827 9

Ген. Киров: Бях осъден в политическо дело

Ще дойде ден, когато ще назова точните поръчители на това дело, обеща бившият шеф на НРС

Ген. Киров: Бях осъден в политическо дело
Стефанаки Йоанис

Чувствам се некомфортно. Бях осъден в едно бързо, поръчково и политическо дело. В него личеше невероятен синхрон между прокуратурата и Военния съд. Нямаше доказателства срещу мен. Бях осъден след показанията само на един човек. Това каза пред „Тази сутрин“ по бТВ бившият директор на разузнаването ген. Кирчо Киров.

Припомняме, че той получи присъда от 15 г. лишаване от свобода. Тя е за длъжностно присвояване в периода 2007 – 2011 г., представляващо особено тежък случай в размер на повече от 5 млн. лева. Това е второто дело с присъда срещу бившия директор на Националната разузнавателна служба.

„Ще дойде ден, когато ще назова точните поръчители на това дело“, закани се ген. Киров. По думите му не е случайно, че присъдата идва точно сега, когато сме председател на Съвета на ЕС. Все пак съм бивш директор на разузнаването, уточни той.

„Не съм присвоил тези пари, не съм ги виждал. Когато съм утвърждавал тези разход съм убеден, че те са отишли по своето предназначение“, категоричен бе Кирчо Киров.

„Удивлявам се как Военна прокуратура чете страници от едно секретно дело. Има една безнаказаност в действията им, която аз не мога да си обясня“, подчерта той.

По повод обжалването на военна прокуратура, ген. Киров каза, че няма никакво намерение да се укрива. "Длъжен съм да изчистя името си. Ще участвам активно във всички дела".

Ген. Киров коментира думите на прокурор Алексов, който каза, че спи спокойно. "Не ми се е налагало да чистя съвестта си. Всички купуват компютри, а той пишещи машини. "Под достойнството ми е да коментирам това", каза Киров.

„Най-големите опасности за България не са външни. Част от тях са свързани с корупцията, в образованието, в икономиката. Външнополитическите са: развитието на обстановката в Източна Украйна, Близкия изток, потенциална вълна от мигранти“, каза още бившият шеф на разузнаването.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ
  Отговор
  1 09:34  30.01.18
  Политическо , политическо нооо %5/пет / милиона са си 5 милиона!Може би си разчитал на партийни другари /имам предвид Гоце/ Но властта се смени !
 • ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ
  Отговор
  2 09:35  30.01.18
  Политическо , политическо нооо 5/пет / милиона са си 5 милиона!Може би си разчитал на партийни другари /имам предвид Гоце/ Но властта се смени !
 • ПЕЕВ
  Отговор
  3 09:48  30.01.18
  колко комунисти са намазали от парите-време е всички в затвора.
 • Знаещия
  Отговор
  4 10:10  30.01.18
  Няма да взема страна. Само ще споделя . Познавам един Господи който е нещатен сътрудник към интер-пол от време на време прибягват прибягват до услугите му. Командированите на ден в някои случаи са стигали до 3000евро на ден.Бях много изненадан и попитах : а как се отчиташ? Той се засмя и каза:никак. Надявам се не мислиш че ще кажа аз съм шпионин дайте ми фактура. Моето мнение е ,когато става въпрос за благото на родината ни трябва да има някакъв без отчетен ресурс. Отчетността в този бранш ще заприлича на вица: Ако търсите Гаробет шпионин а той живее на третия етаж.

  Коментиран от #8


 • Хи хи. Хи
  Отговор
  5 12:43  30.01.18
  5 000 000 ъъъъъъмммммммммм дддаааааааааааа Кой е лудият ?
 • Русенец
  Отговор
  6 13:28  30.01.18
  Интересно защо се страхува да назове поръчителите на делото ? Защото са силните на деня !? Срам, че един БГ генерал е толкова страхлив и себевлюбен, но такава е цялата ни администрация.
 • ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕ
  Отговор
  7 13:56  30.01.18
  Тук пет милиона , там пет милиарда бедни сме били. Дрън дрън ярина, приказки за наивници. Влачи се якоооооооооооооо Интересуваме другата страна на монетата .... Мизерияяяяяяя
 • Рамзес III
  Отговор
  8 15:23  30.01.18

  До коментар #4 от "Знаещия":

  Тук не става въпрос за безотчетните пари ! Тук става въпрос за тия които трябва да се отчитат но човека се е по-увлякъл" малко" А иначе е ЯСНО че не вземаш страна!
 • Знаещия
  Отговор
  9 18:45  30.01.18
  Наистина не съм заинтересуван .Ако наистина е присвоявал 15 са малко. Аз изхождам от факта че в България крадците не ги съдят.

Напиши коментар:


Публикувай