1 054 0

Пазарджик не се отказва от двете лъвчета

Ветеринарният лекар на зоопарка признава, че няма опит с лъвчета

Светослава Ингилизова

Пазарджик няма да се откаже от малките лъвчета Терез и Масуд, обяви днес кметът на града Тодор Попов.

Кметът обяви, че поема риск с отглеждането на двете лъвчета, които не са в добро здраве, но смята че могат да се справят. Готов е да наеме специалист, който да се грижи за животните, съобщи бТВ.

Служителите в зоопрака са изпразнили клетка на маймуни, тя е отоплена и в готовност да приюти двете лъвчета. До месец и половина трябва да е готово и новото местообитание на Терез и Масуд, което в момента се изгражда и се намира непосредствено до клетките на двата тигъра.

Откритата площ, където ще бъдат настанени малките лъвчета е над 1100 квадратни метра, а работници усилено изграждат и вътрешните помещения.

Ветеринарният лекар на зоопарка Паун Лазаров призна,че няма опит в отглеждането на лъвчета. Затова подават ръка на фондация „Четири лапи” и чакат помощ от тях.

Министърът на околната среда Нено Димов назначи проверка на условията в зоопарка и предупреди, че при липса на добри условия и грижи лъвчетата ще бъдат конфискувани.

Екоинспекторите в Пазарджик са констатирали, че в зоопрака има всички условия да нормалното отглеждане на лъвчетата.

Неправителствени организации излизат утре отново на протест срещу отказа на Пазарджик да пусне лъвчетата да отидат в спасителен център в Холандия.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай