследваният за измама зам.-министър на транспорта Ангел Попов още през лятото го е привиквал и е натискал да си подаде сам молбата за напускане, при което той е отказал и е бил 7 месеца в болнични. Идвайки си на работа, той е уволнен.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 16:56  29.01.18
  Добре де, ясно е, че е бил с фалшиви болнични, ясно е, че е уволнен за това, че ние си е вършил работата както другите, ясно е че навсякъде системите са отвратително корумпирани. Защо като е писал до премиер и президент него са го уволнили, а другите не? Президент и премиер да отговрят сега за практиките на подчинение и контрол.

  Коментиран от #3

 • митко
  Отговор
  2 17:27  29.01.18
  ето как ще се оправим
 • onq s konq
  Отговор
  3 18:01  29.01.18

  До коментар #1 от "гост":

  Естествено че и Премиера и Президента ще се произнесат по въпроса,но в момента културно и колегиално си отстъпват думата един на друг,което пък може да продължи с години.Освен Доган да каже 2 приказки да не е без хич,пък и раята да не е капо:)
 • Насо
  Отговор
  4 23:54  29.01.18
  Може да са решили по-добре един от колкото 12 накуп. Нема оправия на всякъде е така, където все още е държавно.
 • mediator37
  Отговор
  5 06:49  30.01.18
  Несправянето с работата се състои в това, че им е разбутал схемата за крадене. Крадлива герберска пасмина. В същото време този човек е спасил човешки животи, като е попречил малоумници, основно цигани, да получават шофьорски книжки и ние трябва да сме му много благодарни. Как можем да го защитим, обаче ? Поне като застанем на негова страна с мнение.

Напиши коментар:


Публикувай