794 3

Расте броят на млади онкоболни жени у нас

Проблемът, според проф. д-р Григор Горчев, е, че профилактичната помощ в България не е на ниво

Стопкадър: БНТ
Стопкадър: БНТ
Константин Карагьозов

Расте броят на онкоболните и то млади жени, сподели проф. д-р Григор Горчев в сутрешния блок на БНТ. Според него една от възможните причини е, че няма строго определени критерии за профилактична помощ в България.

"Тя е на много ниско ниво, няма задължителни програми, пациентът сам се профилактира. Много млади нераждали жени идват вече с онкоболни заболявания, необходим е и психологическа помощ при подобно съобщаване на диагнозата на млад човек", коментира проф. Горчев.

Той обясни и че ендоскопските операции у нас са малко, но те са много по-добре влияещи на пациентите. В чужбина те са 80% от операциите, а у нас не е така.

"Наистина засега са скъпи, но няма да е винаги така, а и след подобна операция, човек на 8-ия ден може да отиде на работа", отбеляза Горчев.

За роботизираният начин на опериране "Да Винчи" той обясни, че с нея приоритетни трябва да са операции при злокачествени образувания, а не с доброкачествени. Не бива да се злоупотребява тук, каза той.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 10:08  30.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ОБРЕЧЕНИ НА ИЗТРЕБЛЕНИЕ
  Отговор
  2 00:08  31.01.18
  СОЦИАЛЕН СРИВ ! СОЦИАЛНА КАТАСТРОФА - ХОЛОКОСТ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ! Безработица, емиграция, невъзможност да се изхрани семейство, избягване на бракосъчетание и създаване на семейство и деца, въвеждане на Химически биодобавки, одобрители и ГМО хранителни продукти - са едната част от подлият замисъл, ЗА обезлюдяване на територията ни. ЕС контролира всички сфери на дъ.жавният механизъм. Образование, култура, икономика, политика, финансии и социални придобивки. Днес сеузаконява ОСНОВАТА НА МАРАЛНОТО НИ РАЗЛОЖЕНИЕ - ТРЕТИ ПОЛ, ДЖЕНДЪР ОРИЕНТАЦИЯ - ПИДЕРЛИЗЕРАЛИЗАЦИЯ. РАЗЛАГАНЕТО НА НАЦИЯТА НИ Е ЦЕЛЕНАСОЧЕН ПРОЦЕС ЗА НАШЕТО ПЪЛНО РАЗЛОЖЕНИЕ. ТОВА КОЕТО ХИТЛЕР НЯВГА НЕ УСПЯ, ДНЕС СЕ ПОСТИГА ЧРЕЗ МЕКИ СРЕДСТВА. ЕС НИ финансира щедро неслучайно - ТЕРИТОРИЯ ИМ Е НУЖНА А НИЕ - НЕ. ДОКАТО РУСИЯ СЕ СЪПРОТИВЛЯВА И ЗАЩИТАВА ОТ РАЗЧЛЕНЕВАНЕ, ТО У НАС ТОЦИ ПРОЦЕС ПАРАЛЕЛНО ВЪ.ВИ УСПЕШНО.

  Коментиран от #3

 • ОБРЕЧЕНИ НА ИЗТРЕБЛЕНИЕ
  Отговор
  3 00:17  31.01.18

  До коментар #2 от "ОБРЕЧЕНИ НА ИЗТРЕБЛЕНИЕ":

  Въвежда се Нова кампания - ПИДЕР ЛИБЕРАЛИЗАЦИЯ, не хора а ЗОМБИТА, без право на достойнство и чест. НИМА СМЕ НОВИТЕ ЕВРЕИ ЗА НЕМСКАТА АРИЙСКА ЧИСТА РАСА. ВИЖДАМЕ ЛИ КОГАТО ГЛЕДАМЕ ? ЧУВАМЕ ЛИ КОГАТО СЛУШАМЕ ? РАЗБИРАМЕ ЛИ КАКВО ВЪРШАТ С НАС, КОГАТО НИ ХВАЛЯТ И ПОЗДРАВЯВАТ ?

Напиши коментар:


Публикувай