865 10

Илияна Йотова: Имаме нужда от енергията на Стефан Стамболов

Днес в България има остър дефицит на силни хора, отбеляза вицепрезидентът

Илияна Йотова: Имаме нужда от енергията на Стефан Стамболов
Константин Карагьозов

„Френският вестник „Фигаро“ някога написа за Стамболов, че той е въплъщение на българската енергия. От тази енергия и от този пример имаме нужда днес повече от всякога.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на тържествена церемония по повод 164 години от рождението на Стефан Стамболов, която се проведе пред паметника на революционера и държавника в София.

Според Илияна Йотова максимата, че не е важно колко дни има в живота ти, а е важно колко живот има в дните ти, сякаш е писана за Стефан Стамболов – само на 33 години революционер, борец за освобождение, политик, държавник в едни от най-трудните периоди в нашата история.

„Днес образът на Стамболов, именно в своята противоречивост, трябва да служи като пример на съвременни лидери и политици. Защото един от проблемите пред България днес е острият дефицит на силни хора, на хора, които могат да отстояват своите идеи, да се борят за страната си, да се борят за националното“, отбеляза вицепрезидентът. По думите ѝ Стефан Стамболов е човекът, успял да положи основите на българската държавност.

„Едни безусловно го подкрепят, други не само чакат, но желаят смъртта му“, посочи Илияна Йотова и подчерта, че Стамболов е показал какво означава да си лидер, да отстояваш интереса на България така, както ти го виждаш. „Колко политици и държавници днес имат своята визия за развитието на страната – дали вярна или не, но която твърдо да отстояват“, попита вицепрезидентът.

След края на словото си Илияна Йотова положи венец пред паметника на Стефан Стамболов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Наблюдател
  Отговор
  1 14:06  30.01.18
  Напълно е права! Наистина днес е нужен е човек като Стамболов, който да даде отпор на руската агресивна политика към ЕС и България и на продажната пета колона на Москва.

  Коментиран от #2

 • Ние не щем султан
  Отговор
  2 14:30  30.01.18

  До коментар #1 от "Наблюдател":

  Дори и ако трябва България да влезе отново в пределите на отоманската империя-нали?
 • Патето Яки
  Отговор
  3 14:32  30.01.18
  Стамболов налага авторитарно управление, основано на насилствено потискане на опозицията, употреба на съда за политически процеси и контрол върху армията. Гледали сме филма Петко войвода с демокрацията на Стамболов.

  Коментиран от #6

 • ААА
  Отговор
  4 15:00  30.01.18
  Негови са думите- На българина трябва винаги вилата да му е на врата и остена в г.за за да върви напред. И поне за това е бил много прав.

 • Пеньо
  Отговор
  5 15:30  30.01.18
  Доста гнусно е такава, като Йотова да спекулира с името на Самболов! Стамболов е бил много умен, отявлен патриот и настроен силно против имперските амбиции на Русия спрямо България. С други думи няма нищо общо с каузата, която защитава Йотова!
 • Гост
  Отговор
  6 15:31  30.01.18

  До коментар #3 от "Патето Яки":

  А ти чел ли си биографията му?
 • Дикембе Мутомбо
  Отговор
  7 16:12  30.01.18
  Противоречива личност, но едно време в учебниците по история беше описан в положителна светлина. А вие и почти всичките Ви колеги от политиката днес, Йотова, имате нужда да Ви застигне съдбата му!
 • Българофил
  Отговор
  8 16:49  30.01.18
  Прави чест на Йотова, защото комунистите някога изхвърлиха от учебниците Стамболов. И ако утре е роден той, то днес е рожденната дата на цар Борис Трети.
 • НАШИЯ
  Отговор
  9 01:36  31.01.18
  НЕ ТОЧНО ТАКЪВ НЕ НИ Е НУЖЕН АМА ХИЧ -ДА ЗНАЕШ ЙОТОВИЦЕ-УБИЙЦИ НА НАРОДНИ ПОБОРНИЦИ-НЕ И ПАК НЕ
 • цоле
  Отговор
  10 20:20  01.02.18
  АБЕ МОМЕ ЩО СИ ПЛЮЕШ В СУРАТА

Напиши коментар:


Публикувай