30 Януари, 2018 08:00 36 105 56

Цветан Василев: Борисов е в заговора за разгрома на КТБ

  • ктб-
  • цветан василев-
  • делян пеевски

Делян Пеевски носил по 100 000 лева на Сотир Цацаров?

Цветан Василев: Борисов е в заговора за разгрома на КТБ - 1
Снимка: Архив

Известни българи от различни области са получавали пари от фирми, свързвани с името на Цветан Василев, собственикът на КТБ. Журналистката Люба Кулезич извади „горещия“ списък в предаването на Сашо Диков по BIT в неделя вечер.

Екип на frognews.bg направи интервю с банкера Цветан Василев, който се е съгласил да коментира сензационните разкрития:

Г-н Василев, къде ви намирам? Преди няколко дена прокуратурата каза, че ви е търсила на домашния адрес в София, но не ви е намерила отново и второто заседание на съдебния процес за КТБ пак беше отложен?

Намирам се в Белград и не бих могъл да съм на друго място по разбираеми причини, известни на всеки който се интересува, но най-вече на българската прокуратура. Няма да коментирам тяхното упорство да ме търсят на софийския адрес, защото ще трябва да кажа нещо „солено“… А държавното обвинение трябва да печели доверие, защото 6% обществен вот е силно смущаващ.

В предаването на Сашо Диков по BIT журналистката Люба Кулезич извади списък с имена, които са получили пари от главния свидетел на прокуратурата Бисер Лазов и касиерката Юлия Илиева – от някакви фирми. Споменати бяха много известни имена, което прозвуча като бомба. Как ще коментирате това?

Видях предаването в интернет. Разбрах, че Лазов и Илиева били давали пари от фирми. Добре е да се проучи какви са тези фирми, формирали ли са печалби, за какво са давали суми на определени хора. В случая би могло да става дума за манипулация от страна на Лазов, да изпълнява поръчка и да назовава едни имена, а други да прикрива. Всичко е възможно от такъв човек. Но той е най-малкият проблем.

Кой е най-големият?

Ще ви кажа, но преди това ще спомена, че Делян Пеевски е носил на главния прокурор Сотир Цацаров по сто хиляди евро на месец. Лично той ми е казвал, че ги носи директно на обвинител номер едно. Самият Пеевски е взимал големи суми. Сега касиерката казва, че някои документи се били изгубили при преместване на офиса й. Много интересно. Как са се загубили, нали прокуратура и полиция нахлу там, тършува и прибра всичко, което е важно, както самата тя твърди. Да не би да са изчезнали листовете, където фигурират инициалите Д.П. и Д.П 1? Както стана с тефтерчето на Филип Златанов, което се загуби по пътя към прокуратурата, а в него се мъдреха същите инициали? Не се съмнявам, че прокуратурата се е подготвила със своите тези за процеса, но все пак ще й се наложи да отговаря на доста въпроси. Съвсем обикновени въпросчета.

Все пак кое е най-важното?

Кой събори банката. Това е въпросът на въпросите. Следващият е: Кой разграби активите на КТБ? Отговорите ще разкрият генезиса на управлението и зависимостите между властите – законодателна, изпълнителна, съдебна прюс медиите. Да допуснем хипотетично, че някакви пари са давани. Но техният сбор ще е 10, 20 дори 50 милиона. Тази сума не може да е основание за фалит. Банката е имала над 6 млрд активи. За тях ми е думата. Само три от тях – Виваком, НУРТС и „Петрол“ правят близо 3 милиарда, към момента преди фалита, по борсови оценки. Били мои, твърдят участниците в удара срещу КТБ. Как така са мои, а чрез квестурата са в ръцете на други хора? Това ще трябва да се обясни. Като се види ролята на Пеевски и прокуратурата в разгрома на банката, чрез един анонимен сигнал, чийто автор не е разпитан и до ден днешен, ще лъсне цялата зловеща картина на един престъпен заговор, замесен и реализиран от хора на върха в държавата. Вътре е името и на сегашния премиер.

Главният прокурор Сотир Цацаров и шефът на специализираната прокуратура Иван Гешев често повтарят да се върнете в България и пред съда да кажете каквото имате да кажете?

Със сигурност повече от тях искам да се върна… Но пред коя прокуратура и специализиран съд да говоря? Тези на Цацаров, Пеевски и Борисов? Цацаров управлява обвинението, в което доверието е малко над нулата. Той участва в сриването на банката. Пеевски е действащ депутат. Борисов е премиер. Страната е първа по корупция в ЕС… Това гаранция ли е за справедлив процес в т.нар. специализиран съд? Служителите от различни нива на КТБ, които са обвинени, няма да получат справедлив процес. Няма условия за това. Самият обвинителен акт е ярко доказателство за това, защото съдържа всичко друго, но не и доказателствен материал.

Но ако имате някакви доказателства за това, което заявявате вече няколко пъти…

Казах достатъчно. Това е моят коментар. Какво имам, кога ще го кажа или покажа – ще дойде време. Дочуване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 georgi

    122 2 Отговор
    Важно е кой колко е взел, както и кой ще ги връща. Всичко е един цирк.

    Коментиран от #39

  • 2 onq s konq

    29 167 Отговор
    Долна лъжа е тва!
  • 3 аве фюрер

    167 15 Отговор
    Нищо ново не казваш Цветане , това е просто една държавно - обществена " тайна " , която и децата знаят .
  • 4 Гост

    150 10 Отговор
    Всички трябва да ви наредят до стената без изключения миндили крадливи
  • 5 Гост

    43 123 Отговор
    То да отървеш затвора колко ли глупости си способен да изречеш бе чедо? Всичко се връща на този свят,стига само кокошкари в затвора. Ти също си за там ноооо с доживотна присъда!!!

    Коментиран от #37, #52

  • 6 Пеньо

    49 37 Отговор
    Това вече заприлича на сапунка. На долнопробна сапунка!

    Коментиран от #10

  • 7 Jek

    121 24 Отговор
    Баце типично по мафиотски тертип налапа цялата държава, а дже се намират хора, които да гласуват за него. Сбъркана работа.
  • 8 НАП

    95 15 Отговор
    Спомнете си Гриша Ганчев какво обясняваше по телевизията, като свидетел на разговора между Василев и Борисов преди да сринат банката...
    - Там се вижда кой - какво!
    А! - А ми онзи запис за комисионната за 50 млн. с турски представител...

    Коментиран от #19

  • 9 Гербестан

    93 13 Отговор
    Чета коментарите и се учудвам, как още има хора вярващи в невиността на тримата Дебели !?!? Цв Василев ясно, че е в схемата, ама ако не беше щвше ли да има тая банка и явно в някакъв моментае казал за нещо "баста" и му я взеха и сега го дебнат да го е.нат !
    Само за едно ми стана леко смешно, че боса казвал, че ще носи едни пари на един човек, който сам е назначил според обществената тайна ;) Иначе за парите не го подлагам на съмнение само за личното носене?
  • 10 бау

    112 3 Отговор

    До коментар #6 от "Пеньо":

    Напротив нещата са много сериозни а простият народ ги пренебрегва и заради това е на това дередже!!!
    БЪЛГАРИ СЪБУДЕТЕ СЕ ОТ БУДНАТА КОМА

    Коментиран от #33, #56

  • 11 червения милиардер

    98 5 Отговор
    Много ясно, че всички са в схемата. За да извършиш подобно нещо, трябва да притежаваш целия държавен апарат: надзорни съвети, данс, прокуратура, полиция, съд, всичко!
    Който управлява държавата, също е замесен, както и да Бай Цветан, който очевидно е най-замесен, защото навсякъде има неговия подпис и той е човекът, който е управлявал банката.
    Нещата с амного по дебели, защото зад схемата стоят много хора, не са един, двама със сигурност!
    Това е поредното доказателство, че демокрацията в България е фасадна, фалшива и си е чиста проба декорация! Управлението в България е тоталитарно олигархично, няма партии, всички е едно, а театрите в Парлама-ментата са само за заблуда на народа.
    Няма бъдеще за България близките 50 години, който е по млад да бяга бързо, защото е въпрос на време, какво ще решат да оберат, пенсионен фонд ли, друга банка ли, каквото си поискат група хора, това ще правят, ще ни крадат парите, докато има будали да внасят осигуровки и данъци в хазната, все едно в техния джоб.
  • 12 Тони

    74 8 Отговор
    То я ясно на всички: тримата дебели те сготвиха, опраскаха, изядоха.
    Ама няма как да го докажеш!
  • 13 дааааааааа

    28 15 Отговор
    А га яди кюфтетата не рива.
  • 14 onq s konq

    23 106 Отговор
    Гледам-налепили сте ми минуси ама то е защото НЕ РАЗБИРАТЕ!Как може да си помислите дори че Бойко е замесен в тая каша?Дова е ДОЛНА ИНСИНУАЦИЯ НА ЧЕРВЕНИТЕ С ЦЕЛ ДА ГО ОМАСКАРЪТ!

    Коментиран от #16, #22, #50

  • 15 Темида

    55 8 Отговор
    Да бе да....УААААУУ ШОК УЖАС сега кажете, че и Доган и Пеевски и Станишев са замесени....ужас.... Който все още не е наясно, че всички политици колкото и да се плюят за пред хората (простия народ) си пият заедно ракията....Ама мани кражбата на 4милиарда от КТБ за нея протести няма има за лифта...ПИРИН ПИРИН ПИРИН
  • 16 кон без мозък

    58 11 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Не се прави на тъп! Не може само двама от тримата дебели да се нагрухтят, а третия "сълзичка" Няма, как ако на любимия ти вожд огледалния образ да е в схемата, а той не ? Нещо много ти е къса паметта в държавата на суджукойните ? Сложи си и сам един минус хаха
  • 17 курец1

    45 3 Отговор
    и какво ще ги правите тия всичките милиарди. Два на един и за бедняка и за милиардера.И Живков и Брежнев и Рокфелер са на пръст.Никой не е безсмъртен.След 20 години никой няма да си спомня за вас така че лапайте и се угоявайте.
  • 18 мика

    15 70 Отговор
    А ти като не си тъп ай си напъни "умния" мозък, ама яко го напъни! Ако Боко е виновен щеше ли да остави приятелят му Веждичката да изгори с 2-3 милиона? Глупаци смотани!

    Коментиран от #26

  • 19 Колело

    20 8 Отговор

    До коментар #8 от "НАП":

    Да, то щото Дришата е света вода ненапита и каквото каже е самата истина. Каже, че Литекс е ЦЦКА айде така става, каже че Някой е дал 50 млн. на друг и със сигурност е така! Каквото Дришката невииния крадец на ДДС с колелото каже така ще да е!

    Коментиран от #20

  • 20 НАП

    45 8 Отговор

    До коментар #19 от "Колело":

    Е не е разбира се! - Само че някак странно прокуратурата пропусна този факт, а Борисов се направи на разсеян. Освен това участва дейно в разграбването на активите. Казвам го не за да се направя на интересен, а защото имам информацията така да се каже отвътре. Борисов с Пеевски продължават да работят в симбиоза. - Това се вижда много лесно! Разрови се по сайтовете на общините и виж например в колко града от големите, където кметовете са на ГЕРБ, фирми на Пеевски изпълняват обществените поръчки и разбира се чистотата. Смяташ ли, че кметовете на ГЕРБ самосиндикално са избрали Пеевски да върши тази работа?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 НАП

    39 8 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Цветанов проверява ли ти тук активността?
    - Смята ли ти КПД-то?
    Ако е така! - Лоша работа! -Парите ще спрат!
    Виж... - Хората не са тъпи взеха да откриват с лекота лъжите на Борисов.
  • 23 Край

    55 3 Отговор
    Някой реват за разгрома на КТБ. Престъплението е че чрез КТБ от Българския народ се откраднаха около 4.5 млр. лева. Извършиха го политици от всички партии/телевизионери/ па и социолози се облажиха. В нормална страна народа би си избесил управниците на площада. Тук е тишина и спокойствие - народа се научи да яде "кебапчета" от пилешки клюнове, "бира" от найлонови шишета и всички имат "коли" -лукс шеста употреба.
  • 24 Край

    30 6 Отговор
    Гледайте джендерите и лифта - КТБ, санирането, метрото, и магистралите има кой да ги усвоява.
  • 25 Демократ

    55 10 Отговор
    Добро утро българи.Жал ми е за тези един милион отрудени хора който гласуват за тая престъпна шайка наречена герб.Те ще се осъзнаят ,но тия мародери вече ще бъдат по плажовете на екзотични острови и ще ни се смеят колко сме били загубени
    Опомнете се.

    Коментиран от #29, #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 обществена тайна

    38 7 Отговор
    Нищо в България не се случва без благословията на Бойко Борисов - питайте Лечков :D

    Коментиран от #31

  • 28 АЛОООООО

    30 2 Отговор
    УЛТРА ГЙОНСУРАТ!!!!!В ЕДНА НОРМАЛНА ПРАВОВА ДЪРЖАВА ОТДАВНА ДА СИ ЗАД РЕШЕТКИТЕ ЗА МНОГО ДЪЛГО!!!А ПРИ НАС МЕДИИТЕ СЕ НАДПРЕВАРВАТ КОЙ ДА ГО ИЗЛИЖЕ ПО ПРЕЦИЗНО!!!!ПЪЛНА КОМЕДИЯ !!!!
  • 29 ха ха ха

    9 3 Отговор

    До коментар #25 от "Демократ":

    те тия 1 млн са умрели или извън страната и не гласуват, кво ги жалиш :D
  • 30 червения милиардер

    34 4 Отговор

    До коментар #25 от "Демократ":

    Абе ти не разбра ли, че ПАРИТЕ НЯМАТ ЦВЯТ и НЕ МИРИШАТ, като става на въпрос за пари, няма партии и няма политика, всички са си плюли в устите. За 28 години не го ли разбрахте?
    Колко години трябват, за да стане ясно, че в България ядрото е едно, има разни групировки, които гравитират около него и гелдат да измъкнат възможно повече. Гарвана, гарван око не вади, това е положението. Няма герб, няма бсп, няма дпс, всичко що е лев се краде и крадците се разбират много добре, какво да вземат и по колко да си разделят. Изтърбушена държава, за това не правят реформи в полицията, съда и законодателството, защото така им е супер.
  • 31 червения милиардер

    27 4 Отговор

    До коментар #27 от "обществена тайна":

    И зад Бойко стоят хора. Кои са те според теб?
    Тези, които управляват България стоят в сянка, но не е трудно да се досетите, кои са и от кои среди произхождат, няма нищо случайно!

    Коментиран от #32

  • 32 Бесен Язовец

    26 9 Отговор

    До коментар #31 от "червения милиардер":

    Е кажи си ги направо кои са, какво само мънкаш?Най - близкият кръг до Т.Живков това е обществена тайна! И държавната мафия ръководена от Б.Б и Ц.Ц с помоща на Ц.Василев и приора на БНБ ограбиха КТБ
  • 33 Алфа Ромео

    30 4 Отговор

    До коментар #10 от "бау":

    Има и будни хора които не вярват на Боко, Чоко и на никой от никоя партия, какво да направят тези хора..... Мафията си има държава, цялата държавна машина работи за тях и мачка всичко по пътя си, какво да направи малкия обикновен човек според теб, протести да,но трябва да излязат страшно много хора, а има много дето не са будни....
  • 34 няма оправдание

    24 7 Отговор
    Знаем ги кои са и то без жокер, но това оправдава ли действията на БОКО по-някакъв начин?

    Кое те оправдава да продаваш собствената си държава и народ - пари, власт, страх за живота ти??? Кое те оправдава?

    Коментиран от #53

  • 35 аааааааа

    26 5 Отговор
    разбира се, че е в основата на заговора. Ми, мутра...какво искаш..
  • 36 ооооооо

    10 10 Отговор
    Браво Цецо - голям си! Шибай ги ти завераджии!
  • 37 Сицилия

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Ако се връщаше всичко навреме, работодателят ти щяха да са го намерили в багажник със струна вързана на врата и краката ;)
  • 38 Vasik Atanasova

    5 0 Отговор
    тея хора теа хора
    какви далавери въртят
  • 39 Камагра

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "georgi":

    Интересно Василев защо не съобщава и другите имена ?
  • 40 Бате Цецо

    4 6 Отговор
    Крадецът вика - дръжте крадеца.
  • 41 Грую

    10 1 Отговор
    Добре, но четейки изказванията вземете та влезте в сайта на Фонда за гарантиране на влоговете. Там има един документ с 32 страници ако не ме лъже паметта длъжници от КТБ. Не по-малко от две страници са тези със задължения по над 50 милиона евра. Как тези предприятия са получили подобни огромни кредити и какво толкова се е случило когато КТБ изпадна в несъстоятелност, че да не могат да ги върнат тези пари? Ако вземем да твърдим, че тези длъжници поради фалита на КТБ са останали недофинансирани и затова са във влошено състояние и не могат да плащат, то защо не са ги финансирали други банки или финансови институции за дейността им или мениджмънта на КТБ само е виждал някаква скрита за другите бизнес логика за дейността на тези предприятия, която да дава такива големи печалби та да си позволи банката да привлича привилегировани депозити с по 10% лихва. Как звучи това? На мен ми звучи безкрайно несъстоятелно, крадливо и лъжливо. Стига с тези врели некипели. Да излезе Цветан Василев и да каже на кого е звънил от 2009 до 2014г. за петте години в които е съсипвал средно по милиард на година, подобно на Бойко с думите "Оставете ме на мира да правя каквото си поискам, че еди кой си ми обеща никакви проверки. При мен всичко е точно. Банкер на годината . банка на годината и прочее и прочее......!".
  • 42 mejuf

    4 3 Отговор
    затвора е наи лекото минаване на посочените до Васил Левскина стълбичката
  • 43 ввв

    5 7 Отговор
    Дрън дрън управлява банката си като инвестиционна компания взема пари от вложителите плаща високи лихви, а с парите купува фирми, купува телевизии, вестници и какви ли не новинарски сайтове дето го изкарваха бог.Да не забравяме, че този господин финансира с над 200мил. лева партията, която направи дудука Бареков . Да не забравяме, по-времето когато падна банката Бойко Борисов беше в глуха опозиция Делян Пеевски вадеше зъбите на Ц. Цветанов, а дори стана и шеф на ДАНС.
  • 44 Гост

    20 2 Отговор
    Цялата истина я знае Иван Искров !!!!!! Само той може да каже всичко !!!! Къде се намира никой не знае . Цялата истина е БАНКАТА Е УМИШЛЕНО ФАЛИРАНА !!!!!БОРИСОВ Е ЗАМЕСЕН НАЙ МНОГО, НО ДОКАТО Е ВЪВ ВЛАСТА НИКОЙ НИЩО НЯМА ДА РАЗБЕРЕ!!!!ЦАЦАРОВ И ТОЙ Е ТАМ ЗАБЪРКАН .
  • 45 РОМ

    15 3 Отговор
    Ама ето човека най отговорно казва кои имена са замесени за КТБ.Ще се самосезират ли институциите.Ами навярно ,НЕ,никой не може да се самосезира срещу себе си и сам да се вкара в затвора.А няма ли кой да свърши тази работа.МАФИЯ.Г-Н Василев не идвайте в БГ,мисля че няма да има справедлив процес.
  • 46 вервайтеМи

    4 13 Отговор
    Тоя лъже като дърт циганин. Ако беше прав нямаше да бяга...
  • 47 Радето

    18 2 Отговор
    Бойко е най наглия и долен изнудвач и крадец!
  • 48 ВАРНА

    5 1 Отговор
    Коментирате нашенци, като главни действащи лица. ..А не им ли дърпат конците отвън. ..И не само за КТБ. ..Реално държава няма!... И интересите са външни! ...А нашите "изпълнители" си хапват от трапезата необезпокоявани, дори хвалени "отвън "
  • 49 Бесен съм

    8 0 Отговор
    Не вярвам на никой свързан с КТБ. Това е поредната далавера тип масова приватизация. Всеки от участниците си взе неговото, а народа плати. Виновни ще има но след 20 години процес всичко ще е позабравено. Така че давайте следващата серия от серияла с участието на главните тарикати на Републиката ЕБг.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Чичо

    7 1 Отговор
    Цецо е прав да се сърди. Само той си знае на кого колко е дал като са имали нужда. А пък той когато имаше голям зор, го пуснаха по пързалката. Припомням че още една банка беше на зор но на нея БНБ и правителството дадоха, сега пак се готвят да дадът на същите Пирин. Абе с две думи Български ПРЕХОД, от едни вземат на други дават. Типичното Бг разделение на ВЗЕЛИ ИМ И НА ДАЛИ ИМ. ТОВА Е КОРУПЦИЯ.
  • 52 Бенц

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Струва ми се че ще бъдете голяма компания....
  • 53 Бенц

    8 0 Отговор

    До коментар #34 от "няма оправдание":

    Алчност, алчност, алчност, алчност.......
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Fen

    3 0 Отговор
    Навсякъде където се краде е замесен Суджука ето защо по времето на комунизма е имало Белене Ловеч Скравена
  • 56 Жана д,арк2977

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "бау":

    Български ,,мъже,,. революциите се правят от МЪЖЕ ...,!!!! Вместо да си пишете,се вдигнете и изправете Крадците. пред стената. КАТО ЧАУШЕСКО
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове