906 7

МО гони съпрузи с инсулти от ведомствено жилище

Стефанаки Йоанис

Министерството на отбраната е изпратило писмо до семейството на бивш военен да освободи ведомственото жилище, в което живее. Съпрузите обаче са на легло, разказва бТВ.

Бившият военен Станислав Бутенко е служил 22 години в българската армия, награждаван е с ордени и медали. През 1981 г. той получава ведомствен апартамент от Министерство на отбраната в столичния жк "Гевгелийски". По думите на мъжа, тогава му казват, че може да живее в жилището, докато е жив.

Преди 7 години пенсионерът получава инсулт, след който остава на легло. За него се грижи съпругата му. До септември м.г., когато семейство Бутенко получава писмо от военните, че трябва да напуснат дома си, защото нямат право да живеят в него. От силния стрес съпругата на Станислав Бутенко също получава масиран инсулт и оттогава е на легло.

Днес мъжът лежи в едната стая на апартамента, а съпругата му - в другата. И двамата са напълно неподвижни. За тях се грижат дъщеря им и синът им. По думите на дъщерята, апартаментът в "Гевгелийските" е единственото им жилище и те няма къде да отидат, освен да останат на улицата.

"Търсим вариант в рамките на закона семейството да остане в жилището", обяви Станислав Благов от Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело" към Министерството на отбраната, която отговаря за имотите на ведомството.

По думите му много от имотите се владеят без правно основание. Благов посъветвал децата на Бутенко да обжалват в съда заповедта за освобождаване на жилището. Свързал се е и с кмета на община „Илинден”, за да се търси и друг вариант за настаняване на бившия военен.

Според последното писмо от МО обаче семейство Бутенко трябва да освободи апартамента до 22 март.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 12:28  30.01.18
  Е да има за циганите. 35г. стопанисва апартамента и после го гонят. А циганите унищожават жилище за няколко месеца. Многодетната майка е с предимство пред инвалидизираните служители от армията на Република България. Абсурд: човек отдал живота си на родината бива изгонен заради паразит с няколко циганета. Хора, искате всички да напуснем страната ли? Циганите ли ще ви работят за 300лв и да ви плащат данъците? Погрижете се за работещите, за изрядните граждани, за умните деца.
 • Няма оправия
  Отговор
  2 12:28  30.01.18
  Каракачанков да се самосезира и да спаси бедните хорица.Явно това е вече последното което не е откраднато от Българската армия!
 • Снежа
  Отговор
  3 18:11  30.01.18
  Стига сълзи и сополи този г_н е получил при пенсионоране една шапка пари но не е пожелал да си закупи жилището явно си е мислил че е недосегаем и ще си живее така .Гледах днес пораслата му щерка на 42 и тя реве единствено жилище и било До кога са си мислили че ще ги търпи ведомството Винаги има край и ако на един се направи компромис всички ще поискат Не е еъзможно да се живее така и те си го знаят бъдете сигурни Нали сме тръгнали към демокрация тогава всички са длъжни да спазват закона.
 • гост46
  Отговор
  4 09:11  31.01.18
  Към "снежа" С тази "шапка пари" Бутенко едва ли е могъл да си изплати тоалетна на апартамента. А ти си една ТПЗ.
 • Снежа
  Отговор
  5 09:25  31.01.18
  Аз имам 32г служба и успях с такава шапка пари да си купя ведомственото жилище Повярвайте ми цените са поносими 3 стаен в Варна беше от 14 до 17 хиляди а този чичко е щракал с пръсти и цялото му семейство хрантутници не може щерка му да реве на 48 г че и е единствено жилище Ами той като умре те пак ще вият на умряло че са сираци и армията им е длъжна Но койкакто се научи
 • Екатерина
  Отговор
  6 11:02  31.01.18
  В армията има хора който нямат собствено жилище. Като нуждаещи им се дава ведомствено жилище което е в окаян вид. Знаете ли колко много пари се дават за да бъде въстановено за да живеят подобаващо. Тези хора дават от себеси всичко в работата. Живеят чесно. Заплатите не са толкова големи за да могат да си го купят.
 • Снежа
  Отговор
  7 12:02  31.01.18
  Мило Кате това не е съвсем вярно но когато човек хленчи не е достоен да се нарече армия то и такава вече няма Аз успях и 2 деца да отгледам да изуча и да направя хора А тези са чакали на татко Това не е достойно В този живот особенно сега трябва да си борбен инъче ще те смачкат аз не познаеам и не искам да познавам такива мекушави хора .

Напиши коментар:


Публикувай