1 470 5

Ревизоро: Историята с митниците е, за да ударят Горанов

Опозицията стояла зад атаката срещу финансовия министър

Светослава Ингилизова

"Резултатът от акцията на прокуратурата няма да е толкова бомбастичен, колкото някои си мислят, но ще има превенция", заяви пред бТВ депутатът от Обединени Патриоти Емил Димитров – Ревизоро, който е председател на парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции, борба със сивата икономика и контрабандата.

„Винаги излиза нещо от тази акция, макар и не това, което хората очакват– всички да бъдат затворени и колите да бъдат конфискувани. Много често бизнесмени, които регистрират минимални печалби или почти работят на загуба, имат достатъчно доходи да си купят такива коли, но вероятно при повечето от половината ще излезе, че всичко е нормално.

Но ще има превенция – хората със скъпи коли ще се замислят дали могат да отговорят от къде са им доходите, превенцията е добра”, беше мнението на Димитров.

„Определено много скъпи коли се движат, а не виждаме икономиката да има огромен ръст, не виждам милиони и хиляди заводи да работят с голяма печалба”, посочи още той.

Димитров отговори и на въпроса дали е била „пробита” системата на НАП и Митниците, като можела лесно да се манипулира.

„Безспорно нарушение на митниците има, имало е възможност да се влиза с една парола или да се изтрива информация, или тя да е непълна, но след това – след сигнал от 2016 г. – всички слабости са отстранени.

Има 300 000 транзакции, в които информацията, която е въведена, не съответства на тази в митниците – но това е за много стар период”, посочи Димитров.

„Проблемът е дали същата фирма ще продължава да разработва такива софтуерни продукти. Това е касовият апарат на държавата, не трябва да го оставим някой да го манипулира дистанционно” , допълни той.

„Цялата история е направена да удари Владислав Горанов, защото той раздава парите, а всички политики се изпълняват с пари. Всъщност ударът е за който и да е финансов министър, както и да се казва той”, смята Ревизоро.

На въпроса кой може да стои зад такъв удар той отговори: опозицията.

По думите му това е бил премерен удар и той до голяма част е успял, защото за пръв път се прави вот на недоверие на кабинета заради приходната част, респективно е имало и опит да бъдат очернени и митниците”, каза още той.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • барбалан
  Отговор
  1 19:37  29.01.18
  Финансовият министър ГОРАНОВ, който твърди че: 1. Със заплата от 300 (триста) лева първо ще изучи децата си (каза го лично в предаване на Диана Найденова) и 2. Производствата с ниска добавена стойност трябва да се закрият или да напуснат България в източна посока, като даде за пример шивашкия бизнес (каза го лично в сутрешен блок на национална телевизия)... НЕ СТАВА И ЗА ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ, КАМО ЛИ ЗА БАКАЛИН СЪС СРЕДНО ТЪРГОВСКО ОБРАЗОВАНИЕ !!!

  Коментиран от #3

 • 2 19:38  29.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Дони
  Отговор
  3 20:33  29.01.18

  До коментар #1 от "барбалан":

  За кое интервю с Диана Найденова пишеш, ако е в "Карай направо" излъчено на 15. 11. 2014 в " Събуди се" нито първото го има нито второто ти твърдение.Току що си маправих труда да потърся и го изгледах.Ако можеш посочи кога е било защото ми стана интересно.Все пак той е финансов министър .Чакам?

  Коментиран от #4

 • барбалан
  Отговор
  4 23:49  29.01.18

  До коментар #3 от "Дони":

  От моя коментар до твоя отстоим само на... 56 (петдесет и шестдесет и минути) - много бързо връщаш, четеш, гледаш и слушаш - да не стане сетне ни чул, ни видял и нищо не знаял - най-добре, за да не чакаш и да ти се изчака чакалото... като те е толкова еня, питай Горанов - той ще ти каже най-добре кога, къде и защо... и не слагай точки 1. и 2. в едно... не е реклама...
 • НАП
  Отговор
  5 10:42  30.01.18
  А бе слушам го Ревизоро от 1-2 седмици.... - Самобичува се, разкайва се, че не бил настоятелен и как всичко било само и единствено за атака, срещу подчертавам ВЛАДИ Горанов. - Та мисълта ми е, когато човек демонстрира лични взаимоотношения говорейки си на малки имена ... - Колко може да му се вярва?

Напиши коментар:


Публикувай